Много мина, мъничко остана, скоро всяко Декемврийче ще се гушка в мама!

• 36 430
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
И аз доста се чудя за позиционирането на бебето при спане!...И в крайна сметка, ако матрачето трябва да е повдигнато в единия край, а бебето да лежи на една страна, за да не се задуши при повръщане, то ето този тип възглавници-подложки
http://www.minimod.bg/16170/sevi-baby-%D0%BC%D1%83%D0%BB%D1%82%D … D0%B0%D0%BD%D0%B5
не се ли оказват едно практично решение, а и успокоение за всяка майка!?
...И да добавя - моята майка е с едно "кльопнало" (пречупено надолу във върха си) ухо само, защото като бебе е била оставена от баба ми да спи на него, а то нали е мек хрущял и се е деформирал!Така че и затова трябва да внимаваме! Joy

# 151
  • Бургас
Благодаря за подкрепата! Днес май съм по-добре. Почти нямам контракции и болки, тоновете са добре, но все пак ще остана и утре, а може и в петък чак да ме изпишат, ако не се влоша.

# 152
Те са хубави тези възглавнички, но за мен е безсмислено да се дават близо 50 лв, при положение, че бебето ще я ползва 2-3 месеца и после ще е поредната ненужна вещ, която ще се чудиш къде да сложиш. Едно одеалце на гръбчето е напълно достатъчно.  Peace

# 153
Аз знам, че трябва да се редуват лявата и дясната за да не се деформира главичката, ако спи повече на едната страна.

# 154
Аз знам, че трябва да се редуват лявата и дясната за да не се деформира главичката, ако спи повече на едната страна.

И аз знам абсолютно същото.Къде е логиката ако спи по гръб да не се задави??? Нали ако повърне и е по гръб всичко ще устане в устичката? Наистина ако може някоя мама да ми обясни,не се заяждам а ми е наистина интересно?

# 155
Интересно ми е ама друг път!Притеснено ми е на мен!То направо си става въпрос за безопасността на бебето!Колкото повече чета по темата, по сбъркано ми става в главата!И единия,и другия начин на спане на бебето си имат своите ползи и рискове!Ако имаше едно по-лесно от това 24 часа да стоиш взряна в бебето, на пост!... newsm78

# 156
sunny-n, радвам се, че си добре вече.
За позиционирането на бебето - аз баткото го слагах настрани и редувах. На едно у-ще за бременни ни казаха същото. Аз бях днес на отворени врати в ТК и няколкото бебета, които видях също бяха настрани.
Знам обаче, че за бебетата не е опасно например да се хранят съвсем легнали - нещо свързано с гърлото и трахеята, което при възрастните го няма. Може би затова новата тенденция е да се слагат по гръб.

# 157
Да ви кажа що се отнася до спането на бебето и аз зная , че трябва да бъде настрани поне в началото евентуално ако повърне да не се задави и да се редуват двете страни. Сестра ми е акушерка и тя така ми е казала, а също и че бебетата се хранят много добре легнали настрани. Но хора много, мнения различни.

# 158
  • Бургас
Аз имам едно питане към препатилите. Слагат ми инжекции но-шпа  в д-то, обаче взе да ме боли мястото. Може ли да се направи нещо или просто да си трая?

# 159
Здравейте и тук Simple Smile
докато ви прочета и май темата е преполовена
Мимченце, страхотно оформление на темата и страхотен модел си имаш вкъщи.

По темата за спането и аз зная, да се спи настрани и да се редуват двете страни.
Съни-н но-шпа си боли и се слага само в дупето. Трябва да потраеш, колкото и неприятно да е  Rolling Eyes.

Ето каква възглавничка купихме , както и спален комплект и обиколници от матраци тед
http://ted.bg/bg/products/m/%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B … D0%BA%D1%82%D0%B8

http://ted.bg/bg/products/m/%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B … D0%B0%D1%80%D0%B8

# 160
  • София
Аз имам едно питане към препатилите. Слагат ми инжекции но-шпа  в д-то, обаче взе да ме боли мястото. Може ли да се направи нещо или просто да си трая?
За съжаление май няма какво да направиш!
 Аз от предишния ми престой в болницата. който беше на 15 септември (минаха вече 2 месеца) цялата дясна страна ми е изтръпнала, но в същото време доста болезнена! Все едно там ми е изгнила плътта! Ама и аз колко инжекции отнесох.....
Стискам палци да се оправяш бързо и да ти спрат инжекциите!

# 161
Росица Хаджиева, падна ми!На тия спални комплекти им се чудя от известно време!!!...Че да те питам - материята приятна ли е на допир,мека ли е, нещо като трико си го представям аз?!...
Все ми предлагат едни комплекти тип хасе, пълен ужас! #2gunfireА в интернет много често и не пишат какво точно е!Ще се набутам да купя нещо и после трябва да го изпера 100 пъти, за да стане що годе мекичко!

# 162
Росица Хаджиева, падна ми!На тия спални комплекти им се чудя от известно време!!!...Че да те питам - материята приятна ли е на допир,мека ли е, нещо като трико си го представям аз?!...
Все ми предлагат едни комплекти тип хасе, пълен ужас! #2gunfireА в интернет много често и не пишат какво точно е!Ще се набутам да купя нещо и после трябва да го изпера 100 пъти, за да стане що годе мекичко!

Ами пише 100% памук. Но и повечето комплекти, които съм гледала са от памук. В комплекта с обиколниците няма единствено плик за олекотената завивка, но си купих същия десен със зелени мечета с чаршаф, плик и калъфка. Обиколниците са от 6 части, т.е. ти решаваш дали да обхващат цялата кошара (дървена да е ) или само част. Незнам обаче за материята дали няма да ти дойде по-твърда като всеки памук, защото не е сатинирана, не е трико....Може да влезеш в магазин за бельо и да пипнеш нещо от 100% памук да се ориентираш. Лично за мен цена и качество са много приемливи. Дано да съм успяла да те насоча  Simple Smile

# 163
Здравейте, аз се връщам от преглед... Утре сутрин пак в болницата на системи... Док се притеснява да не родя и  иска поне до 20тии да си остане въърре.. Тя си знае работата..... Аз чета тука има доста родили в 37 седмица... Дали е толкова страшно...уффф... Нз вече...

# 164
Той състава/материала пак си е 100% памук, а самата материя да е хасе,трико,хавлиена и др. - поне така знам!А хасе специално са тези най-евтините и популярни спални комплекти - едни твърди!Не знам, май ще се откажа да поръчвам от интернет, а в нашия град няма избор,че да видя и да пипна...В Джъмбо забелязали ли сте да продават комплекти, защото аз от там мисля да тръгна като дойде време за масовия пазар!?
Иначе тези на Тед на външен вид ми харесаха най-много! baby_neutralСладурски са!...

Общи условия

Активация на акаунт