Есен с песен и вали, АПРИЛчето расте, коремчето личи! - тема 6

• 27 457
  • 708
  •   1
Отговори
# 285
  • София
При луканката няма термична обработка на месото и има опасност от токсоплазмоза, както и при консумасцията на всякакви сурово-сушени меса.

# 286
Karina81, благодаря, вече направих отварата Grinning в около 3 литра вода сложих 2 с.л и малко сода и половин супена лъжичка сол (така прочетох в интернет), направих първото обливане, преди лягане пак и дано има ефект.  Hug

# 287
Здравейте мамита Simple Smile Толкова много сте изписали, че аз докато ви изчета тя темата ще свърши. Чакам си и аз втората ФМ към 26.11. Чувствам си се супер, само един проблем ми тежи. Работя повече от 8 часа на бюро и вечер едвам си събувам обувките, страшно ми се надуват краката. В работата пия доста вода, но вечер не смея, защото сутрин пък клепачите ми се надуват. Мисля да го споделя с док., но ако имате и вие някакви съвети ще ги приема с удоволствие. За суши и риба не съм се сещала, но имам едни мръвки у нас от Месоманията-та, само ги мисля и обикалям хладилника.

# 288
Аз също си похапвам луканка  #Crazy дори умирам за луканка.... Confused Дали съм навредила на бебето?

# 289
Аз също си похапвам луканка  #Crazy дори умирам за луканка.... Confused Дали съм навредила на бебето?

И аз съм така, даже по едно време нищо друго не ми се хапваше и достаааа нагъвах...Дано не сме сгафили Shocked

# 290
  • София
Аз от предната бременност знам за сушените мезета и сирената, също и не ям извън вкъщи салати (защото се сещате как мият зеленчуците). Не ми е фатално и си го спазвам. maria8621 надали си навредила на бебето, не всички се заразяват, но аз на твое място бих се ограничавал от тук нататък
Ето една статия, която може да бъде полезна
http://www.puls.bg/health/childbirth/news_12118.html

# 291
  • Под кленовите дървета
Ама вие сериозно ли? Не го приемайте като кяране, ама след двете черти не прочетохте ли нещичко за това, какво да избягвате и не пиети докато сте бременни? Не някой друг, а ние сме отговорни за бебето в корема и следва да се образоваме за всичко. Не само луканки и сурови меса, консервирани неща  в консерви от метал също са опасни, като риба тон нопример. Има толкова статии по въпроса....ако не сту попадали на книги и статии, не питате ли лекалите си?

# 292
  • Перник
Сирената могат да се ядат, ако са от пастьоризирано мляко, специално се поинтересувах, защото много обичам.  Peace

# 293
Ами прочетохме ама понякога като ти останат две три неща за хапване, гладен ли да стоиш? То ограничания ама не ядем всекидневно само това, един до два пъти в седмицата си позволявам. Все пак не се знае откъде може да се прихване нещо Peace

# 294
Рискове винаги има за здравето ни, нашето и на бебето. Аз лично внимаваам, но гледам да не се вманиачавам.
Единственото, което от моя гледна точка е непростимо това са цигарите. До преди 1 година бях пушач, по минимум 1 кутия на ден, цигари със значително количество катран и никотин. Но в момента, в който започнах и по лекари да ходя за това бебе, беше решено - спирам ги. И ги спрях.
Всеки сам решава какво и колко да си позволи, детето и тялото са си негови, както и отговорността която поема.
Мен лично много ме изнерви този уикенд една позната, която така ме изгледа и изкоментира защо съм изпила 50 мл червено вино и една фанта..... мисля, че съм достатъчно голяма и разумна сама да преценя докъде си струва риска....

# 295
  • София
Сега не испадайте в истерии че сте хапнали купешка луканка която със сигурност минава термична обработка. Говорим за сурово пушени меса, както и меки сирена. Аз да бъда честна също съм хапвала от тях ама само купешки и това много рядко. Меки сирени, и домашни млечни и месни продукти не ям, заради опасност от токсоплазма и листериоза. Но jasmin_veni е права, трябва да четете малко повече. Тези неща вече и за 3-4 път ги обсъждаме че не трябва да се ядат.

Само гледайте да не издребнавате. Има толкова много храна за ядене, аз какво да кажа дето и сладко не мога да ям, пък гладна не съм била  hahaha

# 296
  • Под кленовите дървета
Да, всеки сам си решава. Просто пред очите ми е винаги една позната, която зягуби живо и здраво бебе заради листериоза. Гадните червейчета и в идна хапка луканка може да са.
Никотина поне излиза от кръвта за .90 мин. Па иначе и в двата случая и като ми се пуши и като ми се яде нещо забранено, хрупам бийби моркови и ябълка, изпивам голяма чаша вода с лимон и ме минава.

# 297
  • София
И аз не се вманиачавам в ограничения от храни. 1-2 пъти опитвах суши и сурова херинга (три дни я мислих преди това). Доколкото съм чела, не се препоръчват дълбоководни риби заради оловото (напр. риба тон), но в големи количества. Една малка консерва на няколко дни не вреди. Не съм чувала нищо за храни в метални консерви.
Зелена салата също съм поръчвала в заведение.
Шоколад ям, макар да се опитвам да го огранича.
Чаша вино може, разбира се. Аз лично не пия, защото не обичам. Лятото пиех по малко бира.
Луканка не помня дали съм яла. Но с първата бременност по време на една командировка ядох съвсем сурово месо (карпачо май се казваше). Умирах от глад и когато сервираха въпросното предястие, не можах да се въздържа. Успокояваше ме това, че вечерята беше и за много ВИП персони, приготвена от един монашески орден в Австрия, а това беше специалитетът им.

# 298
  • София
Мили момичета, добра вечер от мен!
Имах отвратителен ден, който за капак на всичко ме сблъска със следното...
Откакто влязох в пети месец, ама буквално от тогава, се промених!
Освен че ми наедря корема, както писах, се усилиха болките в кръста ииииии.... не мога да вляза в дънките, в които влизах допреди 4 дни. Точно 4 дни. Имах едни такива като ластични - по-свободни, с "мегдан" в кръста, както се казва. Точно допреди 4 дни ми ставаха, днес едвам си наврях дупето и не можах да ги закопчая. И не е да съм надебеляла, изведнъж се разширих. Та направих чистка на гардероба и събрах един доста голям куп с дрехи, които да прибера до... До не знам и аз до кога =) Започва се!

Маце, ние с теб вярно вървим една след друга, като по учебник=)

chudesna - повод май няма, просто сега се събрахме и организирахме, очакват ни участия след време и вече е належащо да си имаме Simple Smile Е, другата седмица има купон - РД на школата, но не вярвам да са готови до тогава.

На мен все още не ми мерят нито обиколката, нито кг.

За сушито - и аз мисля, че тези без риба са ок. Аз само такива си хапвах преди, не съм яла скоро де, не ми е чак толкова вкусно, но мисля че става.
Виж, за луканка умирам и от време на време си позволявах, но засега съм я отказала. Както и зелето. Наистина много пъти ги обсъждахме тези теми, в нета е пълно с информация.

Стискам палци на тези, които чакат манипулации и резултати!

# 299
Момичетаааа, аз да ви прекъсна малко с един сайт , койтъ спрямо другите е с мн. Разнообразие ива и мн. Интересни колички даже и за близнаци. На мен многъ ми харесаха  Heart Eyes www.baby.bg

Общи условия

Активация на акаунт