За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 45

• 47 722
  • 751
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Вероятно ако се натика под завивката, да не се задуши. Друго не виждам какво може да му помогне.

# 721
Честно да си кажа в тази брошура пишеше и че идеалната температура за бебе е 18 градуса за спане обаче ние я държим на 21.  Embarassed може и да е грешно не споря обаче на мен лично ми е студено... ooooh!

# 722
Не знам как да постъпя... не виждам вариант, ако е с чувалче, да му опирам крачетата долу, нали трябва да го подгъна някак, за да стане?! Пълна мъгла ми е всичко и определено съм притеснена, че не мога да преценя какво решение да взема.

# 723
Light power и аз бях така в началото /Аз и още съм/ от опит ти казвам че няма нужда да се опират в началото крачетата.ако чувалчето е много широко може главичката да му пропадне на вътре и да се задуши за това ги препоръчват за по-голям бебета дори си има месеци написани на етикетите.за новородено на нас ни препоръчаха одеалца на дупки или нормални бебешки.защото по-лесно се регулира температурата на детето когато е завито на пластове в началото е много опасно да не се прегрее бебето. В болницата ми казаха да му проверявам носа или коремчето да са приятно топли не горещи.завива се с одеалата да покрият гърдичките  и ръцете се слагат отвън.бебето е свободно да си шава.пред мен едни родители бяха завили бебето с юрганче и акушерката им каза че не бива че било много тежко за бебе.  Hug и въпреки всички съвети аз постоянно я проверявам как е   Blush

# 724
Не знам как да постъпя... не виждам вариант, ако е с чувалче, да му опирам крачетата долу, нали трябва да го подгъна някак, за да стане?! Пълна мъгла ми е всичко и определено съм притеснена, че не мога да преценя какво решение да взема.
Сама ще се убедиш, че това опиране на крачетата е абсолютно безсмислено. Новородено бебе не може да мръдне и 1 мм. Където и както го поставиш, така си стои. Освен това милиарди бебета са отгледани без крачетата им да опират в таблата, включително и моето и проблем никога не е имало. Като видиш бебока и как сладко спинка, всичко ще ти стане ясно. За глупости не се тормози. Вземи един чувал, пробваш със завивка, после с чувал, който вариант ти допадне, продължаваш.

# 725
  • София
Значи ако надигне матрака/леглото новороденото има къде да мръдне и това с опирането на крачетата всъщност си е много полезно.
За чувалчетата идея нямам не съм ползвала.

# 726
Light power и аз бях така в началото /Аз и още съм/ от опит ти казвам че няма нужда да се опират в началото крачетата.ако чувалчето е много широко може главичката да му пропадне на вътре и да се задуши за това ги препоръчват за по-голям бебета дори си има месеци написани на етикетите.

не съм останала с впечатление, че само за по-големи ги препоръчват, аз дори взех такова от 0-6 месеца, надявам се да не е голямо...

# 727
Light power и аз бях така в началото /Аз и още съм/ от опит ти казвам че няма нужда да се опират в началото крачетата.ако чувалчето е много широко може главичката да му пропадне на вътре и да се задуши за това ги препоръчват за по-голям бебета дори си има месеци написани на етикетите.

не съм останала с впечатление, че само за по-големи ги препоръчват, аз дори взех такова от 0-6 месеца, надявам се да не е голямо...

Аз само съм написала какво са ми препоръчали акушерките но всеки си преценява  Wink

# 728
  • София
Не го мисли от сега, защото когато бебето се роди и много добре да си го измислила то може да те изненада със собствено мнение  Laughing Има една много умна приказка "Не ти учиш бебето, а то теб".
За сравнение - голямото ми дете спеше на повдигнат матрак, с рефлукс е, винаги се извърташе напряко на леглото, защото наклона не й беше удобен. Спеше от съвсем малка в чувалчета. Като са новородени, както са ти казали, както оставиш бебето, така го намираш. Виж сега малката - няма сила на земята, която да я накара да стои в чувалче  Laughing Направо пощурява, започва да се мята като обезумяла (като по-малко бебе просто изпадаше в истеричен рев), докато не я освободя от чувала (а си е точно за нея, не е да кажеш, че е малък и това й е неудобното). Та основната ми мисъл е, че отделяш мнооого време за нещо, което се решава за секунди, а обиколника се слага на по-късен етап. Сега малката обича да си подпира сама краката в края на леглото, но дойде ли време да заспива, и тя застава по диагонал, за да има простор и нищо да не я подпира отникъде. Имаше период, в който спеше със забита главичка в леглото, но нашето е кошара и е меко.
Така че не се тревожи за това.
В родилното държаха децата задължително настрани, даже подпрени с нещо отзад, а моята педиатърка е много против това и винаги ми е казвала детето да спи по гръб, че дори и да му потече мляко, главичката, като е настрани е достатъчно то да изтече и да не се задави бебето, а като е настрани има риск да се захлупи надолу с главата и да се задуши. (едва ли като е на няколко дни, но все пак).

# 729
Ние спим без обиколник, с одеалце или със памучната пелена за изписване, когато е по-студено, някак не съм фен на тия чувалчета, а пък за обиколника, не знам, не ми харесва. Аз му подпъхвам одеалцето между пречките на кошарата и така няма опасност някой крайник да попадне там.  Heart Eyes
страхотна идея за одеалцето в решетката Simple Smile  bouquet

# 730

В родилното държаха децата задължително настрани, даже подпрени с нещо отзад, а моята педиатърка е много против това и винаги ми е казвала детето да спи по гръб, че дори и да му потече мляко, главичката, като е настрани е достатъчно то да изтече и да не се задави бебето, а като е настрани има риск да се захлупи надолу с главата и да се задуши. (едва ли като е на няколко дни, но все пак).

да, това е другото, което се чудих тези дни, че има много противоречиви съвети
на лекция изрично казаха, че бебето се слага настрани в леглото след кърмене и преди спане
а на други места чета, че по гръб трябвало...
иди разбери?!?

# 731
Когато беше малко бебенце, без сила да се преобърне, я слагах на страни. Тъй като кърмех, а тя заспиваше всеки път, я слагах все веднъж наляво, веднъж надясно. Както се случеше, според това на коя гърда е заспала. Като навърши малко повече от месец, сама се бутваше назад и не съм я подпирала за да лежи на страни.

# 732
В началото съм го слагала задължително настрани на леко повдигнато матраче от единия край. Обиколниците започнах да слагам към 6-7 месеца, защото много се вътреше през нощта и си удряше главичката в дървеното легло. В чувалче не може да спи. Пробвах го няколко пъти, но не му хареса.

# 733
  • София
Аз лично и с двете деца предпочитах по гръб  Peace

# 734
Дребната не е повръщала никога с изключение на леки потичания на кърма по бузката. Винаги съм я оставяла по гръб. Случвало се е докато спи да потече струйка, но главичката е настрани и дори не се и давела. Пробвала съм съвсем в началото да я оставям настрани, но тя успяваше да си застане по гръб. Реших да не я мъча, щом по гръб иска. Не ме е било страх, че нещо ще и стане.

Общи условия

Активация на акаунт