ПЪРВИ клас - 4 тема

• 55 165
  • 731
  •   1
Отговори
# 150
Във вторник имат патронен празник и е неучебен ден, трябва да измислим вариант да се гледаме.
Сисето, мерси за инфото, не знаех, нищо не са споменали при нас, но се чудя дали става въпрос за идващия вторник или за по-следващия. Доколкото знам, денят на Св. Климент Охридски е на 25-ти ноември и не се мести. http://calendar.dir.bg/inner.php?d=25&month=11&year=2014 … d=64&eid=6839 Ще позвъня утре на госпожата да питам.
Морена, Добри и аз като вас смятам, че детето като не е добре, трябва да си остане вкъщи и досега винаги така сме правили. Сега например има само заден секрет - малко хрема, която леко се стича в гърлото, слава богу без температура, но ще си постои вкъщи за всеки случай. Хем тя не стига до усложнения като я полекуваме навреме, хем добре за здравите, ама хора всякакви. А за работата, ами редуваме болнични с таткото, платен отпуск, неплатен отпуск, какво сварим.
Забравих да пиша, че и при нас имат дежурни, обаче по обяснения на щерката освен описаните от вас задължения, носели и някакви тетрадки или учебници от някъде другаде, което ме поучуди.
При нас също са на главно Л и на 9.

Последна редакция: пт, 14 ное 2014, 11:40 от Mira_p

# 151
Здравейте!
И ние имаме дежурни - чистят дъската, казват: "Клас стани! Клас мирно!", събират домашните и ги дават на госпожата, а после, когато тя ги провери - ги връщат на децата. Май това ми разказа Матей.  newsm78
И аз винаги съм била против (и в детската градина) да се водят болни деца при здравите. И ние сме работещи също - водила съм го с мен, когато се е налагало да съм на работа, както и ММ го е водил с него, ако пък той е имал нещо спешно. Даже на вън не съм го изкарвала да играе, докато е още заразен, за да не зарази другите деца.  Rolling Eyes
Иначе, госпожата им казала, че днес ще вземат 7, а по писане са на голямо Л.  Thinking

# 152
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ние сме на 9 и на малко "л"

при нас на родителската обявиха, че не трябва да боледуват  Rolling Eyes казаха за повтаряне на класа ако отсъстват много, за пиене на сиропи в клас и така дадоха знак на родителите какво се очаква от тях.
след тези "указания" родителите се притесняват да се конфронтират с госпожите Cry и ги водят недоизлекувани или изобщо нелекувани  Confused "само кашля" или "само му тече носа"...  Tired

след като на моята забележка за болни деца ми беше заявено, че моят е наваксал пропуснатото, но други нямало да наваксат, и че и тя ходи болна, но не може да си позволи да отсъства... Tired

# 153
  • Sofia
Това с връщането на тетрадките от дежурните деца ми се вижда странно. Ми ако не могат да четат, как става?!

Добри, това вашата класна, у-ще бият по проклетия...  ooooh!

# 154
st. Dobri, защо не се оплачете в здравния инспекторат?

Последна редакция: пт, 14 ное 2014, 11:47 от Анонимен

# 155
И да се оплаче едва ли нещо ще се промени. Аз в градината такава борба водих срещу  болните деца и нищо. Сестрата казваше "Аз и да го върна те идват с бележка от ЛЛ,че е кл.здрав и аз съм длъжна да го приема". Още повече се дразнех от родителите , които си стоят вкъщи и ги пращат сополиви и кашлящи. Всичко е до отговорност на самия родител. И не защото мога да ползвам болничен (и аз губя пари, колегите мрънкат....), но като знам ,че детето ми не е добре как да го пусна 10-11ч. на крак. А в училище предполагам ,че нещата не са толкова строги откъм филтъра на мед лице,  така че всичко е до съзнанието на родителите. Иначе и нас ни плашат като се отсъства колко се изостава. Как едно дете боледувало 1 месец и макар че били чертички и ченгелчета , до 4 клас не наваксало. Нашият батко боледуваше често до 3 клас, но това не му е попречило на образованието.

# 156
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
никой няма да потвърди, че са го казали  Confused  те няма да го напишат, че да мога да покажа някъде ... родителите няма да кажат, че са го чули на родителската или вчера в класната стая ...
битката е безнадеждна.
а детето кашля така, че ми иде да вия.
не беше боледувал от миналата година ... сякаш всичко беше зад гърба ни и сега пак ...

# 157
  • София
Това с връщането на тетрадките от дежурните деца ми се вижда странно. Ми ако не могат да четат, как става?!
Морена на тетрадките в нашия клас има написани номерата на учениците. Подредени са по номера и предполагам така се ориентират на кой е тетрадката. Това само аз си го мисля де  newsm78, не съм я питала моята Убосница.
А тази кашлица, която върлува сега се изчиства на пълно поне за 20-тина дена. Не дават болничен. Отпуска няма. Детето лекарства не взима вече. В такъв случай какво се очаква от родителя, се чудя аз. Не ми се влиза в някакви спорове и тн, просто има и болни и болни ....

# 158
Уф, много е тъпо това с болните деца на училище  Tired При нас досега не е имало проблем да отсъства малката, надявам се и да няма.
Днешният ми сюрприз е желанието за коледен подарък - къща за кукли. Голяма, дървена, без обзавеждане, защото си имаме. Хем се радвам, че не иска някоя електронна джаджа, хем се чудя не е ли голяма вече...
Приемам идеи  Mr. Green

# 159
Аз също мисля като nonich.
Аз също се чудя какво става с моето здраво момиче, което до преди да тръгне на училище се разболяваше леко веднъж на пролет и после веднъж на есен, а сега втори пореден месец е болна. Други вируси ли върлуват? Сега и към тях ли трябва да гради имунитет!?
Стефи няма вече температура, на дявам се в понеделник да е на училище.

Стефи миналата седмица е била дежурна, и много се радва.
Харесва ми това, че сега като е вкъщи с баща и', сама сяда и пише това което съм и казала. Много ми е изпълнителна.

# 160
  • Варна
Рони, много е хубаво това с кукленската къща! Защо да е голяма?! Има поне 3 години, в които ще си ги вълнуват куклите още. Щерката се увлича от всякакви "строежи" и "размествания", често си прави палатка в стаята (с одеала, столове, щипки за пране и възглавници), реди си играчките вътре, прави им къщи и на тях, размества им "мебелите". Забавно ѝ е и сигурно ако имаше такава къща щеше да ѝ се радва много! Но пък тя няма много кукли - по-скоро са плюшени слончета, патета, котета и т.н., които не могат да бъдат вместени в стандартна кукленска къща с мебелчета. Ако искаш, погледни тук - бг производител е и цената не е като на някои други с такива размери:

# 161
Невроятни къщи прави Kidkraft, но и ценита са...

Намерих ги в два магазина:

http://detski-igrachki.com/advanced_search_result.php?keywords=къща+за+кукли&x=0&y=0

http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/advanced_search_r … 8&x=0&y=0

Имаше ги и в магазин Фенси/Хелиленд на Черни връх, точно където сега е Лидъл, но не знам съществува ли още този магазин.

Сещам се, че имаше и в испанските магазини Imaginarium. Да, погледнах, даже има една със звук и светлини: http://www.imaginarium.bg/дървена-къщичка-за-кукли-73371.htm

Изобщо не са големи за подобно нещо, напротив! До 10-11 г. спокойно могат да си играят с такава къща.

# 162
  • София
Отдавна не ви бях чела и сега наваксах.Ние вече си имаме режим и ако легнем към 9ч., сутрин ставането в 6.30ч е горе долу поносимо.Само в петък ни е най-трудно.И ние боледувахме леко -ларингит и лека кашлица,но и ние викаме и пеем непрекъснато.Имат музика в сряда и четвъртък и всеки четвъртък вечер гласа и е зле.Бяхме на 2 рождени дни миналия уикенд и се запознях с някои родители на дечица от нашия клас. Grinning Вече тръгна и на кънки на Славия,та освен балета и подготовката за представление, спортуваме здраво.Писането ни е не много красиво,по математиката е по-добра.

# 163
А тук е показано как да си направите дървена къща сами, има чертежи: http://www.bosch-do-it.com/bg/bg/домашнимайстори/полезно/ръководства-за-проекти/къща-за-кукли-за-деца-68480.jsp

Но по-добре дайте на някой дърводелец, все пак пръстите ще ви трябват и след Коледа.

# 164
  • София
Други вируси ли върлуват? Сега и към тях ли трябва да гради имунитет!?
Разбира се, във всяка среда вирусите са различни. Това го установих, след като всяка лято правехо сборна група в детската градина, като се съберат деца, които са в две различни сгради. В момента, в който ги съберяха с другите групи, моите се разболяваха. Което значи, че децата от другата сграда са донесли различен вирус.

Момичета, соларният конструктор 6 в 1
Скрит текст:
се предлага в настоящата брошура на Ейвън, ако нямате възможност за онлайн пазаруване. Не е в основната брошура, а в т. нар. "Бутик"

Общи условия

Активация на акаунт