Лидл ::52::

• 74 510
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Препоръчва се ползването на инхалатор, ако детето има дихателни проблеми.
Чувала съм, че някои и само при сополи го ползват на децата си.
И без да обиждам този на Лидл /имам техника от магазина и засега съм доволна/, но параметрите на инхалатора са му все едно да влезеш в запарена баня или да стоиш над тенджера.
По-назад бяха дали линк за тема за инхалатори /не съм я чела, но сигурно е описано какво трябва да се гледа при покупката му/.
Известна лекарка от Токуда, занимаваща се основно с бебета и малки деца с дихателни проблеми, ме посъветва, ако решим да купим най-важното е не да е "марков", а да разпрашава под 5 микрона около 90% - при Лидл-ския не е така...

Защо има значение какъв е размерът на частиците?

Ами, защото до крайните участъци от белодробното дърво - алвеолите, достигат само и единствено частици, по-малки от 5  микрона. Реално те носят лекарство, което да достига до зоните на кръвообмен в белия дроб. По-едрите частици се спират  на по-горни нива, като по този начин запушват трахеалното дърво. Получава се нещо, като задавяне на пациента с  разтвора за инхалиране.

Последна редакция: ср, 19 ное 2014, 13:42 от 6tastliva

# 616
аз го взех - от вчера е най-използваната вещ вкъщи Mr. Green
Определено помага - малката не кашля след инхалация Peace
Е, не е като Омрон,. но и парите му не са Simple Smile
Засега ще караме с него, по нататък може би ще вземем още един - "марков"

Хубаво е, че ви е подействал добре, но при инхалаторите основният показател, който е от най-голямо значение, е % на най-малките небулизирани частици, не трябва те (тези, които са по-малки от 5 микрона) да са по-малко от 80-85% от всички общо. Само те достигат най-малките участъци на дробовете и де факто лекуват. Аз лично се съмнявам този инхалатор да покрива тези изисквания, но за по-леки кашлици може би е ОК  Rolling Eyes

п.с. не бях прочела темата до края, съжалявам, виждам, че в постът преди моя хубаво се е обяснило за инхалаторите   bouquet
Миксер с купа имам на Мулинекс, много е добър, но струва над 100лв. Ако този е и с хубава мощност, въобще не се колебайте  Peace

# 617
За инхалатора от лидл по-назад бяха коментирали, че процента на тези малките, важни частици, е около 40-50 процента, тоест не е много много добър...

Мале, сигурно много готвите..миксер с купа. Аз правя само едни мъфини от време на време, и те се бъркат с лъжица, кексове-мексове не бъркам, че имаме алергия към яйца, пък и не сме по сладкото...та миксера ми /без купа/, прашасва в шкафа...

Преди половин година последно го вадих, че бърках едни палачинки без яйца...

# 618
  • София
Angel_Dust ,миксера е с купа и е 44 лв . /Твоят миксер разпилява ли брашно така или не ми е интересно щом е без купа и колко вата е ? Какви приставки включва -двата вида бъркалки или има и приставка за пасиране?/

Да, разбрах, че е с купа, просто казах, че имам (варвям, че ще са еднакво добри като машинки с или без купа). Моят е такъв http://www.lidl.de/de/silvercrest-handmixer-set/p171711 300W за брашно разпилява ако ливна много на куп в доста течна смес и въртя на висока степен. Когато прибавям по малко, на по-ниска степен нямам проблеми.
Приставка за пасиране не ми е трябвала, няма.

# 619
  • Пловдив
А с физиологичн разтвор ли правите инхалацията и какъв купувате?
Нали трябва всичко да е стерилно?

Аз слагам сребърна вода или физиологичен от бебешките дозички.
По препоръка на фармацевтката... Доста кутии изчете, докато намери такъв за инхалации (но д-р Браун, единични дози от 10мл).

А сребърна вода не е никак добре да се инхалира!

Доволна съм от инхалатора - за 3 дни малката значително намали кашлицата и вече спи спокойно. Все пак е просто настинка Simple Smile Баткото ми е с дихателни проблеми, но скоро не е правил пристъп... Дано и да не прави, но съм доволна, че вече вкъщи имам под ръка инхалатор.

# 620
  • София
Аз не бих сложила  сребърна вода за инхалации... ама всеки си знае.
Ако лекар не е предписал нещо друго - само физ. р-р. Той трябва да е подходящ за инхалации, далеч не всички са, тези, които са за нос не стават. Така че ако се взимат еднократни дози, на тях трябва изрично да пише, че стават, защото не всички са подходящи.
Аз лично си ползвам от банка, говорила съм с  няколко лекари по въпроса.
Взимам най-малката банка, която има в аптеката, тегля със спринцовка като дупча само от едната страна и не оставям забодена игла.
Всеки ден сменям иглата и спринцовката,  банакта  през ден.

# 621
Защо не сребърна вода?

# 622
Защото  на всичко, различно от физ. р-р и  бронхоразширяващи лекарства, ако се налага, мястото му не е в дробчетата  Peace

# 623
Защото  на всичко, различно от физ. р-р и  бронхоразширяващи лекарства, ако се налага, мястото му не е в дробчетата  Peace

Оказва се, че не е така  Wink :

"Arcol е мощно, безвредно дезинфекционно средство, с по-силно бактерицидно действие в еднаква концентрация от карболовата киселина, натриевия хипохлорид, хлора, сублиматите на хлора, фенола и др. силни окислители.
-Унищожава над 650 вида болестотворни бактерии, вируси и микроорганизми. Като правило действа по-силно върху патогенните микроорганизми, а върху сапрофитите има по-слабо въздействие. Микроорганизмите не развиват резистентност към Arcol което го прави незаменим при борба с антибиотикоустойчивите организми, както и при хора с непоносимост към антибиотиците и сулфонамидните препарати.
-Ускорява тъканното дишане с над 100%, активира имунната система, подсилва действието на лекарствата до 10 пъти, а на билките до 7 пъти.
-Най -чувствителни към Arcol са неспоровите грамположителни и грамотрицателни бактерии, както и Candidautilis, C. albikans, C. tropicalis, E.coli, Proteus vulgaris, Brucela abortus, Aspergillius niger, Pseudomonas pyocyaneum, Mycobakterium sp., Streptococus fecalis, стафилококи, стрептококи, менингококи и др. без спорообразуващи."

Arcol спрей – за дезинфекция на рани, устната кухина, за инхалация на дихателните пътища при пневмонии, бронхити, туберкулоза, астма."

http://www.multipharm.eu/product/206/arcol-srebarna-voda-500ml.html

# 624
  • София
Аз лично просто не смея, за това писах, че всеки си решава сам... знам иначе , че някои правят, но предвид, че лекари са ми забранявали дори очите при  конюнктивит да чистя със сребарна вода малко при е притеснено да му го вкарам в дроба.

# 625
Каквото и да има като информация, аз не бих си позволила да инхалирам на детето си нещо различно от гореизброените работи. Те хората и Проспан инхалират, но до колко е уместно, е друг въпрос. Моята прави спазми и затова може би ме е страх, но така или иначе съм предубедена.

И за да не спамя само - веднага похвалвам печените фъстъци с черупка - уникални, сега хрупам, много са вкусни  Heart Eyes

# 626
Кафемашината на каква цена я пускаха тук newsm78/гледам в гръцкия каталог е 50Е/. И прави ли хубаво кафе? Много ми хареса и каничката за прясно мляко, която прави млякото на пяна #CrazyДано ги пуснат и тук!

# 627
Аз пък очите само със сребърна вода почиствам.

# 628
  • София
Аз пък очите само със сребърна вода почиствам.

Браво и аз го направих последния път, по разни подобни съвети от познати, мега се влоши, лекарката си изкава недоволството и  ме помоли да не го правя вече.
Все едно - темата е за друго.

# 629
Скрит текст:
За инхалации моля ви не си правете експерименти. Аз лично без лекарско предписание, което вече не вземам за чиста монета,нищо освен физ. серум не бих ползвала. Използват се само шекарства предназначени за инхалации. Всичко отива в дробовете на вас и вашите деца  !

Общи условия

Активация на акаунт