ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- тема 8

• 90 134
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте!
Аз съм с 4G/5G хомозигот по мутантния алел, за които Владимиров каза , че нямат клинично значение и мога да пия аспирин 100 мг на ден. Аз обаче не съм спокойна с този хомозигот???!!! Не съм срещала такъв вариант досега от четеното?!!! Бихте ли изказали мнение?
Благодаря ви!
Хетерозиготен си, ако си наистина 4G/5G.  Хомозиготен по мутантен алел е 4G/4G. Погледни пак какво ти пише в резултатите.
Всъщност има клинично значение, особено когато се съчетае с мутирал ген ACE. Пусни си го и него (в Геника, например), за да знаеш. Вероятно аспиринът ще ти е достатъчен, но нека лекарите да имат едно на ум.

Този линк съм го пускала, но нека го има пак. Пише смислени неща: http://www.invitro-plovdiv.com/index.php?option=com_content& … -59&Itemid=61

# 271

Благодаря за бързия отговор! Сега разбирам, всъщност съм 4Г/4Г защото пише хомозиготен по мутантен алел , а май ме обърка лекаря, защото ми е писал че при мен става въпрос за 4Г/5Г , което няма клинично значение?!!Притеснявам се защото см бременна в 8 г.с., има сърдечна дейност и се развива засега, но ме е страх, защото имам един спонтанен аборт в 8г.с. Сега му писах пак за да ги погледне отново, ще чакам отговор. Евентуално утре мисля да ходя в майчин дом ? Какво мислите?

Последна редакция: чт, 26 мар 2015, 12:46 от adelinni

# 272
Непременно се консултирай с генетиците в НГЛ.

# 273
Непременно се консултирай с генетиците в НГЛ.

Днес ще ходя до НГЛ, да видиме там какво ще кажат...

Тъкмо се връщам от консултация с генетик в НГЛ. Показах и резултатите, жената каза, че това 4Г/4Г изобщо не е такъв голям проблем, че малко е прувеличено влиянието му, че може нищо да не се пие, просто трябва да се има предвид при бременност, а ако се пие апсирин или фраксипарин може да предизвика кръвоизлив...уверяваше ме да съм спокойна и накрая ми препоръча както преценя да постъпя, или както ми е казал лекаря...тя беше нито ЗА нито Против. Разпита ме за троблофилии или тромбози дали съм имала аз и родителите ми...Също така, каза, че не е имало смисъл да ми се прави това изследване при един аборт, правело се при 2-3 и повече!!! Това беше!
Какво мислите?

Последна редакция: чт, 26 мар 2015, 12:26 от adelinni

# 274
В интерес на истината и на мен така ми каза лекар от Геника - не била толкова страшна тази мутация, но виж какво пише в горния линк. А това да се пускат изследвания чак при н-броя спонтанни аборта е изключително непрофесионално изказване.

За теб сега е важно да си спокойна. Щом Владимиров знае за проблема и взимаш аспирин, нещата са под контрол. Попитай го има ли контролни изследвания, с които да следите нещата и които да покажат дали да смените аспирина с нещо по-силно. Стискам палци всичко да е наред с теб и бебчето и да се роди живо и здраво!

# 275
В интерес на истината и на мен така ми каза лекар от Геника - не била толкова страшна тази мутация, но виж какво пише в горния линк. А това да се пускат изследвания чак при н-броя спонтанни аборта е изключително непрофесионално изказване.

За теб сега е важно да си спокойна. Щом Владимиров знае за проблема и взимаш аспирин, нещата са под контрол. Попитай го има ли контролни изследвания, с които да следите нещата и които да покажат дали да смените аспирина с нещо по-силно. Стискам палци всичко да е наред с теб и бебчето и да се роди живо и здраво!
Ох, малко се успокоих, може би и аз преувеличавам и се филмирам излизшно...сега си обясних всичко, всъщност Владимиров е имал предвид, че това 4G/5G, без значение дали е хомо или хетерозигот, няма клинично значение, а другите са ми ок и явно те са от по-голямо значение...както се изказа и генетичката.
За такова изследване ще го питам, да...а това по-силно фраксипарина ли е всъщност?
Благодаря много, дай боже всичко да е наред този път!
Успех на всички момичета!

Последна редакция: чт, 26 мар 2015, 13:59 от adelinni

# 276
http://community.babycenter.com/post/a31769081/pai_4g_5g_and_lov … _injections?cpg=2
Генетиците от НГЛ май не хаят много много за нашите аборти...на мен също ми казаха, че тези мутации нямат влияние, но вижте в линка жени от чуждестранни форуми какво споделят....защо ние в БГ сме поне с 20 години назад?
На мен Владимиров ми каза Аспирин преди да забременя, а ако видя две черти да тичам при него....
Мила, защо не се консултираш с докторите от трета градска, които са в час със спецификите на съсирване на кръвта, момичетата бяха писали по-назад в темата....и защо трябва да се стига до 2-3 и повече аборта за да обърнат внимание...
Аз съм чула за Дяволов от МД много добри отзиви за проблемно износване...едн позната имаше 3 аборта, като започна при него и има сега две деца да са и живи и здрави...според мен с ниски дози фракси или нещо от тои сорт, когато се следи правилно дозирането не е опасност от кръвоизливи...моята позната и през двете бременности беше на инжекции и тя отдава успехите си именно на тях, а при предишните и неуспешни опити не ги е прилагала...то парен каша духа....а, ето и линка
http://hearthospital.bg/laboratoria

Последна редакция: чт, 26 мар 2015, 15:32 от etaniel

# 277
http://community.babycenter.com/post/a31769081/pai_4g_5g_and_lov … _injections?cpg=2
Генетиците от НГЛ май не хаят много много за нашите аборти...на мен също ми казаха, че тези мутации нямат влияние, но вижте в линка жени от чуждестранни форуми какво споделят....защо ние в БГ сме поне с 20 години назад?
На мен Владимиров ми каза Аспирин преди да забременя, а ако видя две черти да тичам при него....
Мила, защо не се консултираш с докторите от трета градска, които са в час със спецификите на съсирване на кръвта, момичетата бяха писали по-назад в темата....и защо трябва да се стига до 2-3 и повече аборта за да обърнат внимание...
Аз съм чула за Дяволов от МД много добри отзиви за проблемно износване...едн позната имаше 3 аборта, като започна при него и има сега две деца да са и живи и здрави...според мен с ниски дози фракси или нещо от тои сорт, когато се следи правилно дозирането не е опасност от кръвоизливи...моята позната и през двете бременности беше на инжекции и тя отдава успехите си именно на тях, а при предишните и неуспешни опити не ги е прилагала...то парен каша духа....а, ето и линка
http://hearthospital.bg/laboratoria

И аз се чудех дали да не ходя и там, май ще е добре да чуя и тяхното мнение, като 3-то мнение, защото може би има значение дали да пия аспирин или фракси, в каква доза, до кога и т.н. Още се чудя и при кого да се следя, дали да продължа в клиниката на Владимиров (там отидох за изследвания, а забремнях спонтанно същия месец)....не знма дали става за следене или по-скоро само за забремняване. Когато всичко е наред ми записва следващи часове за преглед при д-р Белчева, тй като той е много зает. Ще помисля още малко...Благодаря за препоръката Simple Smile

# 278
Мое мнение да се следиш при някой от големите болници също...Владимиров е ок, но наистина е много зает...Белчева е готина, обяснява много...хомозиготното не е лошо да го проследиш....доста чужди сайтове изчетох и те дори при хетеро предприемат терапии, пък хомо...нека и момичетата да кажат...иначе много успех ти пожелавам и вярвам, че всичко ще е наред Simple Smile

# 279
И на мен при 4G/4G в Надежда не ми изписват фракси, само аспирин протект

# 280
Мое мнение да се следиш при някой от големите болници също...Владимиров е ок, но наистина е много зает...Белчева е готина, обяснява много...хомозиготното не е лошо да го проследиш....доста чужди сайтове изчетох и те дори при хетеро предприемат терапии, пък хомо...нека и момичетата да кажат...иначе много успех ти пожелавам и вярвам, че всичко ще е наред Simple Smile

Под големи болници кои има имаш предвид - МД, Шейново...?
Точно защото съм хомозигот и ме е страх само на аспирин, затова още утре сутринта звъня в кардиологията и отивам при Паскалева. А и не съм в първа младост, на 33 съм, което не знам дали изобщо влияе на това де...
Иначе досега съм много доволна и от Владимиров и от Белчева, макар че при нея съм била само веднъж.
Благодаря много за пожеланията и куража! Аз също стискам палци на всички ви!

# 281

Бременна ли си всъщност? И ако не е тайна, кой лекар е това?

# 282

Бременна ли си всъщност? И ако не е тайна, кой лекар е това?

Бременна съм в 11-та седмица след инвитро.

# 283
Бременна съм в 11-та седмица след инвитро.

Супер, много се радвам за тебе Simple Smile Млако въпроси може ли?
От кога пиеш аспирин и каква доза?
Какво ти казаха всъщност, няма нужда от фраскипирин, а аспирина е достатъчен така ли?
Следят ли с някави изследвания или само следите тоновете и развитието на бебето?
По-често ли те гледат на ехограф заради този проблем или не?
Благодаря предварително Simple Smile

# 284
Пия аспирин от трансфера вечер по 1.
Всеки път питам и всеки път ми отговарят, че аспирина е достатъчен.
Правиха ми изследване на плацентарни молекули (в 7-ма и 9-та седмица)
До сега съм ходила 3-4 пъти на преглед

Общи условия

Активация на акаунт