Интериорен стил по аматьорски - 27

• 57 202
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ами така де, хората, дето сте с къщи и имате много за снимане, трябва да показвате.

# 346
Ами така де, хората, дето сте с къщи и имате много за снимане, трябва да показвате.
Тук се показват такива красоти,че мен ме е срам.Но изрових старата си кухня от темата за кухните:

http://kuhnite.snimka.bg/properties/lyubimi-kuhni-v-bg-mamma.237934.5626647.big
http://kuhnite.snimka.bg/properties/lyubimi-kuhni-v-bg-mamma.237934.5626652.big
http://kuhnite.snimka.bg/properties/lyubimi-kuhni-v-bg-mamma.237934.5626653.big

Кухнята е немска,правена през далечната 2002г. Цялото жилище беше доста авангардно за времето си,много цветове ,материи.Затова сега съм на монохромна вълна.
Тази кухня завинаги ме отказа от иноксовите плотове и гърбове.

# 347
  • Русе, България
Аз се бях зарибила миналата година и поръчвах доста пъти от АлиЕкспрес, но само парцалки и дранкулки. Качеството е... еми, китайско. Simple Smile За тази пари не може много да се търси така или иначе. Трябва да имате едно на ум, че ако поръчката е над 30 лв., задължително се плаща ДДС, а ако надминава равностойността на 150 евро - обмитява се с митническа декларация и се плаща и мито (от Китай повечето стоки имат), и ДДС. Това овтаря допълнително грижи И разходи, но ако смятате, че ви устройва, не се колебайте. Китайчетата са много коректни, докато сами не дадете отзив, че стоката е при вас и сте доволни, парите не отиват при търговеца. Ако нещо не отговаря на поръчаното, имате право да си искате парична компенсация.

И след този офф топик, да ви попитам какво мислите за подобно оформяне на гардеробното пространство? И дали дрехите не се прашат, ако са на открити рафтове в някоя ниша зад подобни вратички?

Един хубав хол с много хубава тъмносива стена видях по-назад. Харесва ми! Само ме притеснява фурната точно зад беличкия диван при това разположение. Изръчквайте мъжете, че недовършените точно "довършителни" неща най-бавно във времето се приключват. Simple Smile

И тази "стара" кухня изглежда доста актуална и сега, за разлика от много зелено-оранжево-венге-зебрано изпълнения, които бяха хит преди. Но съм съгласна за инокса.

# 348
О,да,жилището и кухнята са абсолютно актуални и сега,даже много неща,които направихме тогава,едва сега се ползват в бг интериор масово.Затова хората в онези години трудно възприемаха червеният технически камък пред кухнята,например. Grinning

Колкото до дрешникът-ниша мисля,че няма да се праши много.Моят дрешник е с открити рафтове ,но си е стая,в която се въртим постоянно и наистина пада много прах.В бъдеще бих си шкафове в врати.

# 349
  • Варна
само имитацията на Диксън и още няколко има с телена геометрична конструкция, които ми харесаха.
Ако говориш за тези, те също са на Диксън. Предлагах ги на Богиня за стаята с книгите и лежанката, но не знам в крайна сметка тя какво реши. Не ни е казвала и не ни е показвала тази стая скоро. Simple Smile
О! Този ми е много любим - около 120$ брой, но имам предвид този като за маса за хранене на веранда, цената е около15$ за брой, за начало мога да поръчам една.

Може би декември ще прескоча до Истанбул и ще видя дали има нещо на прилична цена за сет като мароканските, които постнах.

Последна редакция: вт, 25 ное 2014, 15:27 от Doris

# 350
  • Варна
О,да,жилището и кухнята са абсолютно актуални и сега,даже много неща,които направихме тогава,едва сега се ползват в бг интериор масово.Затова хората в онези години трудно възприемаха червеният технически камък пред кухнята,например. Grinning

Колкото до дрешникът-ниша мисля,че няма да се праши много.Моят дрешник е с открити рафтове ,но си е стая,в която се въртим постоянно и наистина пада много прах.В бъдеще бих си шкафове в врати.

Кухнята си е много добра, кант дръжки, чекмеджета, мислена е кухнята, както каза като се изключи инокса като поддръжка, макар като материал да го ползват изключително в професионалните кухни. Такава кухня би струвала доста скъпо и днес. И сега не се слага често червен технически камък.

Спомням си, че за пръв път видях технически камък на едно изложение във Варна, предполагам там някъде 2000 - 2002, бях очарована от белия без лъскави частици и все още ми харесва.
Още пазя италиански списания оттогава, които лансираха венгето, лакобела и техническия камък.
Бях запленена и от стълокерамичните плочки, в шоу рума бяха поставили едни такива шоколадови със златиста нишка, като стъкло мурано - цената им в Мартинели беше 270$ квадрата. Една душкабина също там със стъклен параван и дървена скара  - 7500 $.
Бедните гаврошчета зяпахме с широко отворени очи! Направих справка чичо Гугъл фирмата е основана 1994, не мога да си спомня колко ми беше заплатата, но да речем 280 - 300$ (за един квадрат плочки) За кошмарната 97 не искам да си спомням.

# 351
Doris,като идеш в Истанбул хвърли един поглед и на персийските килими,размер около 2.50/1.80.
Искам много подобен килим за хола ,но цените им тук са ужасно високи.Държа да е вълна или коприна,не държа да е стар.

# 352
  • Варна
Doris,като идеш в Истанбул хвърли един поглед и на персийските килими,размер около 2.50/1.80.
Искам много подобен килим за хола ,но цените им тук са ужасно високи.Държа да е вълна или коприна,не държа да е стар.

Окс, поканила съм и една приятелка преводач на турски, дано се съгласи Simple Smile

# 353
Ето малко снимки от моят дом

Снимах с телефон и не се вижда мн.добре,липсват ми первазите все още,нямам пердета и килими.Simple Smile

# 354
Страхотно!! Какви прозорци само, мечта!! Много ми хареса шкафът ( или маса, не мога да преценя) за телевизора, а дръжките на другия Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes!! newsm10 newsm10

Последна редакция: вт, 25 ное 2014, 17:41 от valya_bl

# 355
  • софия
Нямахте си работа сега с тия лампи, та и аз се зарових да зяпам  ooooh!
Имам в хола пет лампи в един ред покрай едната стена, в момента са някакви смотани спотчета, които и нагряват и е почерняло, не знам какво искам за там, нещо висящо, но на къси кабели. Представях си нещо като буркани, но всичките с различна форма.

# 356
Страхотно!! Какви прозорци само, мечта!! Много ми хареса шкафът за телевизора, а дръжките на другия Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes!! newsm10 newsm10
Благодаря:)
Шкафът в коридора е мой проект,никак не е дизайнерски,но за съжаление вече избирам практичност пред дизайн,когато няма как да ги съчетая и двете.Трябваше да го вържа с цвета на входната врата,да оползотворя цялото пространство.Антрето е малко и исках да има място спокойно да се минава оттам.
Имам един куп картини за закачане,но мъж ми нещо се огъва. Crazy
ИИИ камината не е чистена,но утре и това ще свърша.Камината е пак мой проект,вързахме я на комина на барбекюто и заради по-малкият дебит трябваше да е затворена със стъкла,за да не пуши.Та тези стъкла се зацапват често.
Колкото до големите витрини-красиви са,но лятото пече много през тях,зимата навява студ от стъклото и ще се наложи да слагам и плътни завеси.
Като цяло доста прекроих долният етаж,за да имам стени.Местих камината,врати,удължавах стената зад ТВ-то.
Шкафът ,върху който е тв-то е всъщност трапезарния бюфет към масата за хранене,но понеже нямаше къде да го сложим,решихме да му махнем горното стъкло,което беше много високо и дълго,и го пригодихме за тв шкаф.
В бъдеще обмислям да претапицирам дивана и да сложа мрамор вместо стъкло на холните масички,освен ако не си купя нови .Заради малките камикадзета все още нищо не предприемам.

Последна редакция: вт, 25 ное 2014, 17:53 от ДХ3

# 357
  • софия
ДХ3, ще има ли пердета на тези големи красиви прозорци?

Ох, ти си написала  ooooh!

Бар столовете в кухнята какви са, откъде са?

# 358
  • Отвъд алеята зад шкафа
ДХЗ, много ми харесва ТВ шкафа и икейското кресло, прозорците и разпределението.

# 359
  • Майничка
ДХЗ, страхотни прозорци!

Общи условия

Активация на акаунт