Злояди деца

• 22 647
  • 239
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Аз също имам слабичък син, била съм 16 кг в 1-ви клас и завърших 11 клас цели 46 кг. Баща му също е бил кльощи някога много отдавна.  Grinning
Но все пак ми се иска да бъде поне 2 кг повече от сега - около 18 на 5 г 7м. Все пак е момче, а има наборки по 25 кг

# 16
Малкия ми син е на 2г и 2м.Едва 10 кг и 90 см.Както казват хората"четат му се ребрата"
Изобщо от бебе няма апетит и не можем да се справим с това.Ходихме по различни доктори и какво ли не.Апетон,Саностол,Пчелно млечице,но нищо не помага.
Личната ни каза,че просто ще си има проблем с хапването,но да измислим начин да напълнее малко.Каза да му давам банка глюкоза,но все още се замислям за нея.
Чували ли сте за нещо спомагащо напълняването,а не апетита?
Някъде бях чувала за сироп,противоалергичен с глюкоза,от който децата пълнеят.
Ако знаете нещо,помагайте Hug
не се притеснявай ние също сме слабички на 4 и половина сме а тежи 17 кг не мисля,че е нещо сериозно като стане по-голям ще си качи Simple Smile

# 17
 Скоро имаше тема за дете чиято майка се чудеше как да ограничи храната на момиченцето си. Нека да е здрав, пък да е слаб.

Последна редакция: пн, 09 фев 2015, 17:39 от MAMA NA jORI

# 18
  • София
А какво обича да яде детето?

# 19
Енергията му е в изобилие Laughingчак с баща му се чудим как не омалява,не му се доспива даже.
Какво обича да яде ли?Само месо,но не манджа с месо,а само месото от нея  bouquet
Но по-малки количества,от десертите само кремове и това е.Закуската е най-голям зор.Само филийки с нещо или принцеси.Общо взето само сухи работи.Това най-ме притеснява.
А плодове и зеленчуци Sick SickВ НИКАКЪВ случай(ще се отрови,смее му се баба му)

# 20
Оооооо- напълно те разбирам  Laughing Дъщеря ми през април ще стане на 3 години. 11 кила е 93см. Върл злоядец. Само с таблет или телефон яде (което е супер тъп подход, защото така даже не осъзнава, че се храни ама какво ми пука, поне яде нещо). Взимам й храна от кухня- порциите са по 200-250гр. Тя в 90% от случаите ги изяжда на половина. За закуска в най-добрия случай 4-5 лъжици кускус или крем. И все хвърлям ли, хвърлям... Щом малкият бандитко има енергия хич не го мисли. Давай му някакви витамини щом не яде плодове и толкова. Мисля,че е по-добре едно дете да е кльощаво, отколкото затлъстяло. Поне за моето дете така съм решила. Моя педиатър пък ми каза "Спокойно- при наличие на храна умрели от глад няма"  Laughing Laughing

# 21
Спокойно, важното е, че има енергия и е здрав. Синът ми до 2г 6м не ядеше почти нищо, само сучеше, от време на време по някой сухар. Започна да яде към 3 години, в момента е на 6, все още има периоди, в които яде малко. Личното ми мнение е да го оставиш сам да си реши какво и кога да яде, децата са различни и имат различни нужди. Бих предлагала здравословни неща за хапване, включи го да ти помага при приготвянето им, прави ги с различни форми и т.н. Вариантът с песни и разсейване да го накараш да яде, както и с джънк фууд според мен не е решение Peace

# 22
  • София
Не сме съвсем злояди, а само за новите храни.  Но не от месец или два, а повече от година. Яде само 4-5 готвени ястия и ябълки и круши. Никакви други плодове или зеленчуци Sad Не ми се впуска в подробности как се докарахме до тук.... беше с добри намерения да яде само полезни неща.

# 23
Моят син до 1,6 г. си хапваше много добре. Изведнъж отказа. Отдавам го на това, че почна да ходи на ясла, но може и да е съвпадение. Доста време почти нищо не искаше да яде. Опитах да го храня насила - не става! Да го държа гладен, също! Оставих го да яде, каквото иска и малко по-малко започна да яде по-разнообразно. И въпреки това има големи претенции за храната.
Съветът ми е да се опиташ да направиш яденето забавно. Аз например му правя разни фигурки от храната. Друго - да разказваш приказки, докато яде. И третото, което при нас също действа, е да кажеш, че от еди си коя храна стават много мускули и децата стават много силни и големи...  Wink

И ние така с тази разлика,че до 2г.За мен също има избирателни и претенциозни деца.Предпочитам да ги наричам така,вместо злояди.

Като изяде нещо винаги ми показва мускулите,докато не изгледа една серия на Спондж боб където той има огромни,но меки мускули.Сега ме пита"Мамо твърди ли са?" вместо"Големи ли са?"

Радвам се поне,че не яде и боклуци.Обича шоколад,но малко и не всеки ден.
Да са живи и здрави! Другото не е важно.

# 24
  • София
Идеята с глюкозата не е хубава. Това не е прасе, че да го угояваш. Противоалергичните препарати се приемат за определено време, максимум 1 месец, при супер специални условия - 2. Дете, което няма алергия, да го блъскаш с противоалергичен сироп е лудост.
Пробвай да увеличиш въглехидратите, но не от джънк фууд. Опитай да даваш вместо десерт, някаква каша. Също пробвай да увеличиш въглехидратите като цяло. Бих включила и играчки, телевизия, приказки, колкото да се ангажира, за да се храни.
Детето ми е с проблемно хранене, също е завидно слабичък, но прилагам съветите от по-горе - каши, картофи, ориз. Без да го лишаваш от протеините, разбира се. Основният проблем е, докато въведеш рутината. За целта пробвай да предлагаш по няколко вкуса - 2-3 вида храна, така имаш по-големи шансове да пробуташ повече храна. Обери всички междинни хранения, да останат само основните, за да се храни по-добре. Гледай да го изморяваш на максимум, колкото се може повече навън, независимо от времето.
Не на последно място: децата са много различни, с различен темперамент, метаболизъм и съответно тежат различно. Не превръщай храненето във фикс идея, защото това отношение към храната се пренася върху детето и рискуваш да го настроиш съвсем негативно.

# 25
  • София
За повечето малки деца храната е досадна необходимост, не като нас, възрастните. Те се хранят като животните - когато им се дояде и докато се заситят. Синът ми хапва по 4-5 хапки и би станал от масата, ако ние с баща му не полагаме усилия да хапне още малко. И след 2 часа вече иска бисквити или нещо друго сладко. Ако сме навън - купуваме нещо вредно, но малко Simple Smile

# 26
  • София
Много са различни децата. Синът ми, като 2ро дете, което си гледам само аз, реших въобще да не му давам зор със яденето. Той е ящен, но донякъде. Види нещо, хапне 3-4 хапки и заминава. След половин-един час пак си иска. Така е. Много обича сладко и гледам да не му давам, а да му предлагам повече солено, нормална храна.

# 27
Най-лошото е че не близва плодове и зеленчуци в никакъв вариант.Сурови,на крем,плодова салата,пюре.Аз вече свикнах,че се наяжда с 4 лъжички Sick Sick Sick,но се надявам все някак да се оправи.

# 28
  • София
Яж пред него и не му давай. Дори да поиска, пак не му давай веднага, за да му предизвикаш интереса. Колкото повече се запъваш да дадеш, толкова повече ще става настоятелен. Също обърни внимание кои плодове/зеленчуци не иска да яде, защото на тази възраст вече може да е придирчив към цветовете на храната, към влагата. Напр. синът ми не докосва мокри плодове и зеленчуци, налага се да ги подсушавам понякога, колкото и абсурдно да звучи. Също съм забелязала, че не яде храни с червен или лилав цвят. Загледай го, може да откриеш подобна тенденция. Simple Smile

# 29
  • Варна
Най-лошото е че не близва плодове и зеленчуци в никакъв вариант.Сурови,на крем,плодова салата,пюре.Аз вече свикнах,че се наяжда с 4 лъжички Sick Sick Sick,но се надявам все някак да се оправи.

Пробвай с хумус. Хем полезно, хем калорично. Моят син много го обича, имам чувството, че всеки ден може това да яде. На филийка е идеално.

Общи условия

Активация на акаунт