ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- тема 8

• 90 156
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
НК клетки, Б лимфоцити. С малката- рецепторни С3 и С4.

Помогнаха ли тези вливки? Аз имам проблем с НК-клектите - Повишени популации на НК клетките и повишена НК активност. И имам назначена терапия с 5мл Интралипид, ако реша на ЕЦ още от този месец на 9-10ти ден, преди О. и съм в пълна чуденка какво да правя ...

# 196
  • София
Дали помогнаха? Ами успях да износя и родя две деца..
Интралипида не се чуди. Вливай щом е назначен, това не е кръвна плазма, той е все едно ще си се наяла с мазна риба.

# 197
Дали помогнаха? Ами успях да износя и родя две деца..
Интралипида не се чуди. Вливай щом е назначен, това не е кръвна плазма, той е все едно ще си се наяла с мазна риба.

Ха-ха! Добро сръвнение - да очаквам ли и да напълнея?! Grinning
Има доста противоречиви мнение - някои дори, че се влошават след тази вливка. При мен проблема е такъв, че второто ми инвитро, видях +тест, но за кратко и до следващата заповед има много време, и така или иначе продължаваме естествено, затова и ми го предложиха, но и докато не пробвам няма да видя дали е така Wink

# 198
Леле, това с Лупус е сериозно.
Аз пих някакви добавки дето ми ги изписаха имунолозите от Надежда и взех, че смъкнах ТАТ до норма, но МАТ беше малко над норма.Такова нещо до сега не ми се беше случвало.
 Имунологията като цяло ми е горе-долу в норма. Сега чакам да видя конкретно резултата за имунологичната среда в матката, имам ли антитела и прочее .

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 22:12 от Анонимен

# 199
  • София
Пак ще обясня. След вливането се прави контрола чак преди ново евентуално вливане. Ако нещата са се влошили или подобрили на контролата, то не е заради вливането. Вливането действа 4 седмици. То маскира проблема, не го решава нито влошава.

# 200
На моя приятелка Хашимотото се повлия много добре от вливанията.

# 201
Как точно добре се повлия Хашимотото? Колко време е правила вливания?
Някой знае ли дали при Базедова болесъ се правят вливания?

# 202
А моето Хашимото се повлия без вливания, само от добавките дето ми ги изписаха да ги пия.
Но си има и доза самовнушение, сам да си вярваш, че ще последва подобрение...

# 203
Как точно добре се повлия Хашимотото? Колко време е правила вливания?
Някой знае ли дали при Базедова болесъ се правят вливания?

В смисъл, че има значително подобрение. Нейното беше само ехографски видимо, нямаше увеличени антитела. Жлезата изглежда много добре на ехограф. Вливанията й са много, не знам точно колко, но още след първите ми го каза това.

Последна редакция: ср, 18 мар 2015, 15:04 от little_rabbit

# 204
Е какво Хашимото без антитела? Само по увеличена жлеза не знам дали може да се съди за наличие на Хашимото...увеличена жлеза има при Базедова болест...Хашимотото изяжда жлезата...на мъжа ми например гушата му е равна, няма ни Адамова ябълка, ни нищо...

# 205
Хашимотото има определен ехографски образ (нямам предвид, че тя има гуша, т.е. увеличена жлеза). Изобщо не е задължително да има промяна в антителата или нивата на хормоните, но в повечето случаи все пак са налице. Права си, че това е заболяване при което жлезата изчезва, но си има динамика в това. При моята приятелка явно вливанията са повлияли нещата в положителна насока и процесът е стопиран.

# 206
Здравейте
През изминалата 2014 година имам 2 спонтанни аборта. След 1-вия аборт ми правиха изследване за вродени тромбофилии и казваха че всичко е наред, само трябва да взимам по-голямо количесто фолиева киселина - аз вярвах на докторите. Края на 2014 забременях отновно и завъшри неуспешно в 6-та седмица ... От тогава ходих при 3-ма различни лекари и никои нищо не каза за въпросното изследване за тромбофилии.. Последно обаче ходих при един лекар, който каза че за него това е причината да правя тези аборти и се възмути при какви лекари съм ходила до сега ..
Резултата от изследването не е в мен в момента, но само помня че съм 4G/5G хетерозиготен генотип.
Може ли някои да ми даде информация дали наистина е от това. Честно казано мисля да се доверя на този лекар, защото се изморих от обикаляне по лекарите ....  Реших все пак да разбера дали има и други случаи като мен - ще съм благодарна, ако някой сподели

# 207
Здравей,
Изследвала ли си щитовидна жлеза? Това, което имаш от генетичното изследване е често срещано и много лекари не му обръщат внимание...аз имам същата мутация и взимам аспирин протект по 1 на ден....имунологични изследвания правени ли са ти? При кой доктор се следиш? той назначи ли ти терапия и други изследвания? Прочети назад в темата има доста информация....

# 208
При  рецидив на загуба на бременност независимо дали е  в 6 г.с е добре да се направи консултация с генетик и да се направят и допълнителни изследвания на двойката.
Щом показания за тробмофилия най-добре е да направиш консултация с много добър хематолог, който да види какво е положението по отношение на ПКК и при двамата партньори.
Важен критерий за лекарите е дали е засечена сърдечна дейност при ембриона или не.
Много жени с тромбофилия износват и раждат деца без да разберат, че я имат.
При проблеми с щитовидната жлеза също.
Тромбофилията обичайно прави проблем след втория триместър на бременността.
Аз също съм с тромбофилия.

Последна редакция: ср, 18 мар 2015, 21:02 от Анонимен

# 209
Чакай, чакай хетеро носителство на 4g/5g не означава тромбофилия.....означава риск и то на 25% тъй като е наследен увреден ген само от единия родител...ако греша ме поправете/допълнете....тази мутация се среща много често и доколкото разбрах от доктори, статии и форуми профилактиката е аспирин и фолиева мета, а при бременност фракси или друг ниско наситен препарат на инжекции....хомозиготното носителство е под по-специални грижи доколкото знам...

Общи условия

Активация на акаунт