ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- тема 8

• 90 144
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Благодаря ти, Малък заекSimple Smile

# 241
  • София
Геновева, я пак прочети кога започва да се формира плацентата и тогава пиши, че не е вярно това, което пиша.
Написала съм, че "вече има плацента", не съм написала вече е финално образувана. В 6-7 гс има достатъчно за да се направи това изследване. След 20 гс е късно да се започне, но това е мнението на доцентката все пак...

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 20:12 от magnet_for_happiness

# 242
Привет, аз пак да си попитам някой да препоръча хематолог?
Мерси

# 243
Най-добри са онкохематолозите и тези които следят трансплантираните органи като хематологична картина - цитирам по спомен - Онкохематологията в Дървеница.
 Хомоцистеина се изследваше в някаква корелация със серумното съдържание на витамин В, но отново цитирам по памет и не е точно. Най-коректна е консултацята с хематолог.

# 244
Герда, благодаря...
Дали знаете в Дървеница дали мога да мина с направление по здравна каса?
Поздрави

# 245
Аз съмм с тромбофилия и когато забременея ще ми слагат някакви препарати да влияят на кръвосъсирването. Трябва да имам добър хематолог под ръка, ако се налага , за бързи спешни и отговорни корекции на дозите назначени от друг лекар. Това означава добър професионалист - да му стиска да коригира дозата.
 Обиколих доста хематолози докато си `харесам` някой.

# 246
И кой си хареса? Препоръчай моля Simple Smile
Чакай ти какви мутации имаше? Кой ти каза, че ще ти вливат неща като забременееш?

# 247
gerda1, при проблемите с тромбофилията не ти ли е нужен имунолог и генетик, а не обикновен хематолог?

# 248
  • Варна
Аз съмм с тромбофилия и когато забременея ще ми слагат някакви препарати да влияят на кръвосъсирването. Трябва да имам добър хематолог под ръка, ако се налага , за бързи спешни и отговорни корекции на дозите назначени от друг лекар. Това означава добър професионалист - да му стиска да коригира дозата.
 Обиколих доста хематолози докато си `харесам` някой.

Да, ще ти слагат Фраксипарин. Всеки път ми слагат (т.е. сама си го слагам). Обаче никога не ми е идвало на ум да търся хематолог...  newsm78 Доверявам се на гинеколога си и това е.
Аз всъщност не разбирам как и поради какви изследвания някой изобщо ще променя доза на Фраксипарин, но може би не съм наясно с някои неща...  newsm78

# 249
А фракси при какви мутации се слага? Хетеро или хомозиготни? Аз съм с хетеро на 4g/5g....генетиците казаха няма нужда от терапия....Владимиров затова пък ми каза:"като видиш 2 черти, тичай насам", т.е.ома пред вид, че ще трябва терапия явно

# 250
Аз смятам , че всичко свързано с кръвосъсирването е специалност на хематолозите , а не на гинеколозите.В началото на бременността ми беше предписан през ден фраксипирин от имунолозите, но аз предпочетох да се консултирам с хематолог- тя като видя терапията през ден полудя - фраксипирина действа 24 часа, и реално или се слага всеки ден или нищо не правим, само се бодем .На мен лично гледайки изследванията , хематоложката каза, че нямам нужда от фраксипирин и аз така и не го започнах !
Аз също съм с тази мутация само 4г/5г, за сега съм само на АП, до последния преглед бебето вървеше с 10дена напред, надявам се да се задържи така до края !

# 251
  • София
18 месеца( 2 бременности )  изкарах на фраксипарин и никога не съм ходила на хематолог. В по- напредналите месеци изследвах на две седмици пълна хемостаза. А който го интересува,  в трета градска единствено правят изследване дали в ОК дозата, не помня как се казваше.

# 252
Е то можеше и аз да не отида и да си се бода , но имам два кръвоизлива като по-млада , единия от които по време на раждане (едва оцелях тогава) и кръворазреждането профилактично малко ме плаши! За това реших да се интересувам и от друг мнения ! Още имам много до края , така , че дали ще избутам без фраксипирин не е много ясно , дано хематоложката е прецинила вярно ! При мен лично фраксипирна ми се изписваше профилактично заради спонтанни аборти, моето INR и без лекарства е много над нормата 1,3 и дори при малко порязване кървя като заклана по 15 мин  Tired

# 253
  • София
Всеки има право на избор какво да прави с тялото си и с колко и какви лекари да се консултира!
За себе си аз не сгреших Simple Smile

# 254

Общи условия

Активация на акаунт