За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 45

• 47 726
  • 751
  •   1
Отговори
# 735
  • Berlin
Аз и 2те деца ги държах настрани в началото, редувах ляво и дясно, докато не започнаха да се извъртат сами и да лежат по гръб. Най-вече за да не им се сплеска главата. Laughing Защото и при 2мата се получи така от едната страна., ама добре, че се оправиха. Бяха доста смешни.
В чувалче и 2мат спят от 3-4 месечни, тогава започна да става студено, почнаха да мърдат повече и да се отвиват. Нямала съм никакви проблеми, никакво смъкване, въпреки че чувалът ми е 6-18м. като размер. Иначе има и чувалчета от 0-3м.

# 736
Това със спането по гръб и на мен ми го казва един приятел физиотерапевт, след като видя, че слагам А.да спи настрани докато беше малък. И има резон в това, че те дори и новородени сложени по гръб  имат инстинкт, ако върнат/ повърнат и им е дискомфортно да си извъртат главата настрани, за да се стече. Обаче, ако са сложени настрани, ако върнат в зависимост от количеството може да им влезе в носа и затова било по-безопастно по гръб.

# 737
Незнам дали тук трябва да задам въпроса си,но бебчето ми е на 5 месеца и са му щръкнали ушите.Въпросът ми е има ли някакъв ефикасен метод за прибиране на ушенцата му към главичката.,освен лепенки, шапчици и ленти?

# 738
Ти сериозно ли ? Grinning така се е родило бебенцето не го тормози Simple Smile опитай с шапка май е най- ефикасно

# 739
Здравейте момичета! Имам проблем с малкия ooooh!
Тръгнал му е кучешки зъб от преди месец, голяма драма. Последните 3 дни обаче е кошмар, има много висока температура, която не мога да сваля по никакъв начин ,  а от нея пък му се напълни устата и гърлото с афти. Хранил се е последно вчера на закуска. Отказва всякаква храна и плаче.
Педи каза , че ще отшуми , да мажа с Дактарин и да свалям температурата. Но не се получава нито едното, нито другото.
Моля за съвети, много съм притеснена Sad

# 740
  • София
Афтите може да тушираш с гранофурин. Тантум верде също е ефикасен за афти. Обаче е хубаво да си питаш лекарката или друг лекар до колко са подходящи.
Дактарин - защо? мисли че е гъбично ли.
Т надали ви е от зъби, бих търсила причина.

# 741
Предполагам си опитала всичко ,ако се тревожиш потърси лекар.Иначе мляко ,пюре,каша,грис,кремче...нещо по течно и не топло.За Т свещички да не е през устата,компрес с мокри кърпи.Облечи го и постойте 5-10 мин. на терасата.Да се разсее малко.

# 742
Днес личната го прегледа, преслуша- каза че е добре.
От температурата се получават афтите, а от афтите пък вдига температура. Така ми го обясни.
Сваляме температурата, но временно и след час-два пак я вдига. Сега дори го изкъпах с хладка вода, за сега е добре, но мисля че пак ще вдигне. Още утре ще купя предложените лекарства от вас, момичета. Ще се консултирам с фармацефта, защото личната ни лекарка винаги казва че му няма нищо.

# 743
  • София
На голямата ми дъщеря винаги й излизат афти, когато й падне имунитета. Веднага давам имуномодулатор и едно лекарство пръскам, и двете може на възрастта на детето ти, винаги съм я оправяла по този начин, нашата педиатърка така я лекува, за последно преди две седмици беше нещо страшно от афти в устата и със сиропа всичко мина, с нищо не съм ги мазала. А тя вдига 40 градуса винаги! Ако искаш, ще ти пиша на лични какво правя, знам какво е, минавала съм много пъти през това, с което се сблъскваш и ти съчувствам.  Hug

# 744
  • в огледалото на живота
Днес личната го прегледа, преслуша- каза че е добре.
От температурата се получават афтите, а от афтите пък вдига температура. Така ми го обясни.
Сваляме температурата, но временно и след час-два пак я вдига. Сега дори го изкъпах с хладка вода, за сега е добре, но мисля че пак ще вдигне. Още утре ще купя предложените лекарства от вас, момичета. Ще се консултирам с фармацефта, защото личната ни лекарка винаги казва че му няма нищо.

Колко висока е Т?
Редуващо покачване и смъкване с продължение най-вероятно вирус за мен.
Зъбоникненето не се свързва винаги с висока Т.
Наблюдавай детето.Не забравяй да даваш течности,много щом вдига Т да не се обезводни организма.

# 745
  • София
Ами от афти Т може и 39-40 градуса да е.
Като има едно такова чудо като афтозен стоматит(вирусно заболяване е) или нещо подобно беше, което би могло да се получи при спад в  имунитета, заради силен стрес и да, дори зъбоникнене.
Но дали е това, дали е друго...Моят е имал Т и афти и без да му никне ни един зъб в момента. Wink
Според мен само дактарин никак не е съвсем достатъчен и бих потърсила и второ мнение.

# 746
Момичета тази сутрин направих голяма глупост като режех нокътчето на палеца на бебка леко я порязах на върха.тя изплака,но по-скоро защото спеше и отново си заспа спокойно.има съвсем минимално количество кръв,но му сложих лепенка.Въпроса ми е тъй като съм ужасно притеснена трябва ли да се ходи на лекар за такова нещо или само да му се слага нещо дезинфектиращо?

# 747
  • София
Само дезинфектирай раната(с нещо безболезнено).

# 748
Ами с малко памук потопен в спирт я минах.продължи да си спи...Дали няма са й остане белег.трябва ли да се шие или нещо такова леле много се извинявам за глупавите въпроси но ме е страх да няма някакви последствия

# 749
и аз да попитам нещо имам 2 въпроса. Понякога на лицето или на шийка на беба се появяват по една или две червени петънца, като ужилено после се махат след определено време, а забелязвам, че под брадичката в малък участък има нещо като засъхнало, но зачервено лишейче . Какво може да е това ? по принцип е с много суха кожа . Не съм давала нова храна скоро и изобщо дали е от храна

Общи условия

Активация на акаунт