Много мина ,мъничко остана,Януари наближава да се гушна с мама ... 9 тема

• 41 430
  • 728
  •   1
Отговори
# 540
ivaila_871- при мен няма проблеми с храненето,тъпча си всичко,понякога даже се събуждам през нощта доста гладна  baby_neutral
Десислава Д-не знам за тоновете как стоят нещата,не са ми ги мерили до сега.В коя г.с си?

# 541
Катерина89 33г.с

# 542
За въпроса със храненето и аз да споделя карам я само на салати,плодове,солети и прясно мляко така съм още от 7 месец понеже май имам проблем с храносмилането и ако прекаля или ям нещо тестяно почвам да повръщам. Дори викам на ММ никога не бих си и помисляла че някой ден ще завиждам на хората които си похапват пред мен.  Crossing Arms

# 543
  • Ямбол
Наскоро обсъждана тема -видове упойки
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=812084.msg29587549#msg29587549

# 544
ЗдраВейте коремчета :*
не съм писала отдавна , но простоях в болница няколко дни за задържане,беше започнало изглаждане и скъсяване на шийката,коята вече е напълно мека и напълно скъсена... Всичко мина супер, само че от снощи имам горе долу регулярни бракстън х контракции придружени с лека до средна менструална болка.. цяла вечер не ме оставиха да спя, а и ми се стори,че малкия се настани по-надолу по пътя сии.. Нямам паднала тапа за сега, нито води .... много съм объркана... трябва ли да се притеснявам, наближава ли раждането.... толкова въпроси ...
По въпроса за секса-завиждам благородно на практикуващите го .. и аз си умирам дори за 5 мин интимности с ММ , но имаме забрана Sad 
Е, това е от мен, надявам се някоя вече раждала мама да даде съвет за по-горните ми опасения :*

# 545
vanchetoo какво се е случило, че са те вкарали в болница за задържане?  Аз снощи много се изплаших защото 2 часа имах контракции без болка добре че ме успокои след като изпих едно хапче, иначе незнам колко е нормално да имаме на ден от тези подготвителни?

# 546
Колко горе- долу трябва да тежи бебето в 31- 32г.с.?

Simple Smile

# 547
Здравейте,

БоДил - няма да те е страх! Това е най-най-прекрасният момента на света!

Тоновете - и на моето бебче падаха няколко пъти докато ги мериха преди една седмица. Доктора не каза нищо. Обаче контракциите ти се записват също на апарата (поне на този където ходя аз). Те стоят долу под линията за тона и си личат ясно как се вдига линийката. Аз се шашках с първата от едни малки кривини и си виках - имам контракции, имам контрекции....обаче като дойде да раждам....леле те скачаха до небето, направо нещо страшно Simple Smile

Обезболяването - така, започвам с уговорката, че аз съм страшна лигла и болка не мога да търпя! При мен разкритието за раждането се случваше в продължение на 3 дни (2 нощи и три дни). Доктора не ме прие в болницата с 2 см разкритие, а предпочете да ме отпрати да правя разходки, което беше супер, защото вкъщи неспането е много по-приятно отколкото в болницата. Та вече като станаха на 7 мин контракциите отидохме в болницата и разкритието беше вече към 7 см. Качиха ме горе за раждане и минава анестезиолога от екипа ми - поглежда ме и казва - дай да ти видим гърба. Ок, ще стане за упойка. Обаче време за упойка нямаше и родих с две ампули венозно бускулизин! Е, момичета не беше чак толкова страшно. Честно казано ако трябва да го опиша бих казала - в един момент болката е толкова силна, че вече нищо не усещах Simple Smile Тоест, оказва се че правенето на разкритие, където не могат да ти сложат упойка е по-неприятното... поне при мен беше така Simple Smile Сега с второто бебе ще видим как ще тръгне и ако е като първото пак без упойка, но ако доктора види, че нещо се мъча много слага и толкова. Имайте предвид едно - епидуралната упойка може да удължи раждането, поне така твърди моят доктор.
Преди да родя първото исках на всяка цена упойка, затова и анестезиолога ме лъжеше през цялото време, че ей сега ще ми сложи упойка. Но като чух - две ампули боскулизин в банката ми стана ясно, че ще се ражда без упойка. Преживях го, че даже съм и забравила Simple Smile И понеже принципно съм голямо мрънкало после само се обясняваше как стоически съм издържала на това. Интересното е, че наистина нито виках, нито правех нещо си...просто си търпях и толкова. А иначе съм готова да ревна при най-малката болка...

Ванчето - за тапата да кажа - аз си ходих 2 седмици с паднала тапа и 1 см разкритие.

# 548
Аз по принцип съм против упойките. Само ако се налага. Също съм на мнението,че болката е докато получиш разкритието,после почват напъните,като си вече на магарето. Поне при мен беше така. Не,че не изкъртих дръжката на магарето от зор  Mr. Green и след една седмица една приятелка каза,че заради мен нямало къде да се държи  Laughing

# 549
 Имах менструални болки както снощи ,но беше единично ,а сега са придружени с бракстън х .. Звъннах на доки и ъя лаза довечера да намина за тонове в  АГ клиниката...  На мен ми откриха 1,5 см  разкритие ,докаъо бях в болницата ,но доки каза ,че било нормално вече.. Ще пиша довечера след записа да се отчета.. При мен странното беше  ,че си пия и магнерот и но -шпа и пак ги имам тези неща... Но ще видим .. така или иначе сме вече в 35 +2 дни с бебо...

# 550
vanchetoo ти значи си влязла в 9-ти  newsm53
на мен доки ми каза че след 35г.с няма да го връщаме бебо може би защото вървим почти 2 седмици на пред .Вие как вървите с кг  малкото стигна ли добро тегло  newsm53

ivaila_871 http://www.puls.bg/health/childbirth/news_12145.html

Последна редакция: вт, 02 дек 2014, 16:02 от Десислава Д

# 551
Десислава Д , ами преди 3 дни бебчо беше 2,550 кг , утре ще го измерим пак да видим как се движи , доки каза, че килограмите не са от особена важност - по-скоро развитието на органите на бебчето  Hug

# 552
vanchetoo еее цхе голямо бебенцеее  Two Hearts нямам търпение и ние да пораснем толкова
дано всичко си е развило и сега само мазнинки да трупа  Simple Smile

# 553
Големичък ми се струва и на мен, пък всички около мен казват - малък е , хапвай повече .. Аз съм свалила 2 кг от седмица насам и се чудя как така се получи хахах, а уж хапвам повече  ooooh! Не, че се оплаквам де ..  Flutter

# 554
vanchetoo леле свалила си .. ти да не вземеш да родиш скоро .. нали казват че преди раждане се сваля от теглото .дано почака малкия юнак още 3 седмици  newsm17

Общи условия

Активация на акаунт