ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- тема 8

• 90 148
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Клетките или молекулите изследват в Надежда?

И клетките и молекулите... На мен също ми пуснаха изследване на молекули на плацентата в 7-ма седмица...  newsm78
Кали да, тогава се прави за първи път, вече има плацента. Аз лично последно ги пусках в 12-13 гс, всеки месец искаха да ги изследват.
Герда кое ти е странно? Утре като изровя изследванията може и да напиша абревиатурата им, на плацентарните молекули. Попитай Балтаджиева нали си при нея.

# 226
Magnet, ще ти бъда много благодарна, ако напишеш имената (съкращенията) на молекулите и клетките, които са ти изследвали  Hug

# 227
Благодаря на всички за отговорите. Иначе са ми правени доста изследвания. Имам Хашимото и инсулинова резистентност. Пия хапчета за щитовидната жлеза, пия хапчета и за ИР. При изследванията на половите хормони само пролактин беше леко висок, но ендото ми каза, че това не е нищо, имейки предвид, че имам Хашимото.
Още един път благодаря на всички за отговорите - успокояващо ми действате  Simple Smile

# 228
 Момичета, а каква е цената на изследването на тези плацетарни молекули в Надежда?

# 229
PLGF и sFLT-1 са молекулите. Беше по 45лв. на молек. , сега може да има промяна. Следях от 6-7г.с. до  21г.с. през 3-4 семд.

# 230
Благодаря за информацията mama irina!

# 231
  • София
Ирина добре, че ги пусна, че аз докато се натутам...

# 232
PLGF и sFLT-1 са молекулите. Беше по 45лв. на молек. , сега може да има промяна. Следях от 6-7г.с. до  21г.с. през 3-4 семд.

А какво измерват тези показатели на плацентата?

# 233
Според това, което намерих в нет-а като научни изследвания, чрез тези 2 показателя се изследва вероятността от прееклампсия  Peace Която пък се случва не точно в начална бременност  Mr. Green

# 234
  • София
Като се имат предвид резултатите и с точна терапия може да се предотврати прееклапмсия. Както стана при мен, а вече имах една.
Не знам кое е смешното? Това, че с първата ми успешна бременност едва не пукнах, защото само една жена преживяла прееклапмсия знае за какво иде реч, въпреки че имах терапия  и имахме късмет- аз и бебето, че стана дни преди планираното секцио,не по- рано..
Прееклапмсия връхлети ли ви, Господ да ви е на помощ, еле ако не сте на терапия.. Идва с гръм и трясък, не е нужно да има симптоми.

# 235
Според това, което намерих в нет-а като научни изследвания, чрез тези 2 показателя се изследва вероятността от прееклампсия  Peace Която пък се случва не точно в начална бременност  Mr. Green

В началото показват как се развива плацентата- серумни фактори на ангиогенезата се наричат. Според стойностите им назначават и коригират терапията.

# 236
Чудно ми е, Магнет, а не смешно, за каква прееклампсия може да се говори в 7-12 г.с. И не си права за плацентата - за формирана плацента се говори чак в периода 12 - 13 г.с.
От това, което прочетох, се изследват тези 2 "молекули" от 20 г.с. натататък като диагностика за евентуална прееклампсия Naughty
Та това ми е чудно, а не ми е смешно за прееклампсията, за която знам какво е, слава Богу, не съм преживяла такава  Peace

# 237
Аз пък в 16 г.с. Имах отлепване на плацентата...та то ако трябва да се чака до 20 седмица...дявол на магаре

# 238
Знаете ли дали в Геника изследват НК-клетки?

А, за изследване на вродени тромбофилии достатъчен ли е само основния панел за Протромбин, Фактор V leiden, 4G-5G, MTHFR (677 C >T)?

# 239
Знаете ли дали в Геника изследват НК-клетки?

А, за изследване на вродени тромбофилии достатъчен ли е само основния панел за Протромбин, Фактор V leiden, 4G-5G, MTHFR (677 C >T)?

На първия въпрос не мога да ти отговоря, но за втория - като отидеш, пусни тези четирите, ако там излезе нещо - тогава и следващите, но го обсъди и с тях, на място. В Геника пазят материал и няма да се налага да те бодат втори път.

Общи условия

Активация на акаунт