МАШИНА ЗА ХЛЯБ-57-ма тема

  • 51 679
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
  • Мнения: 1 244
За всички останали се е случвало да прочета негативно мнение, но за София мел, никога  Grinning

# 481
  • Мнения: X
Ами хубаво е ,но очаквах да е по -хубаво от Млин. За него нямах големи очаквания.
 Софиямел е по -скъпо от Млин ,Млин е по -хубаво / говоря сравнено с Софиямел -Екстра и по БДС стандарта - така и не можах да разбера каква е разликата между двата вида -освен опаковката -някой ,ако я знае да ме осветли ./
  Софиямел Дома какъв тип е ? 500 или 650 !?
Цената на Млин е 0,95 , Софиямел / в същият магазин 1,25 -1,35 / видовете /.

# 482
  • София
  • Мнения: 3 035
 Млин не ме кефи! Пробите не бухнаха така, както бухват със Софиямел.

# 483
  • Мнения: 1 244
Мелко е по-добро от София мел Wink

# 484
  • Мнения: X
Ами аз преди Млин вземах Софиямел и моите впечатления са такива.
 Не знам от каква партида са твоите проби и какви проби са .
  Бухва си идеално ,не лепне -самото брашно при отваряне на пакета е на фин прах ,с хубав крамав цвят ,няма бучици .
  Аз споделям личният си опит .
  Не е задължително да го харесва и някой друг. Не съм фен на фирмата и на никоя друга .Купувам това ,което е с най -добро качество и приемлива цена.
   Мелко не съм ползвала .
  Софиямел е с незаслужено висока цена за мен / говоря за магазините в които пазарувам ,не обикалям много и пазарувам от 3 вериги / Лидл -там си има само тяхното /преди имаше Софиямел ,но нещо не го зареждат вече / ,CBA  ,и една местна верига / и много рядко един отдалечен и по -зареден магазин ./
   Пък и всички пишат ,че нямало Млин и в коя верига го има .Интересно Мунчо защо не споделиш откъде го купуваш ,а сподели ,че не те кефи .Че даже и проби си правил / лаборатория ли имаш в къщи   newsm78 /.
  Моля да споделиш какво представляват тези проби и аз да правя .
   Ще купя специално пакет Софиямел и ще направя за сравнение . Видя ли с очите си признавам истиноста на твърдението.

# 485
  • Мнения: 104
И аз да добавя положително мнение за "Млин" - типово (0,89лв.). За проба купих един пакет, както и един типово "Софиямел" (1.29лв.). Машината ми е нова, правих 3 хляба досега, но има разлика във вкуса в полза на "Млин".

И като начинаеща хлебарка  Crazy да попитам: слагам еднакво кличество продукти, но хлябовете се надуват различно. Възможно ли е причината да е в десетина трошички повече суха мая? Май само тя ми "варира" - да нацеля 1,5 ч.л. Машината е със стъкло отгоре и като много бухне тестото, се лепва на стъклото, съответно остава неизпечено петно.

# 486
  • Мнения: X
Захар , с прясна мая пробвала ли си ? Аз пък само прясна харесвам .
 Суха бих сложила на отложен старт. С прясна не съм имала проблем.
 Но зависи и с какво брашно работиш.
 Напиши рецептата която ползваш.

# 487
  • Мнения: 1 244


3axap Simple Smile
А брашното ти винаги едно и също ли е? При мен се получават различни резултати, когато сменя брашното. При едно и също количество мая, всяко брашно се оказва със собствено мнение Laughing

# 488
  • Мнения: X
Точно .  Зависи си от брашното даже и при бели тип 500 от  различни фирми е различно.
  Скоро ще накупя аз няколко вида брашно и ще снимам хлебчета.
 

# 489
  • Мнения: 104
Днес правих с типовото на "Софиямел" (400гр) и 200 бяло пак на "С.". Общо взето си спазвам грамажите по листовката. Ползвам суха мая, защото такава имам вкъщи. На някаква промоция миналия месец бях купила стекче кубчета, но вчера ги извадих от фризера - всички с изтекъл срок на годност, отидоха в коша. Та - суха на Йоткер.
Иначе както писах горе, с "Млин" ми харесва на вкус повече като че ли. Но пък с моя голям опит от  хляба..

Редактирам се, да не пиша пак. При положение, че на средния грамаж ми лепи горе, да пробвам ли изобщо най-големия? Не че очаквам от вас да гледате на боб дали ще стане, или не  hahaha , но като по-опитни..

# 490
  • Мнения: 1 244
Днес правих с типовото на "Софиямел" (400гр) и 200 бяло пак на "С.". Общо взето си спазвам грамажите по листовката. Ползвам суха мая, защото такава имам вкъщи. На някаква промоция миналия месец бях купила стекче кубчета, но вчера ги извадих от фризера - всички с изтекъл срок на годност, отидоха в коша.
Иначе както писах горе, с "Млин" ми харесва повече като че ли. Но пък с моя голям опит от  хляба..

Е, хубава работа...отишли в коша...Ами, че аз мая от фризер съм използвала и една година след като и е минал срока. Нищо и няма там като стои, как ще я хвърляш...

# 491
  • Мнения: X
И на мен Млин ми харесва повече . Явно си е хубаво .
 Чакам обяснението за пробите и аз да ги направя .
  Хляба ми е  по -хубав и вкусен с Млин .
  Пак ще пробвам.

# 492
  • Мнения: 3 020
Сега ще ме накарате и аз да търся Млин.  Laughing
И да не ви излъжа, но опаковката му ми е много позната, от снимката на Юлмана, и май съм го виждала точно в Кауфланд....  Rolling Eyes
Следващия път като ходя, със сигурност ще го потърся.
Иначе в последно време правя всичко със СофияМел. Даже вчера купих 2 много големи пакета бяло и 4 малки типово.

# 493
  • Мнения: X
Вчера си купих голям пакет от 5кг Млин за около 4,50лв .
 Смятам ,ако продължи да е хубаво да вземем чувал от 25кг .Проблема ми е със съхранението ,нямам килер .

# 494
  • Мнения: X
Вчера успешно направих по рецептата от книжката френски хляб със шоколад има страхотен вкус.Стана много приятен .Не е много сладък притеснявах се ,че ще е ужасно сладък , но не .Приятно сладък е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт