Обезпокоителна цитонамазка, моля за съвет

• 2 039
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте.
Извинявам се, ако темата ми не е за тук. ( Не е свързана с бременност и раждане, а с гинекологичен проблем).

На 57 години съм, в менопауза , от три години без цикъл.
При профилактично изследване ме притесни резултата от цитонамазката -
,,  ПВКЦ:  само  суперфициални епители  без атипизъм, запазена многооскъднообичайна флора, умерено полинуклеари.  КЦ-: слуз, ендоцервикални епители и обилно !!! полинуклеари   - ПАП 2
(начало на сенилен колпит )
''

Притесни ме, заостреното внимание към  думата ,,полинуклеари''подчертано с три удивителни.
В момента имам изписани ЦиКатридина  вагинални глобули и след приключване на курса  на лечение ще повторя цитонамазката.

Имам ли причини да се притеснявам и какво трябва да направя, ако и при следващото изследване имам подобен резултат?

Предварително благодаря, за отговорите ви!

Последна редакция: ср, 05 ное 2014, 18:41 от клечка

# 1
Здравейте,

Групата на цитонамазката ви е РАР 2, което не би трябвало да ви притеснява. Най-вероятно се касае за възпалителен процес. Повторете цитонамазката след като завършите лечението, което ви е предписано. Препоръчва се течно-базираната цитонамазка, която е с по – високо качество на пробата в сравнение с традиционната цитонамазка като се елиминират възпаленията в кръвта. Повече за нея можете да прочетете от тук: http://shterevhospital.com/consultations/%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%8 … 0%B7%D0%BA%D0%B0/

С уважение,
Д-р Димитров

# 2
Благодаря ви, за подробния отговор.
След лечението ще си запиша час за консултация във вашата болница.

Общи условия

Активация на акаунт