ПЪРВИ клас - 4 тема

• 55 104
  • 731
  •   1
Отговори
# 720
  • В светлината на слънцето
feel, една идея и от мен за лампичките. Потърси гирлянди с led светлина, които работят на батерии. Така няма да се налага да пускаш кабели и в същото време ще можеш да украсиш навън, без да се притесняваш от късо. Ето за този тип говоря
http://www.ikea.bg/christmas/christmas-lighting/51826/76956/
Тези конкретно са само за закрито, но продават от същия вид и за открито. Peace
Ние използваме такива за хола, тъй като там контактите, които са до прозорците са заети плътно и нямат свободни гнезда. Много са удобни. Peace

# 721
  • София
Благодаря на всички за идеите. Ние имаме държачи за кабели за фасадното осветление, но те са по-скоро от естетическа гледна точка, за да не виси кабелът по стената. Мен лично ме притеснява фактът, че кабелът трябва да мине поне 3 метра по тревата, което означава, че може да го затрупа сняг, нощем е по-студено, денем по-топло... Кондензън ми е най-голям проблем. Да не направим едно хубаво късо съединение и да изкара целият квартал Коледа на свещи  Joy
Точно под земята няма проблем с температурата, тя там е постоянна.
Разбира трябва да се види и изолацията на кабела. Ако те притеснява, можеш да го слошиш с тръба или канал, колкото да има въздушна междина между земята и кабела.
Държачите за които говориш, наистина са за декорация.
П.П. с лампички токов удар не можеш да направиш, най- много да подпалиш нещо. Grinning А лулумба ти е писала.

# 722
  • София-Младост
Аз пък не смятам, че трябва кой знае каква извънредна подготовка. Достатъчно е да се разпечатят тестовете от предходни години и да ги решат децата. Има разни леки тънкости, но веднъж като видят подобна задача след това се сещат как се решава. За триъгълниците специално при оценяване се дават точки и за по-малко видени, така че не е фатално. На мен целта ми е да видя как би се справил по принцип на едно математическо състезание, а не че трябва да изкара макс. точки.

# 723
  • Sofia
И аз от днес съм с хрема, ММ ми я докара най-вероятно, че той е така от няколо дни.
Дъждец, моля, пак заповядай!  Grinning
Пък настинка сама по себе си нали не съществувала. Изстиването само е предпоставка за активирането на вируси и бактерии виреещи в нас и около нас.  И тогава вече зависи и от имунна стистема и така...

# 724
Никъде в помагалата за първи клас, например, няма да се броят геометрични фигури. Едно незапознато дете има да се чуди какво е това. Не е е честно, спрямо вече "обиграни" на множество състезания деца.

Точно така! На следващото състезание по плуване ще заявя на съдиите, че трябва да дадат 1 дължина преднина на сина ми, защото има по-обиграни плувци от него. Иначе не е честно!

# 725
  • София
Точно така! На следващото състезание по плуване ще заявя на съдиите, че трябва да дадат 1 дължина преднина на сина ми, защото има по-обиграни плувци от него. Иначе не е честно!

Joy

Май много сериозно се приемат нещата. Не виждам какво лошо има на едно 7 годишно дете, което се притеснява, че не разбира задачата, да му се помогне с условието. А още по-малко разбирам как това би навредило на резултата на друго дете. Пак казвам - от догодина ще има условия и ще се приключи с обидените родители  Peace

# 726
  • София
Не става въпрос за приемане на нещата на сериозно - просто обсъждаме. Peace

Проверих за задачи с броене на фигури. В упражнителната тетрадка 1 по математика на Булвест 2000 има такива задачи на стр.23, 27 и 30. А в учебното помагало (по СИП) пак на Булвест има на стр.21 и 24. като се има предвид, че в уроците напред също ще имат такива задачи. Това е до момента, до където са взели.

# 727
Не виждам какво лошо има на едно 7 годишно дете, което се притеснява, че не разбира задачата, да му се помогне с условието.

Лошо няма, ако регламентът на състезанието го позволява. На това състезание не е позволено. И щом не е позволено, не трябва да се прави.

Ако не ти харесва, не се явяваш. Тези турнири не са за всички деца, те са само за деца, които се готвят допълннително. С училищни познания задачите нагоре стават абсолютно нерешими.
И разбира се, че подсказването вреди на другото дете! Ето моят син не е решил само 1 задача, ако му бяха подсказали, щеше да е със златен медал, но той дори не беше в наградените. Но пък чест им прави на нашите квестори, един от които е била самата директорка, че не са подсказвали! Много по-важно е да научиш децата да не лъжат и шмекеруват, да разчитат на собствените си сили, отколкото нечестно да им осигуриш медали, които не са плод на техния труд. Защото истината после лъсва - тези деца нагоре изведнъж увяхват по състезанията.
Лулумба по-напред писа за детските рисунки и как възрастен е пипал по тях - е, същото е и тук!
И кого лъжат?

Последна редакция: пн, 08 дек 2014, 17:44 от Анонимен

# 728
Fell не става дума за обидени родители. Състезанието е направено за деца 1 клас. Свободен си да си запишеш детето или да не го записваш ако е от притеснителните. Можеш да го пуснеш на СБНУ, където задачите са на ниво училищно контролно и да не се ядосваш, че някой бил се подготвял. Може и да се подготвяш извън школи в домашни условия. Задачите все още не са сложни. Но когато участваш в състезание по математика, по плуване, по бадмингтон си има регламент и правила и се спазват от всички.

# 729
  • Варна
Спокойно, дами, не мисля, че на КМС ще има "подсказки"! Най-малкото това състезание се провежда централно, т.е. децата не са си в тяхното училище, та "техните" учители да им подсказват. За мен би било полезно дъщерря ми да се явява на състезания, за да осъзнае, че за да имаш някакви успехи, трябва да работиш, да си средоточен, когато го изискват от теб и да си организиран да приключиш навреме. Всички тези неща при нея са слаби места. Искам да тренира. Класирането не ми е важно, за медали и предни позиции дори не смея да мечтая.
А що се отнася до успехите на някои училища до 4 клас и липсата им после - ами елементарно е - СМГ (и другите МГ) приемат след 4 клас. Къде мислите, че отиват медалистите от кварталните училища?! Няма какво да се чудим специално на това Simple Smile
Аз минах набързо да отчета РД, но се отплеснах в последните коментари Simple Smile Мина чудесно, много емоции, подаръци, игри и смях. Всички излязоха от детския център с розови бузи и усмивки от ухо до ухо Simple Smile Маша каза, че бил най-хубавия ѝ ден Heart Eyes

# 730
А що се отнася до успехите на някои училища до 4 клас и липсата им после - ами елементарно е - СМГ (и другите МГ) приемат след 4 клас. Къде мислите, че отиват медалистите от кварталните училища?! Няма какво да се чудим специално на това Simple Smile

Не е съвсем така. Едно училище, което на награждаването днес имаше цели 5 медалиста за 1 клас, повечето златни, имаше само 1 медалист за 3 клас (не златен) и нито един за 4 клас, т.е. още в 4 клас никакви ги няма. Миналата година същата история. Не е ли странно?

# 731

Общи условия

Активация на акаунт