Много мина ,мъничко остана,Януари наближава да се гушна с мама ... 9 тема

• 41 579
  • 728
  •   1
Отговори
# 210
Хоп и аз тук   bouquet Благодарности на Никид отново  Heart Eyes Айде още малко останааа   bouquet

# 211
Ох момичета, снощи така се стреснах, че ще раждам ...  #Crazy Събужда ме рязка болка долу в левия яйчник и ме държи около 2 минути, а аз не мога да мръдна ... така се шашнах , но отмина и повече не съм получавала, но беше мнооого силна ... А си мисля вече , че и подготвителните ми контракции са болезнени като много леки менструални болки ... По повод събитията, бих искала да попитам раждалите мами - как изглежда тапата и може ли да имам разкритие, без да е паднала тапата  Hug

Confused Hug Дано всичко да е наред Ванче, още малко трябва да устискаме.
Аз пък от две седмици нямам подготвителни контракции или чувствам съвсем леко напрежение на повърхността на корема понякога, а преди все трябваше да си почивам заради тях. Чувствам се добре, но имам силни болки в гръбнака и ми се схваща гърба, та немога да ходя повечко или да съм права/седнала #Puppy dog. Бебка  baby_neutral ме рита и бута доста силно долу ниско, според мен още не се е обърнала главично  newsm78 и леко ме притеснява  Thinking, защото искам естествено да раждам.

# 212
adoration, щом сте се спрели на точно тези 2 имена, значи е решено вече! Като го видиш, ще разбереш кое повече му подхожда и това ще е  Wink

Моля ако някой е ходил на отворени врати в някоя софийска болница, да разкаже!

Ходих на отворени врати на Токуда. Там правят срещи с шефовете на Неонатологията и на АГ отделението. Двамата правят презентации и след това се оставят доста дълго време на въпросите на бъдещите мами и татковци. Посещения по отделенията не се допуска заради разнасянето на евентуални зарази и подобни, което си е разбираемо. Отделно има една лекция за стволовите клетки в началото.
Стаите с описани и в страницата на Токуда, както и условията за прием и цените, за това няма да се спирам на тях. Лекарите живеят на около 10 мин от болницата, което при раждане с избор на екип означава, че си присъстват те, а не някой друг дежурен да им поема пациентите. Не изглеждаше да се хора, които претупват нещата, т.е. държи се на отношението към родилката, нейното спокойствие, определено не се допускат груби коментари и подхвърляния, като в някои държавни болници. Бебоците могат и да са с майките си, колкото време искат мамите, може и денонощно, но не го препоръчват, тъй като през нощта е желателно родилките да могат да се наспят  да си починат преди да бъдат изписани. При къпането на бебетата и преповиването мамите могат да присъстват и да гледат, за да се учат ако нямат опит. За изписването помня, че казаха, че е интимен момент и предпочитат да не се вдига много шум, има си стаичка за това и всичко минава набързо.
Който има желание да отиде, трябва само предварително записване, но мисля че и без него пак няма проблем да влезнете. Конферентната им зала е достатъчно голяма, че да побере и 1-2 незаписали се, даже и 5-6  newsm78

За Майчин Дом се опитах да се запиша за отворени врати, но там пък се провеждат на малки групи от по 6 човека и е трудно. Имаха свободни места чак за след месец и половина. Казаха ми, че информацията в сайта се обновява непрекъснато и е актуална. Допълнително наскоро намерих мнения на мами тук из форума, които са ходили на Отворени врати там и впечатленията са доста добри.

#Crazy не знам до колко бях полезна  newsm78

# 213
  • Разпиляна във въображението
Има ли мами, чиите бебчета са лениви? Моето е едно от тях. През последните дни едвам го усещам. Добре, че виждам движенията му по корема си иначе ще изтрещя Crossing Arms

# 214
Има ли мами, чиите бебчета са лениви? Моето е едно от тях. През последните дни едвам го усещам. Добре, че виждам движенията му по корема си иначе ще изтрещя Crossing Arms

Моето 2 дни едва помръдваше, от време на време само и то като я накарам, аз бях повече в движение и сигурно е била доволна от "люшкането" и си е мързелувала. Точно започнах да си поизкарвам акъла лекичко и днес "бокса" си продължава както обикновено. Аз си намерих някои начини, чрез които я проверявам, като например да легна на една страна и леко по корем и бебка започва лекичко да ме тупка отдолу да се преместя, та така се успокоявам.  newsm78
Та ми се случва след по-изморителни дни, изпълнени с движение, да не шава много много, а само като й се наложи  Rolling Eyes

# 215
  • гр.Пловдив
По повод събитията, бих искала да попитам раждалите мами - как изглежда тапата и може ли да имам разкритие, без да е паднала тапата  Hug
Като отидох на преглед на термина ми,имах 2 см. разкритие и ми казаха,да оставам в болница,че до вечерта сигурно ще родя.Е стоях си цяла седмица с 2-та см. Тапата ми падна на 6 -ия ден.Беше   newsm78 как да го обясна хем слузесто ,хем не чак толкова с примеси на кръв.Тогава ми започнаха и контракциите и хоп след 8 часа родих  Simple Smile Благодаря за съветите за хремата отново,опитвам всичко щото вече не се живее  #Cussing out такова чудо в живота си не съм виждала/усещала

# 216
Здравейте мами.Относно кърменето и сутиените,не съм много компетентна,защото с първото кърмих има-няма 1 месец.Но през това време ползвах от ластичните спортни сутиени,сега също те са ми много удобни.Свикнах с тях след операцията,понеже на другите банелите ми пречеха и май с тях само ще си карам вече  Simple Smile иначе като излизах слагах от еднократните подплънки,а в къщи като кърмех ползвах кърпа,че докато цокаше от едната гърда другата шуртеше. Дано този път се насладя повече време на това удоволствие кърменето.
Моето бебче напоследък е доста активно,но от онези така ме уплаши,че бях на кантар да ходя в болницата да го гледат как е.Така,че и те са на моменти според мен.Забелязах,че колкото съм по-спокойна толкова повече мърда,като съм нервна,имам много задачи не мърда.

Ох момичета, снощи така се стреснах, че ще раждам ...  #Crazy Събужда ме рязка болка долу в левия яйчник и ме държи около 2 минути, а аз не мога да мръдна ... така се шашнах , но отмина и повече не съм получавала, но беше мнооого силна ... А си мисля вече , че и подготвителните ми контракции са болезнени като много леки менструални болки ... По повод събитията, бих искала да попитам раждалите мами - как изглежда тапата и може ли да имам разкритие, без да е паднала тапата  Hug

Дано всичко е наред.Аз знам,че може всички симптоми по отделно да се случат.Примерно аз с каката нямах разкритие,нито ми падна тапата,само ми изтекоха водите.Докато раждах дойде жена само с паднала тапа.Имам приятелки само с болки и разкритие без паднала тапа.Падала повреме на раждане тя ми обясни.

# 217
По повод събитията, бих искала да попитам раждалите мами - как изглежда тапата и може ли да имам разкритие, без да е паднала тапата  Hug
Като отидох на преглед на термина ми,имах 2 см. разкритие и ми казаха,да оставам в болница,че до вечерта сигурно ще родя.Е стоях си цяла седмица с 2-та см. Тапата ми падна на 6 -ия ден.Беше   newsm78 как да го обясна хем слузесто ,хем не чак толкова с примеси на кръв.Тогава ми започнаха и контракциите и хоп след 8 часа родих  Simple Smile Благодаря за съветите за хремата отново,опитвам всичко щото вече не се живее  #Cussing out такова чудо в живота си не съм виждала/усещала
Ми Деси ти е отговорила, аз нямам какво да добавя.
Може и да имаш разкритие без да пада тапата. Тапата ще падне след определени сантиметри Simple Smile

Аз си мислех, че ми е ленива госпожицата, но явно си е било от плацентата. Сега усещам всяко помръдване, а понякога ми е чак болезнено... От два дни я усещам ниско долу, предполагам че се намества нещо... обаче снощи беше почти непоносимо. Легнах даже, че в друга поза ми беше много дискомфортно... Кога трябва да слязат коремчетата и главичките да се намесят? Помня с 1вото дете че чак като му дойде термина се намести главичката... а кога е слязъл корема не съм забелязала...

# 218
  • Велико Търново
Момичета правих изследвания на урината, всичко е ок, само незнам какво означава урати в графата на седимент. Досега е излизало пик.кристали?!

# 219
Коремчета, здравейте!
Да ви се похваля - болките в таза поутихнаха - сега вече нощно време спя, а през деня ме понаболява като натъртено. За сметка на това се завърнаха киселините с пълна сила! hahaha #Cussing out

Имам също така едно много странно усещане долу ниско, все едно бебето си върти главата и се гуши и се навира по-надолу и по-надолу Rolling Eyes! Това нали не означава, че слиза и се приготвя за излизане, че май му е раничко още... Confused В сряда съм на запис тонове - трябваше другата седмица да ходя, ама си записах час за тази, да я видим мацката какви ги върши там долу...

# 220
Благодаря за отговорите !  Hug И аз бебо го усещам доста ниско, даже понякога все едно ме дере нещо там долу и доста неприятно ми става .. Иначе за активността сме си с нормална активност- нито много, нито малко , но вечер става някакъв цирк в корема ми  baby_neutral

# 221
до всички Русенски мамииии

Среща на 20.11.2014, сладкарница Неделя в 17:30ч. Simple Smile

Ако сте свободни ...присъединете сееее Simple Smile  newsm38 lalalala pregnant pregnant

# 222
Имам също така едно много странно усещане долу ниско, все едно бебето си върти главата и се гуши и се навира по-надолу и по-надолу Rolling Eyes! Това нали не означава, че слиза и се приготвя за излизане, че май му е раничко още... Confused В сряда съм на запис тонове - трябваше другата седмица да ходя, ама си записах час за тази, да я видим мацката какви ги върши там долу...
И аз го имам това усещане от вчера... или се е завъртяла или е слязла... моя преглед е към края на др. седмица чак....  Сподели след прегледа какво са установили Simple Smile

# 223
до всички Русенски мамииии

Среща на 20.11.2014, сладкарница Неделя в 17:30ч. Simple Smile

Ако сте свободни ...присъединете сееее Simple Smile  newsm38 lalalala pregnant pregnant

Чудесна идея! Hug Grinning   bouquet За сега казвам че ще дойда, дано да няма пречки.  lalalala

# 224
И аз от няколко дни го усещам по-ниско бебето, но като рита под гърдите чак стига. Тя отдавна е с главата надолу, но незная какво прави...все едно се бие с някой вътре - толкова силно се движи . А пикочния ми мехур е основна жертва на побоя  Joy Утре мисля да отида а УЗ да я погледна.

Общи условия

Активация на акаунт