Много мина, мъничко остана, скоро всяко Декемврийче ще се гушка в мама!

• 36 430
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Това за нерва не съм го чувала, може.
Нашият батко повръщаше и освен, че ни изписаха Фризовом, педито също препоръча такова повдигане, но то е заради рефлукса, не заради задушаване - както на нас ни препоръчват заради киселините. Може някоя друга мама да знае повече.

# 136
  • Бургас
Бебето се слага по гръб, за да не се задави, ако върне храна. А възглавница не се слага, защото главата му е доста по-голяма от тялото и не му е нужна възглавница,  за да я повдига.
Иначе и аз съм в болница Sad Надявам се да се размине и да изкарам още месец без да раждам. Стискайте палци!

# 137
Бебето на една страна ли трябва да се оставя да спи или по гръб? ...

Точно както е писала ноемврийската мама. На гръб, без възглавници, завивката се слага под ръчичките Simple Smile Това, че ще се смъкне под завивката пък на мен ми е смешно Simple Smile Те мъниците почти не мърдат. По-скоро ако му се завият ръчичките, може да ги вдигне и да си метне завивката на лицето.
Бяхме коментирали темата в групата във фейсбук, но ще пусна и тук два линка по въпроса, ако сте пропуснали там:
Скрит текст:
Има и видео в дясно от статията, също по темата Simple Smile

Съни, стискам ти палци да изчака бебчо! Hug

# 138
sunny-n -  Hug стискам палци всичко да се подреди и бебчо още да изчака!

Благодаря на всички за пожеланията - да ви се връщат момичета! Hug

Дакота- колко познато ми е това с неспането  Crazy- първия месец не спях въобще, само за да я проверявам дали диша. Не можех да спя повече от 2 ч - просто се будех, скачах от леглото и гледах бебето (не че мъжът ми не беше там Rolling Eyes) Просто такава тревожност изпитвах, че не знам как не полудях и как ме изтърпя мъжът ми:blush:

Относно осоляване, яйца и т.н. - за съжаление случая, който споменава Адичка, не е единичен Confused Не мога да си представя как някой ще ми казва как да си гледам детето и аз ще му вярвам сляпо и ще се подчинявам... Twisted Evil Ако някой, дори, се опита да направи подобно нещо на бебето ми (и то още първия ден), вярвайте ми че бих стигнала и до физическа саморазправа #2gunfire 

За трънчетата и коликите - ми това просто са космени луковици (известно е като някакъв метод на Ванга, а трънчетата били причинители на колики Stop) - пълна глупост естествено, но не се съмнявам, как някой ще тръгне да ви убеждава, че действа.... hahaha

Майка ми единствено настояваше да съм мажела с мас (което аз тотално отхвърлих още преди да родя и тя, разбира се се разсърди ( че чак беше и подготвила бурканче  Mr. Green)

Възглавнички не съм ползвала и няма да използвам - само една пеленка, да попива върнатото мляко.

# 139
Добро утро и от мен Simple Smile

Съни, надявам се всичко да е наред... Още малко остана  Hug

За спането, изрично ни инструктираха акушерките, че трябва да спи бебо по гръб, без възглавница, точно да се намали риска да се задави ако повръща.

За първите седмици, усещам и аз ще съм като Лейди Калрион, и няма да мога да спя от вълнение и притеснение нещо да не му стане на бебо. Grinning

За солта, за първи път чувам такова нещо   #Crazy Аз съм на принципа, ако няма научно изследване, което да доказва ползите, и ми се струва странно, да не се практикува хахаха

Най накрая, да попитам мамите в София, дали им се ходи на училище за бременни в майчин дом, записала съм се за следните лекции идните седмици:

НОЕМВРИ
17 Нормално раждане, ЦС
24 Дишане по време на раждането, обезболяване

ДЕКЕМВРИ
1 Уроци по кърмене
8 Грижа за новороденото

Най-накрая да добавя, че все забравям, Мимченце, дъщеричката ти е много сладка Simple Smile))))

# 140
Хей, какви са тези осолявания и яйца...дано не ми дават подобни съвети, защото не бих ги взела на сериозно  newsm78 #Crazy
Аз пък нощес май си се понаспах, да не повярва човек Simple Smile Дори и след много ставания...
sunny-n , всички стискаме много палци.
Нещо времето взе да минава по-бавно...хайде да се изнижат набързо още две, три седмици Simple Smile Blush

# 141
Съни, имаш още едни стиснати палчета от мен.   bouquet

За спането - аз пък точно обратното знам - в никакъв случай по гръб, за да не се задави, ако върне храна. И с каката много съм внимавала да не е по гръб, че имаше един такъв случай на задушено бебенце. И при възрастни хора има някакви такива случаи - напил се, заспал по гръб, на сън повърнал и се задушил. Странно, досега не ми е хрумвало, че може да има две мнения по този въпрос, но щом акушерките така твърдят, ще взема и аз да питам...  newsm78

# 142
Аз знам като Дана - настрани, като всеки път се слага на различна страна, не на едната само. Точно по гръб има по-голяма опасност да се задави с повръщано, ако има рефлукс..Но всеки си знае, всеки си преценява сам. Мисля да сложа и аз калъфка от възглавница само да не цапа чаршафите.

# 143
Дъщеря ми я слагах да спи настрани, подпряна отзад с одеалце. И редувах страните, да не и се смачкват ушетата- ту на ляво, ту на дясно. Никога не съм я слагала по гръб, и на мен ми се струва по-вероятно точно така да се задави с повърнато  Rolling Eyes
Яйцата и солта...няма какво да редувате. Направо една майонеза може да се забърка и така да се третира бебока. Чиста работа  Laughing
Нашите баби едва ли биха дали мнение за нещо...все пак сме големи хора и е нелепо да спорим за това как сме решили да си гледаме детето. Само за температурата в стаята и че детето е много леко облечено- и двете няма да се сдържат да го кажат, сигурна съм  Laughing

# 144
Само за температурата в стаята и че детето е много леко облечено- и двете няма да се сдържат да го кажат, сигурна съм  Laughing
При нас е мн забавно от тази гледна точка - на майка ми, на която винаги и е студено, детето все й се струва леко облечено. Свекърва ми пък все умира от жега и намира детето за навлечено. Добре, че дъщеря ми вече е голяма и сама си казва дали й е студено или топло. Но с бебчето определено ще имаме проблем. Simple Smile

# 145
Бебето трябва да се слага настрани точно защото, след като е яло може да върне и така му изтича млякото от устата и не се дави. Иначе акушерките в болницата си ги слагат по гръб бебетата. Нашата педиатърка държеше матрака да е повдигнат и бебето да е настрани.

# 146
Благодаря за съветите момичета. Hug

Съни, надявам се всичко да се размине и бебчо да изчака още малко.

# 147
Аз знам като Дана - настрани, като всеки път се слага на различна страна, не на едната само. Точно по гръб има по-голяма опасност да се задави с повръщано, ако има рефлукс..Но всеки си знае, всеки си преценява сам. Мисля да сложа и аз калъфка от възглавница само да не цапа чаршафите.

Напълно съм съгласна. Всеки си решава сам за себе си. Има доста информация за позициите на бебето при спане от различни източници, изследвания са правени по въпроса, всеки си взема най-доброто решение за него си  Peace

Аз мисля да процедирам като Мимченце Simple Smile

# 148
Мале ама на някой от нас май свекървите и майките  на този етап ни занимават с еднакви неща .Точно вчера майката на ММ ме пита смятам ли да мажа детето но с мас и сол ,защото като пораснело няма да се поти и нямало да му мирише потта ,аз разбира се веднага я отрязах ,че въобще не съм го и помисляла и нямам такива болни намерения ,при наличната вече модерна козметика за бебе.Остана доста недоволна и продължи да си говори с ММ ,но аз въобще не я слушах .Живее в чужбина и за 15 дни ,които ще е в България ,несмятам да и оставям детето ,а ако направи нещо зад гърба ми ,неможе да си представи какво ще се случи .Моята майка ми каза,че маста и солта загряват детето и това е предпоставка за вдигане на температура особено вечер когато го слагаш да спи ,затова не е добре да се маже по бабините диветини .Ама за да кажеш такова нещо трябва да прочетеш Simple Smile  smile3512 smile3512

Най накрая, да попитам мамите в София, дали им се ходи на училище за бременни в майчин дом, записала съм се за следните лекции идните седмици:

НОЕМВРИ
17 Нормално раждане, ЦС
24 Дишане по време на раждането, обезболяване

ДЕКЕМВРИ
1 Уроци по кърмене
8 Грижа за новороденото

Аз ходих на лекцията на 03.11 -уроци по кърмене и беше много полезна и изчерпателна.Тази седмица неможах да отида ,но за другия понеделник ще бъде интересно и се замислям ,в събота обаче съм при доки и ще видим как вървят нещата ,ако всичко е оки и ще чака бебко и аз ще се запиша.

# 149
  • София
И аз знам, че бебето трябва да е настрани, за да не се задави.
Иначе за повдигането, не е нужно цялата кошара да се надига, самият матрак просто се подпира отдолу. Не трябва да е рязко повдигнато, като с възглавница, а просто да има наклон.
Аз имам калъфки, та смятам да ги слагам под главичката или пък някаква пелена. И вероятно настрани ще го държа. Нали има специални подпирачки, за да не се катурва бебето по гръб  newsm78
Някои народни рецепти на мен ми допадат, не всичко са някакви безумия. Например за сваляне на температура. Сестра ми чат пат държеше племенникът ми с температура, то горкото два дена вече оключва, реве, изглежда ужасно. Я един панадол, малко хладка вода и гледай как се охлажда и веднага живва, играе си, хапва.
Някой път наистина е по-добре да не се сваля температурата, да се чака...но други пъти си дрйстват и компресите, хладката баня и детето се чувства по-добре.
Както и някои билки, изстискан сок в ушите, да се загрееш с компрес от ракия. Понякога ги предпочитам тези неща за себе си, отколкото лекарства от аптеката. Вече с деца не трябва да се рискува, но не и всяко нещо да се отхвърля.Просто човек трябва да мисли и да търси логически причини.

Общи условия

Активация на акаунт