Злояди деца

• 22 635
  • 239
  •   1
Отговори
Здравейте,дъщеря ми е на 2 години и е страшно злоядо дете иска да яде само филии,ако може да ми дадете  съвет как да я накарам да яде и други храни.

Последна редакция: чт, 05 мар 2015, 10:18 от Редактор*

# 1
И дъщеря ми имаше такъв период. Спрях да и предлагам хляб. Слагам супата или там каквото има на масата и ако иска да яде, казвам, че хляб няма. Като огладнее хубаво яде каквото и дам.

# 2
Благодаря за съвета ще опитам и аз така да направя и да видим какво ще стане,че моята дъщеря какъвто е инат не знам дали ще успеем с това.

# 3
Аз не казвам, че това е най-правилния метод Simple Smile Можеш да пробваш да украсяваш храната по някакъв начин, така че да и е интересно  Rolling Eyes

# 4
Моят син до 1,6 г. си хапваше много добре. Изведнъж отказа. Отдавам го на това, че почна да ходи на ясла, но може и да е съвпадение. Доста време почти нищо не искаше да яде. Опитах да го храня насила - не става! Да го държа гладен, също! Оставих го да яде, каквото иска и малко по-малко започна да яде по-разнообразно. И въпреки това има големи претенции за храната.
Съветът ми е да се опиташ да направиш яденето забавно. Аз например му правя разни фигурки от храната. Друго - да разказваш приказки, докато яде. И третото, което при нас също действа, е да кажеш, че от еди си коя храна стават много мускули и децата стават много силни и големи...  Wink

# 5
Тази вечер пробвахме с това,че ще порасне голяма като изяде супата и на всяка лъжица ходи да се мери колко е пораснала.

# 6
Тази вечер пробвахме с това,че ще порасне голяма като изяде супата и на всяка лъжица ходи да се мери колко е пораснала.

Joy  Поне действа! Peace

# 7
Да за сега действа и тази сутрин си изяде закуската,дано да започне да се храни добре.

# 8
Здравейте.И аз съм мама на злоядо дете на 3г и много ни беше трудно,защото той ядеше всичко до 2г и от там само филийки.След доста време прояде плодове и зеленчук ,но манджи не.За него супата е таратор.Пробвала съм много трикове,но не всеки път се хваща.

# 9
Моят син е по-голям от вашите деца, но и той е много злояд. На 8год. е, а тежи 22 кг. Като беше малък пробвах варианта да го оставя без филиите- само манджата на масата, но 2 дни нищо не сложи в устата и аз на 3-тия се предадох. Украсявала съм храната, подкупвала съм с любима играчка - ефект никакъв. Оставих го да яде каквото иска (боклуците като чипс, гризки) са ограничени до минимум. Щом е здрав и се чувства добре няма смисъл да го насилвам.

# 10
Малкия ми син е на 2г и 2м.Едва 10 кг и 90 см.Както казват хората"четат му се ребрата"
Изобщо от бебе няма апетит и не можем да се справим с това.Ходихме по различни доктори и какво ли не.Апетон,Саностол,Пчелно млечице,но нищо не помага.
Личната ни каза,че просто ще си има проблем с хапването,но да измислим начин да напълнее малко.Каза да му давам банка глюкоза,но все още се замислям за нея.
Чували ли сте за нещо спомагащо напълняването,а не апетита?
Някъде бях чувала за сироп,противоалергичен с глюкоза,от който децата пълнеят.
Ако знаете нещо,помагайте Hug

Последна редакция: пн, 09 фев 2015, 21:59 от AnMary

# 11
Според мен е по-важно да засилите апетита, а не напълняването. Няма значение колко килограма е едно дете (или поне не толкова голямо), колкото каква храна яде, дали е богата на витамини и прочие. От собствен опит знам, че ако детето не иска да яде, няма начин да го накараш, така че по-скоро работете в тази посока. Ако кажа на нашата педиатърка как яде моят син, ами ще се хване за главата - с един куп играчки и книжки около себе си и разказване на приказки, на всяко ядене ме заболява гърлото от говорене, но това е начинът при нас, трябва да се разсейва, за да яде, иначе не става. Когато е болен, спира да яде - тогава заставаме на челна стойка, за да хапне поне грис и мляко с ориз. В интерес на истината в яслата не е така - там, разбира се, никой не му прави номера да яде и въпреки това в повечето случаи си изяжда яденето.

А иначе за напълняване блъскай джънк фууд - пълно дете обаче не значи здраво дете, предполагам, че си наясно с това?!

# 12
При нас и яслата не върши работа.Срам ме хваща,като отида да го взема и учителките ми кажат-Той нищо не яде,само хляб.

# 13
Важното е детето да е здраво и жизнено. Боледува ли често, има ли енергия да играе, да тича?

...........пълно дете обаче не значи здраво дете, предполагам, че си наясно с това?!

Peace

Какво е менюто на детето тоест какво яде, колко пъти на ден яде?  

# 14
Аз на 7г. в първи клас съм била 17 кг..Имам снимка като ''чавдарче'', крака като клечки.
Ако е здраво дете, не се притеснявай.  Това са ''бели ядове''.

Общи условия

Активация на акаунт