Много мина, мъничко остана, скоро всяко Декемврийче ще се гушка в мама!

• 36 430
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
Мимченце, страхотни са полупките ти!Даже се разтърсих за такива и у нас, но тук са доста скъпи!...

Питах аз и в другата тема,но там не ми обърнаха внимание...Вие какви матрачета сте предвидили за бебоците?Аз се чудя дали да е с кокос или от тези с органичен пълнител - лимец,елда!?
Моля ви,споделете, какъв сте имали и с по-големите си дечица и дали сте доволни?!  bouquet

# 451
  • гр. София
Ани, честит Калоян! Да е жив и здрав! На теб бързо възстановяване.    bouquet  bouquet  bouquet

# 452
  • на брега на морето
Честито бебче Калоян на мама Ани!  bouquet Да ви е жив и здрав! Hug  bouquet Браво за лекото и нормално раждане, въпреки позицията на бебчо! Hug
Мимченце, честити ви покупки, със зрдраве да си ги ползвате! Hug Много са сладички!
Все пак е хубаво, че сте си направили бейби шауър, нищо, че не е било по план, както и Съни Бъни. Hug

# 453
Ани2 да ти е честито детенцето много да ви радва ама как само за половин час,леле на мен само болницата ми е на 1 час започвам да се плашаа  Sad

# 454
  • София
Ани, честито бебе.Много хубаво име сте избрали.
Сега ме хвана страх да не ме карат да раждам нормално със седалищно предлежание  Laughing

Златанова, аз не мисля, че има чак такова значение пълнежа. Важното е да не е мек, но да не е и твърд като дъска.Другото вече , поне според мен, са разни привличащи уж екстри.

# 455
Ании, честито бебе Калоян! Да ти е жив и здрав, а на теб бързо възстановяване   bouquet

Златанова, аз бях избрала с кокос да взема, много доволни мами има от такъв тип матраци, но в крайна сметка взех с полиуретанова пяна и калъф с нишки от алое вера, след като го пипнах в магазина. Най-добре е матракът да е средно твърд, не мек, за да растат правилно костите на бебоците. Също да е анти-акарен и анти-алергичен за нежната бебешка кожа. Моят е такъв. Смятам, че пълнежът е най-важното в един бебешки матрак, от него зависи плътността, твърдостта и най-вече еластичността. Педиатърката ми каза, че след като ги натиснеш, трябва да си възвръща формата веднага, не да потъва матрака.
 Тези от елда и лимец ги гледах, но ме притеснява, че не се перат, а само се проветряват, също ме притеснява да не завъдят някакви буби, все пак са семена.

# 456
Ани, да ви е жив и здрав Калоян Hug Бързо и лесно възстановяване на теб.

kleopatrichka, какво като болницата е на 1 час път и в друг град. При пътуване в засилен трафик, придвижването на територията на един голям град може да отнеме също толкова време.
Има вероятност моето пътуване до болницата да е повече от час, ако времето е лошо, но това ми е най-малката грижа.

# 457
Ани, честито бебче! Да е жив и здрав Калоян, щастливо и усмихнато детство! Бързо възстановяване на теб  Hug

# 458
Родих за половин час, защото не разпознах контракциите. Бяха много по-леки и поносими от първия път и не бяха много редовни и точни. Отидох в АГ ей тъй, завсеки случай и даже мислех, че ще ме върнат. Но като се качих на магарето - 7-8 см разкритие и било вече много ниско бебето, краката направо излизали. Нямаше време дори за клизма, какво остава за секцио. Бях много притеснена, но с помпщта на всички лекари и акушери на смяна, родих дори по-леко от първия път, когато главата беше надолу. Друг е въпросът, че хич не бях настроена за раждане и малко се поразкиснах в някои моменти, но това са нормално неща. А накрая имах само два-три шева! Съветът ми е - не се страхувайте и вярвайте на лекарите.

# 459
Ади, Мелина, Златанова - благодаря, момичета Simple Smile Hug

Ани, честит да е Калоян! Браво на него, все така борбен да бъде и в живота за напред! Simple Smile  bouquet

За матраците бях писала, с каката ползвахме кокосов - много хубав Simple Smile Сега тук търся, обаче нещо не намирам кокосови.. newsm78 И май ще бъде мемори пяна, повечето които предлагат са такива. Иначе са хубави, де, опипвах няколко Laughing Ни много твърди, ни много меки, струват ми се добре Simple Smile

# 460
  • гр.София
Ани, честито бебче  smile3525 smile3525 smile3525 да ви е жив и здрав!

Вчера ми беше последната консултация. Протече като всички други- мерене на кръвно, килограми, корема (обиколка и височина) и за кратко на ехограф за тонове и количество на околоплодни води. Плацента не ми е гледал въобще, нито ми е правил запис на тонове. Връчиха ми обменната карта и си ме изпратиха с "Успех!"  Ами ако взема че пренося  newsm78 може би съм вече грижа на родилното  Rolling Eyes

# 461
  • Варна
Хайде, ако има мами, които ще раждат в държавна болница и без избор на екип (в нашата болница тази практика е забранена от няколко години насам), да споделят как точно им протичат прегледите последните седмици.

И един малко тъпичък въпрос: като се усетите, че са почнали родилни контракции на къде се насочвате - към входа на родилното отделение на болницата или към входа на "бърза помощ"?  Embarassed
Аз ще раждам в държавна болница без избор на екип. Консултациите ми са в мед.център, не в болницата. На ЖК акушерката ме мери, тегли и слуша тонове на апарат за 4-5 мин., запис не са ми правили, нито ми е предлагано да си правя, все пак те се плащат. Обаче ако искам да се вида с лекарката да ме гледа на ехограф, плащам 40 лв., а не мога да си позволя тази сума всяка седмица.
В болницата, където ще раждам, си има приемен кабинет, където отиваш при започнало раждане или при съмнение за такова.

# 462
Благодаря навсички за пожеланията. Дано и при вас краят на бременността да е много по- бърз и лек от очакваното и след това здраве и спокойствие!   bouquet Hug Peace

# 463
  • Sofia
Ani2, честито бебче! Да е жив и здрав, бързо възстановяване на теб!

Мимченце, това със земетресението си е ужас, вие сте си в истински земетръсен район!

За матрака, взехме кокосов с пяна. Средно твърд, 140 лв струваше, 70/140 см.

# 464
Линофрина много ме успокои аз така,го мисля,този път и тия километри само се шашкам   bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт