Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 17-та тема

  • 205 974
  • 530
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 378
Над тип 500 съм пробвала и не става същото. 450 не съм пробвала. Абе той да свикне с тестото, а после ще експериментира.
И според мен му се получава хубаво.Simple Smile

# 196
  • Мнения: 7 779
принципно брашно под тип 500 е подходящо за сладкишите. поне така аз го знам.

# 197
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
labrex
Цитат
midkoo, ама пък такава бухнала содена питка никога не ми се е получавала. БърДже да издаваш тайните, ама 1х1, като за начинаещ
Заповядай . Не бях правил никога содена питка и малко се притеснявах,но се получи и то няколко пъти вече.

СОДЕНА ПИТКА
Необходими Продукти
•   кисело мляко - 400 гр.
•   сода - 1 ч. л.
•   брашно - 750 гр
•   бакпулвер - 1 пакетче
•   сол – 1 Ч.Л.
•   ЗАХАР-1Ч.Л.
•   ОЦЕТ- 1 Ч.Л.
•   яйца – 1-2 бр.
•   олио - 4 с. л.
Приготвяне на Бърза и пухкава содена питка
Киселото мляко се разбърква със содата и яйцата, 2 ч. ч. брашно, слага се в тава и се прибавят бакпулвера, сол и захар.
Добавят се 3-4 с. л. олио към кипналото кисело мляко. Бърка се хубаво, като се прибавя още брашно. Меси се  до меко лепкаво тесто.
Слага се в намазнена тава,   в студена фурна. Фурната се загрява до 200 градуса, след като се надигне леко отгоре се намазва с разбърканото яйце и се запича още 30-35 минути на 180градуса.

# 198
  • Мнения: 22 867
Ааа, тя е богата тая твоя бухнала содена питка. Аз забърквам обикновено за Бъдни вечер, но само със сода, без мляко, яйца и другите екстри. Когато правя само с бакпулвер - става, със содата пак става, но е далече от твоята на снимката. Копирам си рецептата и в скоро време ще я забъркам, много ми хареса.  Heart Eyes Благодаря!  bouquet

# 199
  • Мнения: 6 624
принципно брашно под тип 500 е подходящо за сладкишите. поне така аз го знам.
Има логика - по-бяло е и е подходящо за сладкиши.
Аз ползвам за погачите най-вече София мел екстра, което е тип 450 - по-бяло е и по-скъпо от класика. На него има нарисувани точно пити и погачи и на мен ми се получават много добре погачите с него. Също много харесвам на Мелко тип 450 - превъзходни стават, далеч по-добре, сравнено с тип 500.

# 200
  • Мнения: 378
Миналата година използвах Екстра няколко пъти, но пак нещо не ставаше. Тези дни ще пробвам пак.   bouquet

# 201
  • Мнения: 6 624
Кое не ставаше с екстрата?

# 202
  • Мнения: 378
Спомням си, че нещо не бях доволна, но беше отдавна. Затова тези дни пак ще пробвам. Много влажно ли беше брашното, много меко ли ставаше, а добавях доста...наистина не си спомням, но зависи и от партидата. Нещо не съм направила както трябва.... Иначе съм на  Класик

# 203
  • Пловдив
  • Мнения: 86
Здравейте!Чудесни питки!До сега не съм писала в темата ,но вече ще ви следя с удоволствие.Ето и някои от моите творения   https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1043622432331355&set … ype=3&theater

# 204
  • Мнения: 6 624
Фокси, страхотни са, поздравления!

# 205
  • Мнения: 378
И аз ги разгледах! Страхотни са! Радвам се, че групата се увеличава   bouquet

# 206
  • Пловдив
  • Мнения: 86
  bouquet Благодаря Ви момичета

# 207
  • Пловдив
  • Мнения: 86
Ето   и една питка от преди няколко дни
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1071908296169435&set … 000508232665&

# 208
  • Мнения: 7 779
останА си без питка , както се казва  hahaha

# 209
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Уж днес нямаше да правя нищо, а току що го сложих да се пече. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт