Много мина ,мъничко остана,Януари наближава да се гушна с мама ... 9 тема

• 41 579
  • 728
  •   1
Отговори
# 465

Спокойно,няма страшно! Аз какво да кажа,като моето е има няма 1500 в същата седмица.Просто ще са мънички,но здравички  Simple Smile

Теб посъветваха ли те нещо? Казаха ли какво да правиш, за да наддаде повече? Аз повече се притесних от физиономията на лекаря, отколкото от информацията... чудя се дали ако почивам повече, нещата няма да се подобрят...

# 466
  • Пловдив
Момичета, спокойно! Това, че бебето би било по-малко, не означава, че няма да е здраво! Не се вкарвайте в излишна паника, никак не ви е нужна, особено в момента.  Hug Както знаем, ехографите не са перфектни. АГ всеки път ми напомня, че размерите са ориентировъчни. Ден преди раждането синът на кумовете беше измерен 3300 грама, а се роди 3700. Разликата е доста голяма!  Peace

В издирване на матрак за кошарата съм. Не знам на какъв да се спра. Дунапренът нещо хич не ми вдъхва доверие. Трябва скоро да взема решение, че не остана време. Blush
Другата седмица отново съм на ЖК. Докторът каза, че ще ми даде направления за последните изследвания. След това полека-лека ще стягам багажа за болницата, ще пера и гладя дрехи и всякакви подобни. Решила съм да направя списъци на половинката какво трябва да свърши след раждането, кое кога да донесе, кой как да усмири  Mr. Green и подобни. Реших, че като му споделя идеята си и ще се засегне, но беше приятно изненадан, че съм щяла да му спестя доста тревоги. Simple Smile

Не си спомням дали в темата е даден линк към новия калкулатор на НОИ. При декемврийките го имаше със сигурност, но тук май не - http://appreports.nssi.bg/CalculateMaternityBenefits/. Можете да си изчислите прогнозното обезщетение, много е удобно!  Peace

Успешен ден!

# 467
deedeetu При мен също бебчето е по-малко от колкото трябва - 1860гр. беше в 32w1d. Моята АГ ми каза да приемам повече белтъчини , за да наддаде по-бързо. Месо, обезсолена извара, по 2 твърдо сварени яйца на ден, млечни продукти и сурови ядки. На 4.12. съм пак при нея и ще видим за две седмици какво сме постигнали.

# 468
Здравейте,аз няма да ви се оплаквам дано всичко при вас  е наред
при мене бебка върви напред 2100 е и е добри.Не се притеснявайте и не се тормозете
само ще си навредите така усмихвайте се повече и ще видите как ще се подредят нещата.
  bouquet newsm51

# 469
Здравейте мами . Днес бях на лекция за хранене по време на кърмене и бременност . Много съм доволна ,накрая се тегли и томбола и спечелих комплект прибори за хранене на zeppter мнооого яки  newsm53
В понеделник сме на аг да видим малката как се развива . предния път беше 1750 гр и вървеше с една седмица на пред . сега след 2 седмици и половина се надявам да е поне 2200 в 33 гс.
Ако някой има някакво инфо относно черния петък днес къде ще има за бебешки стоки ще съм страшно благодарна  newsm12
И още нещо , малката такива акробатики прави че изпитвам дори болка в коремните мускули как е при вас? newsm78

# 470
  • Разпиляна във въображението
Има бебешки стоки в Емаг поне видях - сгъваеми легла, столчета, шишета и т.н. На друго място не съм проверявала, просто скролвах по страницата.

# 471

Спокойно,няма страшно! Аз какво да кажа,като моето е има няма 1500 в същата седмица.Просто ще са мънички,но здравички  Simple Smile

Теб посъветваха ли те нещо? Казаха ли какво да правиш, за да наддаде повече? Аз повече се притесних от физиономията на лекаря, отколкото от информацията... чудя се дали ако почивам повече, нещата няма да се подобрят...

Нищо не ми каза.Каза,че всичко си му е наред и да не се притеснявам излишно.

Аз матрак поръчах,чист дунапрен,бях писала,че каката е на такъв и от лекара и знам,че само чистия дунапрен не задържа акари и всякакви подобни животинки.12 см дебел,че като слезне в кошарата долу да не е по изолирано

Аз от вчера пускам перални в захлас. Вече две и третата чака. Сега гладя и направо ще откача.
Купих си и всичко за багажа за родилното,само трябва да ги пъхна в сака и сака в колата Simple Smile

Вчера бях на ЖК. Не съм качила нито грам. Изследванията са ми наред. Абе в общи линии всичко е на 6.

# 472
  • Варна
Здравейте!
Присъединявам се към вашата група и желая на всички успешен завършек на бременността най-рано в 9 месец! Аз съм в 31 г.с.  и чакам момченце.
Adoration_ аз се спрях на бамбуков матрак Duvatex 140X70, взехме го тази седмица от Рая Тойс с 25 % намаление за 78 лв. (важи за всички стоки до края на седмицата, така че , ако има в твоя град отиди и разгледай на място в магазина, защото на онлайн магазина го нямаше като артикул)....Естествено покрай матрака излязох от магазина и с още куп непланувани покупки, но това е друг въпрос  Wink
Karena1, не се притеснявай излишно! Моето бебенце също изостава с 2 седмици по коремна обиколка, а избързва с 10 дни по дължина на бедрената кост. Аз също ходих при д-р Балев и той ми каза, че няма нищо притеснително, просто тези показатели означават, че бебето върви по-високо и слабо. Има време до края на бременността да наваксат....

# 473
  • София
Момичета, спокойно! Това, че бебето би било по-малко, не означава, че няма да е здраво! Не се вкарвайте в излишна паника, никак не ви е нужна, особено в момента.  Hug Както знаем, ехографите не са перфектни. АГ всеки път ми напомня, че размерите са ориентировъчни. Ден преди раждането синът на кумовете беше измерен 3300 грама, а се роди 3700. Разликата е доста голяма!  Peace

В издирване на матрак за кошарата съм. Не знам на какъв да се спра. Дунапренът нещо хич не ми вдъхва доверие. Трябва скоро да взема решение, че не остана време. Blush
Другата седмица отново съм на ЖК. Докторът каза, че ще ми даде направления за последните изследвания. След това полека-лека ще стягам багажа за болницата, ще пера и гладя дрехи и всякакви подобни. Решила съм да направя списъци на половинката какво трябва да свърши след раждането, кое кога да донесе, кой как да усмири  Mr. Green и подобни. Реших, че като му споделя идеята си и ще се засегне, но беше приятно изненадан, че съм щяла да му спестя доста тревоги. Simple Smile

Не си спомням дали в темата е даден линк към новия калкулатор на НОИ. При декемврийките го имаше със сигурност, но тук май не - http://appreports.nssi.bg/CalculateMaternityBenefits/. Можете да си изчислите прогнозното обезщетение, много е удобно!  Peace

Успешен ден!

Здравей,
Нали от 01.01.2015 г.приеха майчинството да се изчислява на база 24 мес., а не както досега 18 мес.
Нас това хваща ли ни ?

# 474
Elenanik 16 благодаря ти за куража-при нас и бедрото изостава, но не фрапиращо-6 дена, но коремчето е с 2 седмици и нещо..чудя се как изоставаме, а на кг. в 31+5 дена беше близо 2 кг.?!
Apolonia мисля,че ние се водим заварено положение, защото 45 дневния ни болничен е от 2014.

# 475
Здравейте , искам да ви попитам  това със записа на тоновете  задължително ли е , защото мойта  следяща г. не е споменавала нищо а аз съм 33 г.с. До сега ми е пускала тоновете само един път и то беше преди 2 месеца , нормално ли е това.

# 476
Здравейте , искам да ви попитам  това със записа на тоновете  задължително ли е , защото мойта  следяща г. не е споменавала нищо а аз съм 33 г.с. До сега ми е пускала тоновете само един път и то беше преди 2 месеца , нормално ли е това.
След 34 г.с. седмица ще ти правят запис на тоновете. Аз съм точно в нея седмица Simple Smile и да се похваля днес ходих на ЖК, малката беборана се е нагласила надолу с главата  baby_neutral, в норми е и тежи 2,3 кг. (ориентировачно, макар според мен да е 2,5 кг.) Матката също се е смъкнала малко надолу. Вече всяка седмица съм на ЖК за тонове, мерене килограми и кръвно и видеозон. Скоро пусках изследвания и всичко е ок, та няма да правя други.  Hug

# 477
  • Пловдив
Здравейте!
Благодаря за отговорите за матраците. Ние днес поръчахме Magniflex Baby Bamboo. Simple Smile Ще пристигне в сряда.
По въпроса с промените в изчисляване на обезщетенията, аз също смятам, че сме в заварено положение. Ще видим какво ще се случи.  Peace

# 478
Здравейте,

аз съм от нередовните, но наистина нямам време много с малката госпожичка:)
Отново - термин 17.01 отново момиче
Включвам се за да ви следя и с тайната надежда, че ще ми остава време да пиша по-честичко Simple Smile

Ивайла - аз имах такива болки с каката и лекаря каза, че са от тежеста на бебето. Също така аз си имам проблеми с кръста, та от там идват нещата. Сега ме боли крака така нечовешки, че чак куцам.Най-добре е да спиш с възглавница между краката на една страна.
Ирина - да те успокоя, защото още помня как се чудих на тези болки - разширява се таза или нещо такова(поне при мен) И сега отново ме боли. Болката е по-скоро в кокала долу и е когато ставам и сядам. Нормално било, надявам се и при теб да се окаже това неразположение Simple Smile

леле като ви чета как се подготвяте и ми се реве. Аз още нищичко не съм взела на новото бебче-геройче, което издържа на кака си всичките скоци върху корема, всичкото тичане след нея, всичкото носене. Милата душица... и ето сега пак напазарувах по интернет само за каката, направо съм за бой! Ние уж имаме всичко от каката, но се оказа, че далеч не е така - имаме най-важните неща - количка, столчета, креватче, помпа за кърма и тн. Но няма никакви дрешки миличката, защото кака е лятно бебе. Дори не съм й купила още одеалце, чувалче и пижамки. Оооо, вдъхнових се - утре ще намеря време и ще ангажирам бабата за да отида поне за комплект за изписване

Тоновете - аз ходих веднъж само. Падаха малко, но доктора каза, че няма проблеми.
Иначе бебето е наистина герой - никакви проблеми не ми създава - кротува засега и само ме подритва за да ми каже - ехеее, мамииии обичам те  Heart Eyes Вечер си отделям време за нея- пея, говоря.

поздрави от мен!

# 479
За педиатъра, смятам да се доверя на лекарката, при която е записано първото ми дете, доволна съм от нея.

Общи условия

Активация на акаунт