ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- тема 8

• 90 051
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Avonita защо си решила да откажеш вливки и имаше ли последствия някакви?

# 181
Avonita, имуновенина не са ли точно вливки?
Аз пак казвам, че на мен нито ендо, нито гинеколога ми казват, че тези АТ имат общо с проблемно износване...това са АТ насочени към щж и нищо друго....те може да са знак за неправилно функциониране на имунната система като цяло и с вливанията да се цели цялостното и подтискане, но не и специално на тези АТ....
На вас в Надежда имунолозите какво ви казват? Че конкретно заради ТАТ и МАТ ли ви назначават вливанията?
Да- изписаха ми вливане на имуновенин, но аз не съм го правила. Д-р Начев казва, че няма смисъл от вливки. АГ също нищо не ми каза. Иначе имунолозите бяха написали "С оглед високите титри на антитиреоидните тела се препоръчва вливане на 40 ампули имуновенин..."

# 182
Avonita защо си решила да откажеш вливки и имаше ли последствия някакви?
Не съм отказала вливките, трябваше да ги направя преди трансфер и след това контрола. Но гинекологът ми нищо не спомена, дойде си трансфера и така. Но да си призная, след дълго четене в нета бях по-склонна да не правя вливане преди трансфер.
 След трансфер ми изписаха кортикостероид, може би има връзка с антителата.

# 183
Значи си изписват вливки за тиреоидните АТ и това си е...това са имунилозите...а ендокринолози и гинеколози казват, че нямат връзка с неуспешни бременности...ха сега, на кой да вярваш....като си се опарил 100 пъти сигурно и на дявола ще вярваш...колко струват 40 ампули имуновенин?

# 184
Значи си изписват вливки за тиреоидните АТ и това си е...това са имунилозите...а ендокринолози и гинеколози казват, че нямат връзка с неуспешни бременности...ха сега, на кой да вярваш....като си се опарил 100 пъти сигурно и на дявола ще вярваш...колко струват 40 ампули имуновенин?

Мисля, че около 500 лв.

# 185
Вливките до кога се правят, през първи триместър ли или до края или зависи?
Трябва да се види този препарат кой го произвежда/внася в БГ, мен ми се чини да има нЕкви схеми в цялата работа.... Simple Smile

# 186
Вливките до кога се правят, през първи триместър ли или до края или зависи?
Трябва да се види този препарат кой го произвежда/внася в БГ, мен ми се чини да има нЕкви схеми в цялата работа.... Simple Smile
Имуновенина май е български препарат. Има и вносен, по-пречистен, но на двойна цена. Иначе не знам до кой месец се правят вливания, сигурно се правят контроли и преценяват.

# 187
Е какви контроли те ТАТ и МАТ могат ли да се намалят, аз знам, че не може...

# 188
  • Варна

Имуновенина се произвежда в България от фирма "Бул Био - НЦЗПБ" ЕООД и се прави точно във НЦЗПБ (Нацоналния център по заразни и паразитни болести). Цената му е 12.85лв. на ампула там. Може да се закупи директно от там, стига да го има в наличност. Обикновено има... Може да се закупи и във почти всяка клиника за Репродуктивна медицина и в доста аптеки, но естествено на по-висока цена...
Вносното алтернативно лекарство е Октагам. Произвежда се в Германия и Австрия и е двойно по-скъпо.
Имуновенина се изнася в Турция и Румъния, но все още работя по въпроса да му разбера цената там. Не се продава под същото име и затова трябва да намеря човек, който да може да преведе съставките на Турски или Румънски, за да му кажат там как се казва и колко струва. За никого не е тайна, че доста лекарства се изнасят в чужбина на по-ниска цена от доставната в България...  Wink

# 189
ТАТ и МАТ имат отношение  към щитовидната жлеза, за това гинеколози и ендокринолози казват, че тямат отношени към бременност.
Но имунолозите асоциират, че тялото може да се произвеждат антитела и на друго място, спрямо друг орган и т.н.
в матката, срещу  ембрион или срещу сперматозоиди.

# 190
  • София
Вливала съм Киовиг с малкия като бях бременна и в седми месец, с малката вливаха Октагам- все предписания от имунолозите в Надежда. С малкия дори не ми искаха да видят антителата на щитовидната. С последната ми бременност казаха да ги пусна, но аз не ги пуснах. С малката като бях бременна вливах последно в 12-13 гс и повече не съм пускала никакви имунологии.
Етаниел, антителата може да се намалят и самички, варират.

Колкото до вливките те не променят картинката, просто лъжат организма, действието им е до 4 седмици, след това нова имунология и тн

# 191
ТАТ и МАТ имат отношение  към щитовидната жлеза, за това гинеколози и ендокринолози казват, че тямат отношени към бременност.
Но имунолозите асоциират, че тялото може да се произвеждат антитела и на друго място, спрямо друг орган и т.н.
в матката, срещу  ембрион или срещу сперматозоиди.
Това съм казала и аз малко по-нагоре...
Е какво излиза, че всички с автоимунни заболявания трябва да правим и вливки? Знаете ли, че моята майка ме е износила с много силна форма на лупус (тогава са го наричали "вълчанка"), едно изключително автоимунно заболяване...без вливания...

# 192
  • София
Не съм правила вливанията заради Хашимотото.

# 193
Не съм правила вливанията заради Хашимотото.
Magnet, припомни ни моля за какво си правила вливанията
Мерси

# 194
  • София
НК клетки, Б лимфоцити. С малката- рецепторни С3 и С4.

Общи условия

Активация на акаунт