Много мина ,мъничко остана,Януари наближава да се гушна с мама ... 9 тема

• 41 578
  • 728
  •   1
Отговори
# 90
Катерина89, има известна доза паника покрай наближаващото раждане, но смятам, че е нормално. Все си повтарям, че бебето ще се роди по един или друг начин - няма как да сме вечно в комплект. Изчетох хиляди истории за нормално раждане, както и за цезарово сечение. Информирах се за упойките. И сега само си повтарям как всичко ще мине възможно най-гладко. Не се залъгвам, че не боли и че не е стрес, просто се опитвам да погледна раждането от положителната му страна, след като вече съм информирана за предстоящото. Да, винаги може нещо да се обърка, но защо да психясвам от сега?!
От време на време обаче сънувам, че раждането е протекло възможно най-добре и идва важният момент с името на детето. С половинката все още не сме избрали между две имена, а и нямам идея дали скоро ще сме 100% сигурни кое предпочитаме, кое си е нейното име. Та, в съня ми ми задават въпроса как ще се казва бебето и аз давам някакъв тъп отговор... ooooh! Или пък казвам другото име.  Joy
И ние имаме проблем с името,ММ държи да го кръстим на баща му и не иска и да чуе за друго,а аз изобщо не го харесвам,така че изобщо нямаме име още...

# 91
През бременността ни се полагат по един безплатен преглед при зъболекар и очен, точно за да се проследи състоянието, защото бебето извлича доста от нужните за тях вит. и минерали!Но не съм сигурна дали все пак не трябва направление от личния лекар?!...Пък и как ще се извърши самия преглед на очите, като на бременнни не е препоръчително да им се разширяват зениците?
Аз все още карам с лещи -6.5 диоптър, а вечерно време с очила - 7.0, но напоследък зрението ми се влоши и даже се чудих дали ще се оправи след раждането или да си поръчам нови очила?...Също пия витамини, изглежда недостигът!

А колко болезнени са спазмите на прасците нощно време!! newsm45 newsm45 newsm45
Че си мисля - човек умира ли, така усеща тялото си!Ад е!Доза от 3х1 магнезий не помага!

На мен в Патологията ми даваха магнерич 3х2 , хем нямах крампи на краката, но имах контракции всеки ден поне по една. Та може да си увеличиш дозата, или да питаш лекаря си. Преди годинаа и нещо получавах доста често крампи и знам колко е болезнено.
 Това което помага е да боцнеш мускула с една игличка, затова и плувците носят по една закопчана безопасна игла  Wink

# 92
Ох момичета тези киселини са просто ужас особенно вечерно време точно когато си легнеш. Виждам,че всяка е намерила по нещо което и помага (солети,прясно мляко и др) но аз единствено се справям със хлебната сода,но днес като споделих с една позната и тя ми каза да я избягвам в такива случаи и да търпя. Вие какво ще кажете по въпроса? Sad

# 93
Ох момичета тези киселини са просто ужас особенно вечерно време точно когато си легнеш. Виждам,че всяка е намерила по нещо което и помага (солети,прясно мляко и др) но аз единствено се справям със хлебната сода,но днес като споделих с една позната и тя ми каза да я избягвам в такива случаи и да търпя. Вие какво ще кажете по въпроса? Sad

Мелис, вземи си Gaviskon. На мен в аптеката това ми препоръчаха и съм много доволна. Веднага потушава киселините  Simple Smile

# 94

Наистина избягвай содата в такива случай на силни и чести киселини. Дори и аз сега съм така, то почти всяка вечер че и обед. Смуча билкови фитотаблетки BioAnacid, на билкова основа са, безвредни. А иначе може да пиеш и фамотидин, не вреди на бебето.
Гавискон не съдържа ли мента? newsm78 Мента при силни киселини пак не е препоръчително,  Sick и повръщаш.

# 95
Мислех да питам АГ какво би ми препоръчала,но имам час чак за др месец и май ще трябва да попитам в някоя аптека и да забравя за содата  Naughty Благодаря ви за бързите отговори момичета.  bouquet

# 96

Исках да ви споделя също, щото говорихме преди няколко теми за килограмите и за стриите и всяка обеща, че ще сподели дали е доволна и с какво се маже - аз се мажа от началото на 4 месец още с Мустела и да се похваля - за сега нямам стрии. За кг съм +12 до сега, повечето на корем, но не само де Laughing.

И още много неща исках да си споделим, но вече с моя бременен мозък... Laughing ги забравих.

Ще съм ви благодарна, ако споделите за болките в таза! bouquet

Аз да си призная в началото още си купих на Palmers butter-a за бременни, отделно на Vasselin един лосион с какаово масло, но да съм ги ползвала само няколко пъти за 8 месеца. Няколко пъти в седмицата се мажа с нормален крем за тяло на Oriflame Divine, мирише ми на чисто. +10кг съм и нямам нито една стрия или гънка за спомен от бременността, но има още време   bouquet

# 97
Добро утро, маминки.
Златанова, разбирам те отлично за крампите нощно време.
Аз с 1вата бременност имах такива, сега не.
Получават се обикновено, когато се изтягаме, за това аз научих един "трик". Обикновено когато се разтягаме, опъваме пръстите на краката на шпиц. Опитай се да не ги опъваш на шпиц и почти съм сигурна, че ще предотвратиш болезнените крампи.  Peace
Момичета, не се тревожете, че бебоците са седалищно настанили се. Имаме още време до термин, възможно е в последния момент да се обърнат.
Катерина, все още паника не ме обзема, но определено изпитвам доза страх вече.
Спасението ми от стреса за момента е, че ще ми е 2ро раждане и се носи слух, че 2рия път ставало по-лесно...  Whistling Страховете ми са повече от типа как ще се справя с двете деца след като се прибера от родилния дом... Но предполагам, че докато дойде момента ще се мобилизирам достатъчно и ще знам вътрешно кое как да правя с двамата...

# 98
  • Пловдив
Запис и от мен в темата  Peace

# 99
  • Пловдив
 И мен ме е страх от наближаващото раждане, и въпреки че съм преживяла и нормално раждане , и секцио, умирам от страх как ще премине всичко. Смятам като наближа деветия месец да посетя шефа на болницата, която съм избрала за консултация за раждането- в частния му кабинет, разбира се. Държа да е нормално, но зависи от много фактори..
 Иначе, аз се мажа с Кокона за бременни, но по принцип нямам стрии. Търся магическо чудо за целулит Simple Smile и съм + 10кг

# 100
Къде мога да погледна каталогът на Хиполенд за въпросното намаление,че ми излиза каталог до 21,11 а не от 21,11 newsm78

# 101
Този Хиполенд и аз го мисля отдавна... накрая дето го разправям толкова или намалението няма да е това, което очаквам или няма да изложат това, което мисля да взема.  Confused

# 102
adoration, щом сте се спрели на точно тези 2 имена, значи е решено вече! Като го видиш, ще разбереш кое повече му подхожда и това ще е  Wink

Моля ако някой е ходил на отворени врати в някоя софийска болница, да разкаже!

# 103
И аз исках повече да науча за това намаление, но не намирам. Аз да ви се оплача, че ми се е поскъсила шийката и трябва да лежа. Докторката не ми каза съвсем да не ставам, но да почивам. Иначе е затворена, нямам болки и контракции, но се притесних.

# 104
Cat, определено иска почивка. Гледай поне да не се напрягаш, от сорта на вдигане на тежко. Аз пък имам чувството, че постоянно там му е ръчичката и като я мръдне.....  cry Снощи чак се стреснах насън, така силно ме заболя, като ми заби един.
Пък за намалението, минали години знам, че е било 20 или 25%. Скоро някой беше писал, че щяло да е 25, друг писа за 20... да видим.

Общи условия

Активация на акаунт