ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- тема 8

• 90 156
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Аз самата също съм хетерозиготен носител на тромбофилия с два миседа.
Братовчедка ми също, но `направи тромб в плацентата` и последва усложнение седмица преди термин - 5G\5G.

Последна редакция: ср, 18 мар 2015, 21:08 от Анонимен

# 211
  • София
4G/5G сам по себе си е ОК, не е предпоставка за терапия, нито повишава риска от аборти.

Герда защо промени поста? Мир на праха им.

# 212
Леле, това с Лупус е сериозно.
Аз пих някакви добавки дето ми ги изписаха имунолозите от Надежда и взех, че смъкнах ТАТ до норма, но МАТ беше малко над норма.Такова нещо до сега не ми се беше случвало.
 Имунологията като цяло ми е горе-долу в норма. Сега чакам да видя конкретно резултата за имунологичната среда в матката, имам ли антитела и прочее .

Би ли споделила какви точно добавки си пила заради антителата?

# 213
4G/5G сам по себе си е ОК, не е предпоставка за терапия, нито повишава риска от аборти.

Герда защо промени поста? Мир на праха им.
Magnet, някои лекари при хетеро 4g/5g предписват фраксипарин, това според теб презастраховане ли е?

# 214
  • София
Аз бях на фраксипарин, но не заради това, аз имам плацентарни проблеми плюс неусвояване на фолиева и малко имунологични, както и повтарящи се аборти. Не мога да знам защо на останалите го изписват.

# 215
Не искам да обидя никого,  но единствено генетик, хематолог, и гинеколог (репродуктивен специалист)
могат да дават мнения по назначения относно генетични резултати касаещи Тромбофилия.
 Добавките, които ми бяха изписани от имунолог, нямаха за цел да повлият Хашимотото. Те бяха изписани на база на изследванията ми от доц. Балтаджиева. В последвствие се оказа, че много благоприятно повлияха в моя случай на ТАТ и МАТ.

# 216
Аз бях на фраксипарин, но не заради това, аз имам плацентарни проблеми плюс неусвояване на фолиева и малко имунологични, както и повтарящи се аборти. Не мога да знам защо на останалите го изписват.
А как разбра за плацвнтарните си проблеми? При мен при раждането имаше проблем с изхвърлянето на плацентата...късаше се и ставаше на конци...наложи се кюретаж...тогава чух някой да казва преди да ме приспят "с тая плацента как е износила здраво бебе..."...след това никой нищо не ми е казал за проблеми с това, а явно имам щом имам един мисед и една биохимична...извинете за спама...

# 217
Аз имам позната, която имаше няколко аборта, повечето от които след поява на сърдечна дейност...сега има две деца като през износването е била през цялото време на инжекции...казваше, че няма отклонения в изследвания освен нк клетки....но за всеки случай са и назначили инжекции...

# 218
  • София
Като се изследват молекулите на плацентата.

# 219
Къде изследват молекулите на плацентата?

# 220
А какво налага такова изследване?

# 221
  • София
Къде изследват молекулите на плацентата?
В Надежда.
Какво налага ли? При мен наложи предишно раждане завършило с прееклампсия. При друг сигурно друго, имунолозите го правят.

# 222
Клетките или молекулите изследват в Надежда?

# 223
  • Варна
Клетките или молекулите изследват в Надежда?

И клетките и молекулите... На мен също ми пуснаха изследване на молекули на плацентата в 7-ма седмица...  newsm78

# 224
http://community.babycenter.com/post/a31769081/pai_4g_5g_and_lov … _injections?cpg=2
Ето тук има споделен опит от жени с хетеро 4g/5g...аспирин, фолиева и инжекции по време на бременност...
Споменават и метформин, който го изпосват за пкя, но на мен също ми е предписан от ендото, белким помогне Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт