Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 17-та тема

  • 205 937
  • 530
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 22 867

Няма нищо  Flutter
1 Час пека винаги, но слагам фолио по-рано, не обичам препечени отгоре.


И аз така, всички ме знаят, че предпочитам недопечено пред препечено тесто. И синовете си научих такова да харесват. Grinning  midkoo, не е до разбиране, до предпочитане е! Peace

miriana86, чудесна е "кулата", поздравления!  bouquet  chef

# 181
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
ЛАБРЕКС знаеш,че винаги зачитам мнението ти в...май във Фсичко.Да въпрос на вкус е - казало кучето и си близнало под опашката...нали

# 182
  • Мнения: 6 624
Мириана, поздравления, невероятна погача си направила. Дори повече ми харесва така, отколкото с плетка. А всъщност как точно си направила всяка пита - пак е някакво оплитане или на мен така ми се струва.

# 183
  • Мнения: 378
Днес ми беше пробно само и бързах. 4 Блата ги направих на руло и разрязах под ъгъл. Така е във всяка тава.

# 184
  • Мнения: 378
Питка на два етажа

Фейсбук: https://www.facebook.com/pages/%D0%9F%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%B8-%D … ?sk=photos_stream

Последна редакция: сб, 14 мар 2015, 14:56 от miriana86

# 185
  • Мнения: 378
Питка на 2 етажа

Последна редакция: ср, 06 май 2015, 14:47 от miriana86

# 186
  • Мнения: 30
Страхотни питки поздравления за всички!

Ето и нещо от мен -


Питки с мляко  - Pan de leche - https://silvikole.wordpress.com/




И едни ужасно меки питки с три вида брашно -


# 187
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Здравейте!
Много ми е трудно да покажа нещо особено след  снимките на  miriana86
Как го постигате това ,след като се  изпече питата ви да се запазят формите на плетката. Моите се разливат някак и се губят.
Една обикновенна содена питка от мен

 

# 188
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Хляб от бяло пълнозърнесто брашно



# 189
  • Мнения: 6 624
Здравейте!
Много ми е трудно да покажа нещо особено след  снимките на  miriana86
Как го постигате това ,след като се  изпече питата ви да се запазят формите на плетката. Моите се разливат някак и се губят.
Една обикновенна содена питка от мен

 
Midkoo, много ти е меко тестото, затова се разливат формите. Следващия път го направи по-твърдо, разбира се без да прекаляваш.

# 190
  • Мнения: 378
Мидко, какво брашно ползваш? Задължително е брашното да е тип 500. Месиш, месиш, месиш да не лепне никъде и когато го стиснеш леко с пръсти, то се връща при одръпване на пръстите. Другото е, както Зиче казва, когато го стиснеш с върха на пръстите, трябва да го усетиш като мекото на ухото при човека. Но брашното е много важно.

# 191
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Ползвам брашно на "София Мел"`тип 500 бяло...ще пробвам пак newsm78 благодаря ви дами! Hug

# 192
  • Мнения: 6 624
Защо да е задължително да е тип 500? Аз винаги меся с тип 450 и нямам проблеми. Проблемът с разливането на фигурите е в мекотата на тестото.

# 193
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
НАДЕЖДА сигурно си права. Няма друга причина...може би

# 194
  • Мнения: 22 867
НАДЕЖДА сигурно си права. Няма друга причина...може би


midkoo, ама пък такава бухнала содена питка никога не ми се е получавала. БърДже да издаваш тайните, ама 1х1, като за начинаещ. Simple Smile  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт