ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- тема 8

• 90 074
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Аспирин протект се пие след ову, защото при някои жени има подтискащ ефект.
Аспирин протект е достатъчен до положителен тест, при констатиране на бременност и засичане на пулс на плода на база на изследванията и по точно хемостазата се правят кореции - било то фраксипарин или аспирин през ден, ако се налага.
 При мен се наблюдава леко увеличен обем на тромбоцитите, което показва предразположеност към тромбози, което не е изненада за мен, но хематологът каза да напомням на АГ-то да следят внимателно хемостазата в моя случай. Също каза, че на това трябва да се обърне внимание и при стимулация.
 Shocked

Последна редакция: чт, 14 май 2015, 00:03 от Анонимен

# 481
А на мен ми изписаха аспирин всеки ден по 1, вече 2 месеца го пия и вече регистрирахме киста на ляв яйчник, може ли да има значение за това аспирина?

# 482
Кистата да не е задържан Ф, увеличил размера?
Ако си наблюдавана два месеца лекарят може да каже, като сравни размерите.

# 483
Mомичета, да ви се отчета, днес бях на контролно изследване за фраксипарин 0,4 при проф.Паскалева,  след едномесечен прием,  в 16 г.с. съм. Резултатът излезе добре и тя остави същата доза, като каза да дойда отново в 28 г.с., тъй като с увеличаване на кг и напредване на бременността, кг можело да окажат влияние и в зависимост от резултатите, можело да ми увеличи дозата на 0,6 или да остане същата. За информация, сега съм 58 кг. при ръст 165, качила съм 3 кг. За фолиевата ми каза да пия по 2, предния път не ми беше казала бройка.
Успех на всички от мен! Peace

Последна редакция: чт, 14 май 2015, 20:47 от adelinni

# 484
Нещо спомена ли за хемостазата?

# 485
Нещо спомена ли за хемостазата? Аз си търся хематолог, който когато забременея да има специално отношение към хемостазата ми?
Питах я има ли значение при кръвосъсирването, в случай че се наложи секцио, каза че няма никакъв проблем, стига да са минали 12-24 часа от последния прием на фраксипарин  Rolling Eyes ще я питам пак като ходя в 28 г.с.

# 486
Аз съм с увеличен обем на тромбоцитите и предразположеност към тромбози.
Ти не се притеснявай, че и при теб има някакво значение.
 Hug

# 487
Кистата да не е задържан Ф, увеличил размера?
Ако си наблюдавана два месеца лекарят може да каже, като сравни размерите.

Ами не знам дали е задържан фоликул, най-вероятно...10 дни пих противозачатъчни...след 2ри цикъл вече я няма тази киста, ни пък получих възпаление на тръбата с болки Sad....та не знам дали аспирина не е виновен за задържане на фоликул... Sad
Мерси

# 488
При бременносст е добре аспиринът да е американската версия - 0,75. От по големите дози аз получавах кръвоизлив от носа.

# 489
Здравейте,
Не знам дали тук е правилното място да попитам. Имам две извънматочни бременности и когато отидохме на контролен преглед, след неуспешно инвитро ми казаха, че причината за тях може да се генетични проблеми. Аз доста търсих информация, но не намерих. Имам направени имунологични изследвания и при тях всичко е в норма. Тепърва предстои да пуснем и генетични и не знам дали да се притеснявам за резултатите от тях.

# 490
Най-добре е да направиш консултация с генетик, той да назначи какви генетични изследвания да направите и когато станат да ви ги разтълкува.

# 491
здравейте на някоя от вас  приемала ли е  витамини от Б групата с изключение на фолиева киселина при тромбофилия

# 492
За витамините от Б групата правят изследване и ако има нужда изписват.
Кой ви прави консултациите за тромбофилиите? При какъв лекар ходите?

# 493
тромбофилията ми я окри доц Ковачева ,а доц. Димитрова ми каза за витамините но не помня кои от Б групата носител съм на 4G/4G през трите ми не успешни бременности бях на фраксипарин и аспирин протект Димитрова каза при следваща бременост без фракси и аспирин, а витамини от гр.Б

# 494
Обоснова ли се, защо само на витамини Б иска да си следващата бременност , без фракси и аспирин?
Тези доцентки лекари по какво са?

Общи условия

Активация на акаунт