Злояди деца

• 22 688
  • 239
  •   1
Отговори
# 165
Напоследък да ви кажа ми омръзна да слушам как това било вредно, онова било вредно,основно във форумите и при някакви лекари по тв, които иначе не практикуват медицина. Ако взема да се съобразявам с всичко писано някъде, ще излезе, че не трябва да ядем нищо. Какво сме чували, не само аз сигурна съм: Месото е вредно, млякото е вредно, хлябът явно е вреден, защото е глутен, зеленчуците и плодовете са вредни защото са с нитрати и пръскани с разни неща, освен ако не съм си ги отгледала лично, което няма как да стане. Остава ми избора да ядем ориз и някакви култури, които напоследък са модерни, но пък не са ми вкусни от сорта на киноа, амарант и т.н. Е ще ме извинявате, но всеки да прави каквото си иска, аз ще давам от всички "вредни" храни и мляко, и месо, и зеленчуци и плодове.

+1  Peace

Споделям!

# 166
Напоследък да ви кажа ми омръзна да слушам как това било вредно, онова било вредно,основно във форумите и при някакви лекари по тв, които иначе не практикуват медицина. Ако взема да се съобразявам с всичко писано някъде, ще излезе, че не трябва да ядем нищо. Какво сме чували, не само аз сигурна съм: Месото е вредно, млякото е вредно, хлябът явно е вреден, защото е глутен, зеленчуците и плодовете са вредни защото са с нитрати и пръскани с разни неща, освен ако не съм си ги отгледала лично, което няма как да стане. Остава ми избора да ядем ориз и някакви култури, които напоследък са модерни, но пък не са ми вкусни от сорта на киноа, амарант и т.н. Е ще ме извинявате, но всеки да прави каквото си иска, аз ще давам от всички "вредни" храни и мляко, и месо, и зеленчуци и плодове.
Първо казах, че няма да те убеждавам в обратното.Аз също давам на детето си от всичко(е друг е въпроса от кое въобще яде Sunglasses). Някой попита , защо млякото се счита за вредно и аз му казах.Има много статии по този въпрос на какъвто език  си пожелаеш.Тава не е българска измислица.И както казах сигурно зависи от детето.Като ти поиска мляко много ясно ще му дадеш PeaceНе съм казвала че месото,плодовете или зеленчуците са вредни Naughty

# 167
Чакайте се сега , защото си мислите че някой ви насилва да правите каквото и да е , аз споделих моите виждания , ти /вие ако имате достатъчно информация и желание ги оборвайте с доказани факти , а не с празни приказки.
Аз имам здравословен проблем и този тип хранене се практикува от1920г , моето състояние се подобрява значително , откакто се съобравям с това хранене, а хляба наистина не е полезен , използва се белина в произвоството му и е пълен с въглехидрати и глутен , но соден хляб с кокосово брашно не е проблем да се приема ,
Честит 8-ми март и весело празнуване!

# 168
И все пак сме в темата за злояди деца, а не за вредни и полезни храни.Аз се запалих, защото се каза: 'бабате ни е....'.Е не съм съгласна,едно нещо до се счита за нормално само, заради бабите. Все пак тогава са ги захранвали бебетата на 40 дни,търкали са ги със сол,защото да не им миришела потта,стяга ли са им краката, даже са им правели нещо на гърба да не плачели и още мн мн др.Та мисълта ми беше, че тези неща вие не ги правите, въпреки, че на бабите им няма нищо нали?

# 169
Честит празник, момичета!
Позволете да се намеся като умиротворител в темата за вредното ни настояще. Аз имам две деца. Едното - почти на 17, въпреки атопичния дерматит си го хранех, както си знам, доколкото разбирах от балансирана храна в онази си крехка възраст. Беше слабичка, но здрава. Да чукна на дърво, калено дете. Второто...на 3 години. Слабичко и с проблеми. В търсене на решение и аз се поддадох на истериите около здравословните храни, безглутеновото хранене, ограничаване на въглехидратите, изхвърляне на маргарина от хладилника и още много много трудни и продънващи джоба стъпки. Наложи се така.
Нека си припомним, че децата са различни. Колкото и да ми се иска синът ми да е здрав, наперен и пъргав като кака си...той не е точно такъв, но пее толкова сладко "Мила моя мамо" и реди пъзели от 100 части.
Не бива да бъдем крайни в мненията си. В крайна сметка никой не е живял моя живот, никой не отговаря за моето дете освен мен.
На майките-противнички на "здравословните истерии" - и аз бях една от вас. Сега съм по-умерена. Защото явно синът ми не е толкова адаптивен, колкото са вашите деца.  Желая ви искрено никога да не ви се наложи да ограничавате децата си от нищо.

# 170

И аз не съм съгласна с това. Никой не е казал, че млякото е вредно за децата, които нямат здравословни проблеми. Въпроса е, че нямат такава нужда от него както ние си мислим. Ето,  например моите родители цял живот са пили мляко и са отраснали на сирене, кашкавал и кисело мляко и сега едва ли не изпадат в истерия, че синът ми не яде почти нищо от това. Аз съм спокойна, защото знам, че въобще не е проблем това.

Истината за прясното мляко, според лекарите е, че това е продукт за сукалчета и, че нито един бозайник, освен човека не пие мляко след това. Естествено, че едно дете ако обича и няма проблем да го пие, ще си го пие.

Честит празник и от мен, дами!

# 171
  • Варна
Замествам го с осталите млека , а и по този начин изолирам въглехидратите , които са празни калории , които създават чувство за ситост много бързо , а много бързо се изразходват от организма и чувството за глад се появява много бързо ,децата трупат кг от празни калории , които се преобразуват в мастни клетки и съхраняват от организма . Глутена е в основата на забавяне на процеса на освобождаване на кетони , които са от жизненоважна роля за предаване на електрически импулси до нервните клетки от органите на организма към мозъка , а глутена блокира този процес и е в основата на множество болестни състояния като аутизъм , епилепсия , шизофрения , паркинсон , депресии , хиперактивност и смяна на настроенията , както на диебет и т.н

Извинявам се, но наистина се обърках...Това, което аз съм чувала/чела е, че млякото е от групата на белтъчините, за това не разбирам, за какви въглехидрати и празни калории говориш... newsm78 Освен това, мисля, че млякото не съдържа глутен, за това питах, как изолираш глутен като спираш млякото. Може би си имала предвид нещо друго, което съм изтървала като смисъл...

# 172
# 173
Както някой каза, темата не е за това кое било вредно според някой и кое не било, така че приключваме, а за прясното мляко е възможно да съдържа, но може и да не съдържа, ето и на български статия по въпроса http://glutenfree-bg.blogspot.com/2010/06/blog-post_25.html. Моето дете е здраво слава на бога, и искам да му давам прясно мляко, друг въпрос е, че не иска в чист вид.
Сега по темата, днес диването на обяд не пожела даже да опита яденето, но против убежденията ми се бях ядосала и дадох една лъжичка насила, тя пък взе, че го хареса, та си го изяде  Rolling Eyes

# 174
Scarlet  Hug , поне научи нещо ново Party  Heart Eyes! Успех с детето , дано да си хапва без проблеми Hug

# 175
Купих едни силиконови форми като животни и му викам: "Ще ядеш ли яйца - мечета?" Съгласи се, хапна 2 хапки и това му беше..... Crazy Вечерта ще го пробвам с пилешка супа, пък да видим!  newsm78

# 176
  • София
Това с бабите как са били здрави и неалергични е...
Млякото на кравата е за малки телета, не за малки и големи хора. Близко до човешкото е козето, за кобилското не знаех. А как миришат някои кози...
Така че има логика=

# 177
Синът ми е на 6г. и е еталон за злоядо дете. Sad Една от учителките му в детската градина каза, че за целия си стаж това е второто подобно дете, което вижда (а е на 60г.).
Храним го сутрин в нас с попара или мляко с кроасани, през деня на градината не слага нищо в уста и като го взема е озверял от глад, но вечеря с кренвирш или кюфте с таратор или чушки със сирене на манджа. Много рядко хапва соса от пиле фрикасе и мусака (ако е намачкана почти като пасирана). Не яде пилешко, свинско, пица не мога да го накарам да опита дори. Не дъвче и го отдавам на късното захранване. Наборите му вече ръфаха кебапчета, когато аз захранвах бавно и плавно с пюренца. Не е нормално да се храни само с таратор, кренвирши, мляко и кроасани! Ооо и задължително крем на Йоткер и боза след вечеря! Все химии и Е-та! Събота и неделя винаги има супа, но яде по няколко лъжички и то да няма морков, зелении, месо... бульон с фиде иска! Няма мярка в яденето на сладко, което също ме притеснява.
И другата ми грешка е, че не му позволявах да се храни сам- плясках го през ръцете ако посегне сам към храната, за да не се омаже и изцапа пода. Сега хак да ми е да го храня като бебе, да пускам филмчета и да лазя по пода с купичката, за да му давам, докато си играе.
Ако някой е минал през нещо подобно, моля за съвет.  Praynig
Той изобщо не иска да опита нова храна! Често му се гади и повръща, дори преди да сложи нещо в уста започват позиви... Придумвам го ако не му хареса, да го изплюе, но не иска да опита!

# 178
Coolmummy все едно говориш за моята дъщеря, само че тя е на 1г и 8м. Не съм я пляскала през ръцете, давам лъжицата с идеята да опита сама да яде, но тя просто рови в чинията и не иска даже да опита. Яде определени храни, нищо ново не иска да опита. Как ли не я молим да опита от нашето ядене само една лъжичка реве, върти се и не иска. Кюфтета и тем подобни не е опитвала все още, защото не иска. Салами, месо също, месото го пасирам и го слагам в яденето да не го усеща. Яйца не яде, сандвичи, мазани филии също не яде.

# 179
Coolmummy, описала си и моя син в периода между 2 - 4 години.  До 2 годишна възраст ядеше абсолютно всичко. Извзднъж започна да отказва някои групи храни и стигна до яденето на хляб (сух, ненамазан с нищо), мляко, кисело мляко, бисквити и яйца. Нищо друго. Нищо! Правих се на клоун в продължение на две години, разигравах сцени на театър, правех храната в интересни форми, измислях игри. Преговаряла съм с часове да опита друга храна. Познати са ми позивите за повръщане, отказите дори само да опита и да изплюе ако не му харесва, трагедиите при всяко сядане на маса, измислянето на всякакви причини, за да не яде.... И така докато навърши 4 години и започна да се интересува защо трябва да се яде, какво съдържат различните видове  храни, защо е хубаво за тялото да се яде разнообразно и тн. Обясенено с прости думи, разбира се (от протеините ще стане силен и висок, от плодовете и зелечуците ще е здрав и тн.). След дълги обяснения започна да приема постепенно храните, от коите се беше отказал. Е и до сега, от месото яде само пилешко, не яде сирене под никаква форма, отказва червени плодове и зеленчуци, но все пак има значителен напредък. При нас осъзнаването на функциите и качествата на различните групи храни помогна много. Надявам се и вие да намерите пътя към разнообразното и здравословно хранене.

Общи условия

Активация на акаунт