МАШИНА ЗА ХЛЯБ-57-ма тема

• 51 693
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Точно това брашно е хубаво .Някой спомена и преди ,че не ставало и аз се почудих -нали първо на ръка месех и реших ,че не е подходяща за машината . Пробвах и другото и пак тип 650 беше по -добро. /Може при нас партидата на 500 да е стара./
Но за сега най -добро е на Млин /не правя реклама - даже дълго го подминавах и си вземах Софиямел /

# 466
Здравейте! Аз имам хлебопекарна отскоро, по точно от края на  октомври. Правя хляб почти ежедневно. По препоръка на приятелки с повече опит, ползвам единствено брашно Кастело от ЛИДЛ и хлябът ни харесва. Цената е много добра-69 ст. за килограм брашно. От един пакет правя 2 хляба. С друго брашно не съм опитвала. Сега като чета за вашите марки, ще пробвам. Много сте ми полезни.

С това брашно, хлябът го определям като "приличен и "става за ядене", но лично аз не го намирам за супер добро Simple Smile Много повече ми харесва хляб с Мелко или София мел екстра Simple Smile С Кастело поне моят хляб не беше със съвършен вкус. Добре беше, но не това , което трябва Simple Smile

yulmana , сега ще издирвам твоето брашно по всички вериги, ако не го намеря, ще изстрелям мъжа до Разград да купи  Laughing

Последна редакция: вт, 09 дек 2014, 20:12 от Lorein666

# 467
Lorein666  ти от кой град си ?
хубаво е да се знае ,че не винаги брашно от дадена марка ще е винаги хубаво. аз съм бил много доволен от едно брашно и в същото време доста разочарован от него.  зависи каква партида е , как е съхранявано.  с маята е същото - едни са доволни , а други не.

# 468
Бонго, точно това стана с брашното Перса от Кауфланд....купувах го със стекове преди време, купуваше и свекърва ми от него ( а и даже свекър ми, злобен, капризен старец, който се занимава с хлебопеченето в дома им го одобри Laughing) Зверски го осраха после...до степен да става само за фрикасе (позора за едно брашно, да става само за палачинки и фрикасе Mr. Green)
Наистина явно си зависи от партидата Simple Smile Единственото, което мога да кажа в случая е, че само със София мел нямам никога издънка...Там няма партида, братче, всичко е на ниво винаги Simple Smile

# 469
Аз написах същото по -горе . Може и това да не е хубаво винаги.
 Зависи и от пшеницата / никъде и на никое брашно например не е описано например от какъв сорт пшеница е и има ли разлика./
 Засега това е добро -даже идеално.
- лучник с това брашно ,замесен в машината на програма тесто . Излезе почти от казанчето 30мин преди да свърши програмата и го премесих и оставих да втаса в една купа. /
 Това е брашното 

# 470
Ами,  yulmana,  няма го това брашно на Млин по големите вериги, 100% гарантирам Simple Smile
Аз съм от хората, за които пазаруването е свещенодействие (разбирай, вися по 3 часа минимум във всеки магазин да огледам всичко Mr. Green)

Последна редакция: вт, 09 дек 2014, 21:23 от Lorein666

# 471
А, и с Мелко също не съм имала издънка Simple Smile

# 472
Аз написах ,че го открих в местни вериги . /Аз съм същата ,ама като имам време ,доста често излизам като съм
  Не знам дали има дистрибутори из страната . Но би трябвало да има . Солетите от години са навсякъде .
 /И пак повтарям не му правя реклама просто споделям моя опит с него от 2 месеца. Ако решат да го развалят ще споделя пак.
 Винаги съм обективна спрямо всичко ,което пиша и никога не съм пристрастна и не хваля нещо -щото е моето и т.н./
  Не говоря за издънка . Софиямел е чудесно брашно ,но това е по -хубаво .
  Аз досега само с едно брашно съм имала проблем - Перса и то преди година -две и при ръчно месене. Което беше странно до тогава само от кал дет не ми се беше получила питката  Joy

# 473
Бонго, точно това стана с брашното Перса от Кауфланд....купувах го със стекове преди време, купуваше и свекърва ми от него ( а и даже свекър ми, злобен, капризен старец, който се занимава с хлебопеченето в дома им го одобри Laughing) Зверски го осраха после...до степен да става само за фрикасе (позора за едно брашно, да става само за палачинки и фрикасе Mr. Green)
Наистина явно си зависи от партидата Simple Smile Единственото, което мога да кажа в случая е, че само със София мел нямам никога издънка...Там няма партида, братче, всичко е на ниво винаги Simple Smile
като гледам в темата май съм единствен който хвали , но и критикува дадени марки брашно и мая. в различни периоди брашната на Арчар, Мелко, Велико Търново  и др. са били хубави. в последно време от Мелкото и В.Търново съм вдигнал ръце. не поради лошото качество , а поради предлаганите екстри в брашното. и с макаронени изделия  имам противополюсни мнения.  маята Yova (сухата) отдаван беше хубаво. после се влоши.  напоследък са пуснали нова опаковка вече от 11 гр. мое лично мнение е , че е доста хубава.  като прибавя и цената (30 ст  за пакетче) ми идва по-изгодно от saf instant (френската) с цена около 40 ст за 11 гр.   но пък за сметка на това  френската за продължителен период от време не е имала колебания в качеството.

# 474
yulmana , аз съм абсолютно далеч от мисълта, че ние тук правим реклама или антиреклама на нещо Simple Smile Мисля, че споделяме , за да си помагаме Simple Smile
Бонго, не си единственият, който критикуваш или хвалиш нещо ...Simple Smile

# 475
 Суха мая съм ползвала рядко ,по си харесвам прясната и най -вече тази от Лидл.
 Скоро си взех и русенска  мая и е хубава / от две години бях спряла да я купувам ,но причината е била в съхранението й в магазина /квартален - кой знае колко пъти замразявана и размразявана и имах провал един единствен път и то защото винаги ми беше сполучливо с нея -сега вече чакам да шупне и тогава меся ,/
Маята Юва е хубава ,но за много кратко време ми мухлясва в хладилника /  като я купувам оглеждам дали е прясна ,не се запасявам и я ползвам в рамките на 1 седмица / -тази на Лидл си стои прясна.
  ,хлебче , брашно тип 650 от Лидл със семена и трици.

# 476
И аз купувам Търновското брашно от Кауфланд, но не съм имала "нарушители" в него досега. Grinning  А "Млин" мисля че съм срещала в "Била" (ако не се лъжа). newsm78 Утре ще проверя и ще пиша отново.

# 477
Има два вида .едното е тип 500 Екстра и
 Универсално / на него не пише типа  отпред - тип 650 е /  .Опаковките са сходни. Даже миналата седмица бях взела в бързината от универсалното / и то защото в магазина табелите с цената са разменени.
  Другото брашно е хубаво също .

# 478
  • София
 В момента у нас имам брашна от Техра, Арчар, Балван, ФФ на Фантастико и Софиямел. Познайте с кое от всичките резултатите са 100%-ви  #Crazy?

# 479
София мел , ъф корс Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт