Витамин K2-Mk7 - имате ли впечатления?

• 8 442
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте!
Преди 2-3 дни ми попадна информация за тази нова форма на витамина. Леля ми страда от остепороза и се чудихме дали наистина този нов витамин е толкова ефикасен и полезен при проблеми с костите?
Някой има ли лични впечатления? Знаете ли нещо повече?
Благодаря ви от сърце за помощта!

# 1
Витамина не е нов, това е коензимна форма - т.е. полуразложен, много по-лесно се усвоява от тялото, няма нужда от особена обработка. От това, което знам за коензимните форми е, че нямат бързината на действие на инжекционните разтвори. Но, ако състоянието не е спешно и животозастрашаващо се приемат много по-добре от синтетичните форми и при продължителен прием, ефекта е много по-добър, защото синтетичната форма използва много ресурси от организма да бъде преработена и често може колкото да помогне, толкова и да навреди. Освен това знам, че при коензимните форми, предозиране е на практика невъзможно.

# 2
На мен лекар ми обясни, че витаминът К2 помага за активиране на определени протеин в тялото, които пък помагат на калция да се свърже с костите, за да ги подсили. Тоест без този витамин протеинът няма как да помогне на калция да укрепи костната система. А наскоро четох, че витаминът помагал и за сърдечно-съдовата система.

# 3
Здравейте дами,
Преди около 5 години при злополука си счупих пета метатарзална кост. Тогава за първи път се запознах с витамин К2-Мк7. Съвсем случайно попаднах на него в американски форуми, където отзивите и впечатленията за него бях добри. Поръчах си го от там (по това време в България нямаше такъв или поне аз не успях да открия). Не знам дали от него или от комбинацията от правилен хранителен режим и правилни упражнения, но се възстанових изключително бързо като до ден днешен нямам никакъв дискомфорт.

# 4
Здравейте! Много ви благодаря за информацията. Вече купихме витамина, ще споделя след време какъв е ефектът.
Елеонора, а ти нещо друго взимала ли си за контузията? Имам предвид натурално, не синтетични форми...
  bouquet

# 5
Здравейте! Днес бях на преглед и ми казаха, че имам недостиг на калций в костите и така те са загубили своята здравина. Може би това се дължи на факта, че спортувам доста интензивно и започнах да чувствам дискомфорт и болка в глезените най-вече. Лекарят ми препоръча да си купя този витамин. Ще започна приема му още днес и ще дам мнение. Надявам се да ми помогне  Flutter

# 6
  • Пловдив
Ето ме и мен тук  Simple Smile
И аз попаднах случайно на този витамин и тъй като съм в менопауза смятам още днес да си го закупя .
Благодаря за това ,че споделяте !
Записвам се и ще следя всеки коментар .

# 7
Скоро гледах предаването на Гала, платено присъствие на онази докторка, разбира се. Та, около час убеждаваха твърдо, че едва ли не всеки трябва да го приема. Колкото повече - толкова повече. По мое мнение изобщо не е така. Този витамин е твърде специфичен, сгъстява кръвта, което е проблем при хората склонни към тромбози, мисля, че все пак е добре да има консултация с лекар.

# 8
monity7777, изследвай си витамин D, калций и паратхормон.

Витамин Д осигурява доброто усвояване на калция. Можеш да потърсиш информация в интернет.

Например.

Общи условия

Активация на акаунт