Много мина, мъничко остана, скоро всяко Декемврийче ще се гушка в мама!

• 36 427
  • 744
  •   2
Отговори
# 630
 Пипи, честити бебе! Бъдете много щастливи!
 Честито за хубавите новини, Мимченце!
 За килограмите - аз "хипопотамствам" с 19 допълнителни килограма до момента  Laughing От вчера започнах да пера и да гладя, багажа за болницата е почти готов. Взех си направлението за раждане и с доктора се посмяхме, че най-вероятно след всички системи и хапчета, които погълнах, бебка може не само да си дочака термина, но и да го подмине.... Сега остава само да разберем...
  Хубав ден на всички мамчета!

# 631
Да се отчета и аз.. Днес бях на преглед в 36 г.с съм бебка тежи 2,600 кг. но се оказа че съм с високо кръвно 150/110  изписа ми Допегит 2*1, Дузофарм 3*1 и Магнерот 2*2 .. Някой да е приемал някое от тези лекарства (Допегит или Дузофарм) и да е бил с подобно кръвно.. В Интернет прочетох че Дузофарм е протеин и се приема когато бебчето изостава  Cry

Честито на Pippi7777  да и е жива и здрава малката принцеса Simple Smile
plami.sezi, аз също съм с високо кръвно - преди бременността ми беше около 140 / 100.От 3 години пия допегит (откакто решихме да работим за бебе), а от около година дозата ми е 4х1 - като цяло това е най-предлагания и безвреден препарат, понижаващ кръвното при бременност и кърмене и могат да се приемат до 6 таблетки на ден!Но понеже е и доста слаб, не на всеки действа!
Ако е нетипично за теб и непознаваш признаците, да знаеш, че главоболието и безпричинното гадене са едни показателите, че си вдигнала кръвно!
Как са ти последните резултати от уринните проби?Ако нямаш белтък в урината, високото кръвно не е постоянно и не толкова опасно - поне така ми каза АГ!Мен точно заради кръвното ще ме оперират по-рано!
Но все пак внимавай, ако имаш възможност си го мери, вкъщи вдигнеш ли над 150 трябва да се обадиш на лекаря веднага!  bouquet

# 632
  • Пловдив
Пипи, честито   bouquet Да е жива и здрава малката принцеса  Hug

# 633
Честита да е Розана- да расте здрава, щастлива и обичана   bouquet
Браво на всички за добрите новини от прегледите! Аз в понеделник съм на консултация, тогава ще ми дадат и направлението. Нищо не ми е изгладено още, днес това щях да правя, но така ме мързи  Embarassed...може и да го отложа това занимание.

# 634
Честито на Пипи!!!И аз приготвих багажа за болницата и днес изпрах и дрешките,остава да изсъхнат и да ги изгладя!Другата седмица съм на ЖК,за сега нямам индикации,ще видя какво ще каже докторката!!!

# 635
  • гр.София
Pippi7777   bouquet  bouquet  bouquet да ти е жива и здрава малката принцеса, да надава бързо и скоро да се гушкате у дома!
Мимченце, поздравления за хубавите резултати! Браво на шушулкта, все така добре да се представя!

Момичета, аз снощи бях убедена че нещата си отиват на раждане. Към 22ч започнаха едни контракции през 7-10 мин. чак си свалих приложение на телефона да ги засичам. Викам си, ето на, и тя си избра 21-и като брат си, не че нещо лошо ама и аз съм си нахална, искам да е не само стрелец, ами и декемврийски стрелец  Mr. Green нищо че термина ми е 4.12. Не само искам ами и напълно го вярвам че ще стане точно така щото и багажа не съм приготвила, та да видите днес от сутринта Мара как глади нощниците  hahaha .  Така де, оказа се фалшива тревога и към 1ч. контракциите се поразредиха и днес няма и помен, обаче аз си се ослушвам като гърмян заек. Да видим кога и аз ще се похваля Crazy

# 636
А аз толкова се притеснявам дали ще ги разпозная ще,стигна ли навреме 1 час ми е пътя  Sad

# 637
Здравейте бъдещи мами! Надявам се, че приемате нови членове към прекрасната група, която сте изпълнили с положителни емоции, намирам че всичко, което споделяте е от полза за бъдеща майка като мен, очакваща първото си детенце!   Heart Eyes
Аз съм на 24 г . ,с мъжът ми живеем в Германия от 2 г.,очакваме момченце термина ми е на 29.12.  За момента се чувствам добре,след броени дни влизам в 9 м.

# 638
  • варна
И аз се услушвам вече ,днес сутринта ми се видя че ми падна тапата ,кръста ме боли ,но контракциите ми сякаш не са болезнени.Иначе багажа е готов отдавна ,дрехите саа изпрани и изгладени .
Да се похваля сега се връщам от хиполенда ,купихме си количка със 100 лв остъпка и матраче за кошарата.

# 639
Здравейте и от мен. Да се отчета  - вчера бях на предпоследната си ЖК. Бебка е добре, стои си послушно с главата надолу Simple Smile Доки каза ,че била ориентировъчно към 3 кг. Каза още да спирам магнерота и че вече ми разрешава да имам контракции Simple Smile Плацентата ми все още не била напълно узряла, което до някаква степен е добре, защото може и да си дочака термина.
Иначе ме вика пак на 4-ти за последен преглед. Каза ,че ако искам тогава може и да ме прегледа вагинално за евентуално разкритие, тъй като съм можела да го получа и без да усетя болезнени и силни контракции и ако установи 4-5 см разкритие , стига да искам може да ме вкарат в болница , да предизвикат раждането и да ми спукат принудително мехура. Но само АКО аз искам. Тога го прави с идеята да спести среднощните тревоги, притеснения и цялата тая неизвестност. Иначе ще си раждам нормално, въпреки диоптъра. За секцио не е и ставало дума.

За дрешките - вече почти всичко е изпрано, изгладено и подредено. Останаха още малко дрешки и чаршафчета. Но за болницата още нищо не съм си приготвяла. Др седмица и това трябва да свърша Simple Smile

Пожелавам на всички усмихнат ден, въпреки лошото време Simple Smile

# 640
Здравейте Simple Smile  днес ми беше последната ЖК Simple Smile  на 24 в 13.30 ще ми е секциото направо умирам от страх!

# 641
  • гр.София
Mariya AtanasowaHug всичко да минава бързо и леко! Мисли само за това как скоро ще гушнеш най-прекрасното същество!

# 642
braven, това са страхотни новини  Hug

Мария, ама то дошло, ей го понеделник! Не се притеснявай, сигурна съм, че всичко ще мине добре и до вечерта ще си гушкаш прекрасно бебе Heart Eyes

# 643
Мимченце, като си с предишно секцио могат ли да ти индуцират раждането? Защото на мен и на снаха ми (която е в Нова Зеландия) ни казаха, че не могат да индуцират раждане при предходно секцио?

Честно да ти кажа не ми е казал нищо по въпроса. Иначе той знае, че предното ми раждане е секцио, но пък наистина са минали доста години, при мен са 6 и половина. Според всичко, което съм изчела по въпроса, след втората година след операцията не би трябвало да има проблем. А и нали ни гледат на тия ехографи, според мен би трябвало да установят ако нещо някъде не е зараснало като хората, знам ли newsm78  Ще го попитам пак следващата консултация, да видим Simple Smile
Аз съм много ентусиазирана за нормално раждане, ще си чакам докато бебка реши, че й е дошъл момента Heart Eyes Дай Боже всичко да е наред! Praynig

Поздравления за всички с хубави новини от прегледите! Hug

Iva Hristova, добре дошла при нас!  bouquet

Мария, спокойно, всичко ще мине повече от добре, мисли си само как съвсем скоро ще си гушкаш бебчо! Heart Eyes

# 644
Мария, наистина не остана  Heart Eyes Стискам палци за понеделник!

Общи условия

Активация на акаунт