Проблем със заспиването

• 4 377
  • 13
  •   1
Отговори
  • Cyberspace
Здравейте! Така, имаме проблем със заспиването. Сина ми е на 9м., приспивам го на ръце. Просто не заспива по друг начин, опитвах какви ли не начини, но не се получава. А заспиването на ръце трае доста дълго и се състои в интензивно подрусване, същевременно люлеене наляво-надясно и обикаляне из стаята. Междувременно изяждам по някой шут и шамар, защото въпреки, че му се спи, той упорито се бори със заспиването. Затваря очите, отпуска се и след малко сякаш се усеща и пак се разбужда и започва пак борба и така, докато не се предаде. Много ме изморява, след това не си чувствам ръцете. Взеха да ме хващат болки в кръста и ръцете в последно време, но той е 10кг. и отгоре вече, нормално. Опитвам редовно в люлката или шезлонга с вибрации, количката вкъщи, да лежим двамата на спалнята, да му пея, да му пускам приспивни музики... Е, не става и това си е. Заспива само на ръце, като до последно се съпротивлява. Спи му се видимо. Познавам си го и знам кога му се доспива - започва да хленчи, търка очите, дърпа ушите... В повечето случаи, като видя, че отказва да заспи го оставям да поиграем още малко и тогава опитвам пак, но пак същото после. Става и по-зле, ако го оставя да му се спи толкова време без да го приспя, защото се изнервя тотално. Пробвах известно време да го приспивам по час, за да свикне с режима, обаче това приспиване като трае от 30мин. до 2ч. няма как да се вместим в накакъв режим. А и като не му се спи е съвсем невъзможно да го приспя. Опитвах да го оставя в креватчето да поплаче и да заспи. Казано от познати, при които тази практика е проработила, звучеше лесно: "Първия ден, втория ден, третия и на четвъртия вече няма да плаче така"... Да, но не... Оставям го, а той започва да мрънка, това преминава в рев до раздиране, а като се измори, започва да издава едни жални звуци, придружени с хлипане, но не заспива и това си е. Не можех да карам така до безкрай, надявайки се, че един ден ще започне да заспива по-лесно и пак започнахме на ръце. Навън с количката пак заспива с борба, аз го слагам да лежи, той се изправя и започва да мрънка, търка очите и т.н., голямо обикаляне и друсане пада, докато заспи. Сега обаче, не стига, че едва го удържам, докато заспи, а и не мога да го оставя в креватчето. Разбужда се и дотам. А не може и да ми спи в ръцете...  ooooh! Пие и АМ преди сън, за да е сит, дори го унася леко, докато го изпие, обаче после - край. Той от раждането заспива със голям зор, а съня му беше ужасно неспокоен, но ме успокояваха - колики, зъби, че ще започне да се успокоява скоро... Да, но вместо да се успокоява, положението със съня излиза извън контрол.  Изпадал ли е някой в подобна ситуация? Приемам съвети всякакви. Peace

# 1
Настоявай да се научи да заспи, иначе те чакат дори години ужас, а това ще вреди и на детето. Така приспивах и аз, до доста голяма възраст.

Пробвай пак да го оставиш в креватчето. Понякога е важно да се улови моментът.

Или на спалнята до теб.

# 2
не мъчи себе си и детето с опити да го оставяш да се наплаче в леглото си или нещо подобно.  Peace
моята дъщеря я приспивах на ръце до годинка и половина, но тя беше по-лека от твоя юнак (около 8 кг). и пак доста се уморявах, болки в ръцете, в кръста, гърба, раменете, схващания, знам какво ти е. след като проходи се уморяваше повече, правехме дълги разходки и приспиването не отнемаше часове. постепенно започнах да я слагам да заспива сама, след като вече е задрямала и е в полуспящо състояние. започнах и да ѝ говоря, че е голямо момиче и само големите момичета имат свои легла, където спят сами. също така, ѝ чета приказки от доста малка, даже отнасях подигравки, че нищо не разбира, а аз упорито чета. тя си гледаше картинките, а гласа ми понякога я успиваше.
навън заспиваше само ако количката подрусва яко, затова "орях" по поляните в парка, майките ми казваха "пак ли си на офроуд"  Simple Smile а като заспеше навън и трябваше да се прибираме я оставях да се наспи на балкона, в количката.
хубаво е, че се опитваш да му въведеш режим, не се отказвай. всеки ден започвай да го приспиваш в един и същи час, когато усетиш, че е подходящо.
ще се научи, просто му трябва време  Peace

# 3
Аз бях така.Не намерих решение.Единствено след като мина годинката ,защото моя на 1г беше 13кг.
лягах с него ,а той лапваше биберона ,като изтърпявах хилядите му ставания ,въртене,мрънкания ,ритане ,потупвах по дупето и всичко това по 2 часа.На около 2 г махнах обедния сън.Когато иска тогава да спи.Ако ще легнал .ако ще прав ,ако ще на масата когато тогава.Сега също може да легне в 22,00ч. и да заспи в24,00ч.Но поне е голям.
Знам ,че не успокоение,но мисля ,че е темперамент.От както се е родил от първата седмица будния период е бил повече от този за сън.Никога не е спал като часове по много.На 1г. тръгна на ясла.Вече четири години го будя в 6,00 часа сутринта и не е плакал.Напоследък само промърморва ,че му се спи.Но заспива в 23-24,00ч.Казвам ,обяснявам и наистина в 21,30 угасям лампата ,но той не заспива.Това е.При нас де.

# 4
Здравейте! Така, имаме проблем със заспиването. Сина ми е на 9м., приспивам го на ръце. Просто не заспива по друг начин, опитвах какви ли не начини, но не се получава. А заспиването на ръце трае доста дълго и се състои в интензивно подрусване, същевременно люлеене наляво-надясно и обикаляне из стаята. Междувременно изяждам по някой шут и шамар, защото въпреки, че му се спи, той упорито се бори със заспиването. Затваря очите, отпуска се и след малко сякаш се усеща и пак се разбужда и започва пак борба и така, докато не се предаде. Много ме изморява, след това не си чувствам ръцете. Взеха да ме хващат болки в кръста и ръцете в последно време, но той е 10кг. и отгоре вече, нормално. Опитвам редовно в люлката или шезлонга с вибрации, количката вкъщи, да лежим двамата на спалнята, да му пея, да му пускам приспивни музики... Е, не става и това си е. Заспива само на ръце, като до последно се съпротивлява. Спи му се видимо. Познавам си го и знам кога му се доспива - започва да хленчи, търка очите, дърпа ушите... В повечето случаи, като видя, че отказва да заспи го оставям да поиграем още малко и тогава опитвам пак, но пак същото после. Става и по-зле, ако го оставя да му се спи толкова време без да го приспя, защото се изнервя тотално. Пробвах известно време да го приспивам по час, за да свикне с режима, обаче това приспиване като трае от 30мин. до 2ч. няма как да се вместим в накакъв режим. А и като не му се спи е съвсем невъзможно да го приспя. Опитвах да го оставя в креватчето да поплаче и да заспи. Казано от познати, при които тази практика е проработила, звучеше лесно: "Първия ден, втория ден, третия и на четвъртия вече няма да плаче така"... Да, но не... Оставям го, а той започва да мрънка, това преминава в рев до раздиране, а като се измори, започва да издава едни жални звуци, придружени с хлипане, но не заспива и това си е. Не можех да карам така до безкрай, надявайки се, че един ден ще започне да заспива по-лесно и пак започнахме на ръце. Навън с количката пак заспива с борба, аз го слагам да лежи, той се изправя и започва да мрънка, търка очите и т.н., голямо обикаляне и друсане пада, докато заспи. Сега обаче, не стига, че едва го удържам, докато заспи, а и не мога да го оставя в креватчето. Разбужда се и дотам. А не може и да ми спи в ръцете...  ooooh! Пие и АМ преди сън, за да е сит, дори го унася леко, докато го изпие, обаче после - край. Той от раждането заспива със голям зор, а съня му беше ужасно неспокоен, но ме успокояваха - колики, зъби, че ще започне да се успокоява скоро... Да, но вместо да се успокоява, положението със съня излиза извън контрол.  Изпадал ли е някой в подобна ситуация? Приемам съвети всякакви. Peace
моята дъщеря е на 1 година и 6 месеца на обяд заспива сама,но вечер ако не я люлям може и в 3 часа да си легне, но пак с люляне, защото започва много да реве и не иска да ляга. Слагам я при мен на леглото в кошарата ама не ства и аз не знам какво да правв вече. С интерес ще следя темата

# 5
И ние имаме подобен проблем, но случаят ни е по- лек. По принцип бебета имат два етапа на сън. Единият трае около 20 мин.и се нарича лек сън, другият е дълбок сън. Моят съвет е да не го оставяш веднага, след като си затвори очите в легълцето. Изчакай го да се унесе хубаво, трябва да е отпуснат и с напълно затворени очички. Когато заспиват, бебетата са със стиснати юмручета. Наблюдавай го, докато го преспиваш, когато отпусне юмручета би трябвало да е заспал спокойно. Можеш да пробваш и да го къпеш сутрин. Банята уморява и успокоява. Не го оставяй  сам и да плаче.Къса ми се сърцето като си го представя. А нощно време спите ли? Ние спим по 12 часа вечер и през деня доста си будуваме. Понякога спим по 20 мин, понякога по час, но сме много по- малки от вас, на 2м и 4 дни( казвам го, защото все още не ми е много тежка). Да не би пък да му е топло или пък в стаята, в която спи да е мн светло. Понеже ми е първо дете и все още ми е трудно да преценя как да я обличам, понякога не иска да заспи през дена, защото й е топло. Разбрах, че на много светло не може да спи, а вечер е на приглушена светлина. Нямам много опит, но дано ти помогна с нещо. Успех!

# 6
  • MUC
Съвет за заспиването не мога да ти дам, но има как евентуално да си облекчиш носенето. Понеже дъщеря ми вече отказва да я носиш на ръце в класическата поза легнала пред гърдите, се принудих да я слагам в ергономичната раница. Така се укротява и заспива много по-бързо, а аз дори мога да си върша някаква работа междувременно, понеже ръцете ми са свободни, а и тя се унася примерно от монотонното шуртене на вода (ако мия нещо) и от люлеенето на стъпките ми. Само че тя от малка е свикнала да я нося в раницата, други деца може евентуално да откажат да седят вътре. Ако искаш, потърси първо назаем такава раница и виж дали би ви свършила работа. По-вероятно е детето да свикне с нея, отколкото тепърва да се учите със слинг, иначе слингът е перфектен за тая цел.

# 7
  • Cyberspace
Той доскоро беше изключтелно носено бебе  Laughing  По цял ден ми беше в ръцете, в противен случай мрънкаше непрестанно. Бях откачила, бях станала буквално неадекватна по едно време. Не мога да кажа, че съм го отучила аз от това, просто дойде времето, в което започна да се заиграва с играчки, да се заслушва като му пея песни и т.н., общо взето откри света около себе си. Сега и пълзи, и изобщо не съм му нужна на моменти  Grinning Успявам да си свърша това-онова вкъщи и в негово присъствие. Пак го разнасям, но не е като преди. Обаче това заспиване ме изморява тотално, капвам, а ръцете и кръста ми... На всичко отгоре усещам, че измалявам все по-бързо, на 5-тата минута вече не издържам да практикувам упражнението, ръцете ми започват да треперят и това продължава доста, след като вече го оставя. ooooh! Знам, че ще го израсте, обаче дотогава трябва да мисля някакъв начин, който не изисква по час носене преди заспиване + още 2-3 буденета с разнасяне бонус. Да не говорим,че няма намерение да спира да расте на този етап  Whistling Болките в кръста също зачестяват. Слинг имам, кенгуру също - и в двете отказва да седи. #Crazy Абе не ми беше кой знае какъв проблем това приспиване, всепак на фона на целодневно носене, да намалее само при приспиването... Даже се радвах. Но нямах идея, че това приспиване ще си увеличава времетраенето с килограмите му   Laughing и ще ми докара такива болежки и дискомфорт в един момент.

# 8
  Моят син също заспива с носене на ръце или с кърмене, само че той тежи 9 кг на 6 месеца (да ми е жив и здрав  Simple Smile )  и напълно те разбирам.
  Опитвала съм и аз други начини, но не се получава (или не съм била достатъчно настоятелна  Confused ). Напоследък забелязах, че по- бързо заспива като го сложа да гледа към прозореца, докато го нося. Така се заглежда на вън и се унася.
  Имаше пък един период, когато обикаляхме стаите у нас (без друскане, той се подрусва от крачките ми като ходя), докато му мине мерака и се поуспокои, че всичко е инспектирал, така пак заспиваше по- бързо.
  Друго, което се сещам е, че ако държите количкта в къщи, може да опиташ да го приспиваш там с друскане (поне няма да го носиш) и да го местиш, когато е заспал дълбокия сън. Но това не е кой знае какво постижение, защото пак се приспива с люлеене, а въпроса е да се понаучи да заспива без това.
  Явно е свикнал да заспива сгушен, опитай да му пееш една и съща мелодия докато заспива на ръце и след няколко дни да започнете да заспивате на спалнята сгушени (без дундуркане), докато тананикаш същата мелодия. Имам пред вид, че ще започне да я свързва със заспиването и може да го успокоява, та да забрави за дундуркането    Sad  ПОнякога става и с едно монотонно ммммммм-кане  Simple Smile
  Всички деца са различни, може нашите методи да не помогнат, но мисля, че ако имаш достатъчно нерви и сили  Simple Smile да прилагаш всеки път един и същ метод, след известно време (дано да е бързо) ще проработи.
  Успех  Peace

# 9
  • Cyberspace
Така, пиша тук отново, само защото може да е полезно някога на някой. Та, от месец горе-долу заспива сам. През всичкото това време правихме опити да го оставим да заспи сам, но не се получаваше, започваше да се дере, чак повръщаше от напъване и прекратявахме. След определен период от време пак опитвахме и пак същото. Последно обаче го оставихме, той започна да мрънка, но вече не беше предишната криза. Първия ден 30мин. мрънкане в кошарата и заспа прав. Втория ден 10мин. мрънкане, легна и заспа. На третия ден го оставихме, не заспа веднага, но вече не протестираше. Сега вече го оставяме, той знае какво следва, наглася се и заспива. Мисля, че просто му дойде времето. Откакто заспива сам, спи много по-спокойно отпреди. Не сме правили нищо специално, за да го прилъжем или приучим, просто момента дойде и се получи.  Peace

# 10
Така, пиша тук отново, само защото може да е полезно някога на някой. Та, от месец горе-долу заспива сам. През всичкото това време правихме опити да го оставим да заспи сам, но не се получаваше, започваше да се дере, чак повръщаше от напъване и прекратявахме. След определен период от време пак опитвахме и пак същото. Последно обаче го оставихме, той започна да мрънка, но вече не беше предишната криза. Първия ден 30мин. мрънкане в кошарата и заспа прав. Втория ден 10мин. мрънкане, легна и заспа. На третия ден го оставихме, не заспа веднага, но вече не протестираше. Сега вече го оставяме, той знае какво следва, наглася се и заспива. Мисля, че просто му дойде времето. Откакто заспива сам, спи много по-спокойно отпреди. Не сме правили нищо специално, за да го прилъжем или приучим, просто момента дойде и се получи.  Peace
Здравей,
Поздравления за упоритостта и търпението! Знам какво ти е било през тези месеци, докато стигнете до успешния финал. Надявам се и аз да намеря силите да устоя на ревовете и мрънкането, и да дойде и нашето време за самостоятелно приспиване Simple Smile
Имам едно питане: беше ли в стаята, докато бебчо ревеше, или го наблюдаваше скришом?
Моето момиче е на 1 годинка, скоро и аз ще започна отново с опитите за самостоятелно приспиване.

# 11
Здравейте моето бебче е на 2 месеца и трудно заспива през деня опитвам се на ръце но се опъва и плаче и в кошарата не иска

# 12
Като се опъва и плаче, взимате го за 10 минутки и обикаляте из вас да разглежда. Показвате му през прозореца, може и на терасата, разни други неща, които са му интересни. Поне 10-15 минутки да минат и след това отивате пак в спалнята да приспивате. Трябва да е успокоено, иначе ще се измъчите. Уморено и успокоено трябва да заспи за 5 минути. Ако не заспива, повтаряте пак.

# 13
Колкото и да е трудно се опитай да направиш режим. Първата седмица ще ти е адски трудно, но с всяка следваща ще става по-лесно и по-лесно, а накрая всичко ще е песен. Аз така направих и направо живота ми се промени. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт