Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 30

• 58 414
  • 743
  •   1
Отговори
# 705
  • В сърцето на любимия човек
Полипите колкото може да са причина, толкова може и да не са.
Има успешно износени бременности с полипи и миоми и такива завършили със спонтанен аборт.
Същото важи и за почти всички останали възможни причини за аборт - има жени забременели и износили с високо ТСХ без да знаят за проблема и такива, при които това е било от решаващо значение.
Може би едно от малкото изключения, за което се сещам, е вродената тромбофилия - тогава без лечение изходът всеки път ще е един и същ.
Другото е микробиологията - не случайно толкова се държи на нея, защото при инфекции може да настъпи аборт или преждевременно раждане.

Всеки организъм е различен и това, което важи за един, на значи, че 100% важи за друг пациент.

ПП: Докато си напиша поста Крис е написала, че и без полипи пак се е получило така

Последна редакция: ср, 10 дек 2014, 15:19 от пънче-мънче

# 706
Като отворихме дума за полипите, смятате ли, че стимулациите са причина за образуването им? Някъде четох, че и миоми ставали. newsm78

# 707
В полипите ще да е разковничето Peace Именно те пречат на износването и са причина за ранни аборти. Но не пречи да си пуснеш и изследванията, за които ти пишат момичетата. Аз оттук разбрах за тромбофилията, което се оказа причина за моя ранен аборт. Peace

Добре де. Махнаха полипа, след това пак не се получи. Нямам тромбофилия, изследвах я вече

kriss, аз съм на същото положение.И при мен маханаха полипи иначе всичко друго уж е наред.Имах 2 неуспешни инсеминации и  1 опит за инвитро на ЕЦ-и п.хоп излезе че имам лоша яйцеклетка при което опита спря до тук.Сега си мисля дали това е проблема при мен-да не правя хубави яйцеклетки и от там да не се получава бременност.
Иначе имам 2 забременявания преди години още в самото начало на опитите ни за бебе, но приключили в ранен етап -5 г.с.

# 708
kеtti, на толкова ранен етап може да е била същата причината. Аз самата в момента съм в същото положение. Една много ранно приключила в 6-а седмица естествена бременност (преди година) и сега яйцеклетка без ядро (на ЕЦ). И си блъскам главата дали това не е причината за неуспехите. Дано повече не се повтаря при никоя от нас Hug

# 709
kеtti, на толкова ранен етап може да е била същата причината. Аз самата в момента съм в същото положение. Една много ранно приключила в 6-а седмица естествена бременност (преди година) и сега яйцеклетка без ядро (на ЕЦ). И си блъскам главата дали това не е причината за неуспехите. Дано повече не се повтаря при никоя от нас Hug
А други пункции имала ли си досега cristi?На мен ми беше за първи път и много се отчаях.Дано не се повтаря при никоя от нас да

# 710
Ketti, не се притестнявай и вглеждай толкова в тази лоша яйцекл. Нормално е поне един път в годината да се получи така. Ако не беше правила опит нямаше и да разбереш. На мене така ми беше миналия месец и преди 2год. Сега вярвам, че всичко ще е наред.

# 711
Нямам тромбофилия, изследвах я вече

Ако си я изследвала в Надежда, значи ти е непълна. Моята беше такава - те изследват само 3 от четирите гена за тромбофилия. Вероятно нямаш изследван PAI.

# 712
  • София
Благодаря за инфото,Пънче!
Ходих на преглед ..и следа от овулация няма.  Sad Шефи каза да отида отново на преследяване др.седмица. И сега какво следва? Има ли някоя от вас с подобен опит?

# 713
А други пункции имала ли си досега cristi?На мен ми беше за първи път и много се отчаях.Дано не се повтаря при никоя от нас да
Първа пункция, изцяло на ЕЦ. Аз не съм отчаяна, но съм паникьосана, колкото и да ми говорят, че се случва Grinning

# 714
Стефа,не се притеснявай.И при мен установиха един цикъл без овулация. Фоликула не се спука дори с Прегнил.На следващия месец всичко беше ок.

# 715
В полипите ще да е разковничето Peace Именно те пречат на износването и са причина за ранни аборти. Но не пречи да си пуснеш и изследванията, за които ти пишат момичетата. Аз оттук разбрах за тромбофилията, което се оказа причина за моя ранен аборт. Peace

Добре де. Махнаха полипа, след това пак не се получи. Нямам тромбофилия, изследвах я вече

kriss, аз съм на същото положение.И при мен маханаха полипи иначе всичко друго уж е наред.Имах 2 неуспешни инсеминации и  1 опит за инвитро на ЕЦ-и п.хоп излезе че имам лоша яйцеклетка при което опита спря до тук.Сега си мисля дали това е проблема при мен-да не правя хубави яйцеклетки и от там да не се получава бременност.
Иначе имам 2 забременявания преди години още в самото начало на опитите ни за бебе, но приключили в ранен етап -5 г.с.

Ами освен да поискам да пробвам вече инвитро на ЕЦ та да видим да няма проблем в яйцеклетките. Иначе какво ми остава?

# 716
Аз също съм с така наречените некачествени яйцеклетки . май е доста доста популярно обяснение за неуспешен опит.  Sad

# 717
  • Перник
Здравейте, относно фолиевата к-на, питала съм Персенска дали да пия, отговора беше: " После достатъчно време ще пиеш, не е нужно сега". При мен нещата естествено пак се объркаха и отново не стигнах до трансфер. Не се пукна Ф с прегнила, интересно ми стана, че не пожела да ме види на следващия или по-следващия ден, а направо каза за след Нова Година с естрофем от 2-я ден. Наревах се едно хубаво и ще чакам следващата година...

# 718
На мен пък лекарката ми каза да си я пия, по 1 на ден, така ставали по-качествени яйцеклетки. И на мен ми бяха казали, че яйцеклетките ми са причина за неоплождане, пък то се оказа мъжки фактор. Но ако сте на 35+ може и да са прави лекарите. Нищо не скапва яйцеклетките така, както възрастта. Но смятам с добавки, спорт, чист въздух и хубава храна може да се повлияе в положителна посока, йога също. Peace

# 719
Може ли някоя да ми обясни как протича инвитро на ЕЦ. На кой ден се отива за първи път и ако е възможно някаква ориентировъчна цена  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт