Интериорен стил по аматьорски - 27

• 57 190
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Doris, до 30 ноември в МОЛ Парадайз има дни на Мароко. Там продават такива.
Ценно!   bouquet
Ще помоля колеги от офиса в София да поогледат  bouquet

# 376

Suede, много ти благодаря за линка. Крачетата са точно такива, каквито ми се въртят в главата. Ще излязат към 350 лв. и за плота вече имам оферта от 250 лв, та ще стане чудна маса, на чудна цена.  Hug Все пак първо ще попитам някой железар дали може да ги направи и ако не, тогава поръчвам. А масата, която показваш, ми харесва много и такава беше досегашната ми идея, но се замислям, че седящите на късите страни ще им е кофти, тъй като няма как да си бутат стола навътре. Ако направя рамката по-къса от плота - тогава седящите на дългите страни или трябва да са прекалено близо един до друг, или да имат по един крак между техните крака.

Радвам се, че помогнах! Вече се научих да отварям линковете към снимките в Гугъл. Много интересни неща се намират, като тези крака. Доколкото прочетох човекът даже си ги е кръстил и един вид са негово изобретение.  Mr. Green
Много харесвам такива маси, но вкъщи имаме проста икейска. Ако съм помогнала наистина ще бъда един вид отмъстена.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 377
Lady, намирам стила като успешна страхотна комбинация от индустриален, колониален и модерен.... трябва да знаеш, че си уникална в идеите си Simple Smile  bouquet

# 378
ДХЗ, може ли парола за снимките ти?
Lady April, много е хубаво! Може ли малко инфо за гърба на кухнята?
Аз тези дни за първи път посетих Париж  Crazy Heart Eyes Crazy Heart Eyes Crazy Heart Eyes Crazy
Една елха съм ви снимала и една мадама качвам за настроение

https://cdn.bg-mamma.com/mNuG/015f5e36.jpg

https://cdn.bg-mamma.com/mNuG/3883439a.jpg

# 379
Oo,Париж,Париж,..страхотна елха.
Lady April,чудесен дом,много,много ми харесва. Hug

Последна редакция: ср, 26 ное 2014, 10:24 от ДХ3

# 380
 Lady April  много приятна дневна. Единствено ме притеснява поддръжката на бялата колона в ъгъла, която май е боядисана. У дома остана една стеничка без гръб по естетически съображения и доста се цапа (вкл. се случвало да пръсне мазнина от печката, а е на 60 см. от нея, след което трябва да се пребоядисва). Можело е да пусне бетоновият гръб до нивото на горните шкафове и също би изглеждало добре.

Относно краката за маса, мисля че доста фирми занимаващи се с производство на метални конструкции и изделия могат да ги изработят, ако представите снимка или описание какво трябва да представляват, като при това ще бъдат изчислени, така че да носят предвиденото тегло на плота.

Последна редакция: ср, 26 ное 2014, 10:26 от pep_si

# 381
Aaa...купих тези две домакинкси кърпи от зара хоум (много харесвам този магазин, както и елени) и мисля, да си направя две калъфки от тях за възглавници

Последна редакция: ср, 26 ное 2014, 10:36 от blue_water

# 382
  • Варна
Лейди поздравления!

Цитат
pep_si
Единствено ме притеснява поддръжката на бялата колона в ъгъла, която май е боядисана. У дома остана една стеничка без гръб по естетически съображения и доста се цапа (вкл. се случвало да пръсне мазнина от печката, а е на 60 см. от нея, след което трябва да се пребоядисва). Можело е да пусне бетоновият гръб до нивото на горните шкафове и също би изглеждало добре.

Може да се "тапицира"/боядиса черна дъска за писане или корк за бележки.
Но и пребоядисването при нужда не е кой знае колко трудоемко, все пак е бяло, особено с качествена боя се и мие.

# 383
Относно краката за маса, мисля че доста фирми занимаващи се с производство на метални конструкции и изделия могат да ги изработят, ако представите снимка или описание какво трябва да представляват, като при това ще бъдат изчислени, така че да носят предвиденото тегло на плота.
Ето това е много важно!
Според мен, с четири отделни крака масата ще бъде нестабилна, предвид тежестта ѝ и с времето дупките от винтовете ще се разбият. Краката трябва да бъдат свързани с рамка или да се направят по-големи планки за захващане.

Парижката елха Heart Eyes

# 384
blue_water, ти ли си тази мадама? Еха! Crazy Heart Eyes

Lady April, много ми харесва какво си направила у вас! Всичко ти се получава супер!

ДХ3, за съжаление вчера много набързо прехвърлих снимките, но щом ще пускаш отново, търпеливо ще чакам. Много хубав дом! Щях да ти пиша, че трябва само да сложиш още картини по стените, но после прочетох, че ги имаш, но мъжът ти те бави. Simple Smile))))) Няма такова нещо, да запрята ръкави! Имаше една снимка от къта с дивана в посока ъгъла между трапезарната маса и прозорците - виждаше се креслото, камината и отзад стената с картинките. Ами изглежда толкова завършено и приятно!!

# 385
  • Варна
Благодаря ви, момичета!   bouquet

blue_water, гърбът на кухнята е обикновено ПДЧ. Фирмата е Глунц, цвета се казва Бетон. Продава се в Салекс. Много ми хареса и пренебрегнах факта, че не е термогръб. Не струва кой знае колко и винаги бих могла да го сменя. Засега никакви следи от поражения и мисля, че май така и ще си остане.  Peace

Ема, в такъв случай остава поръчка при майстор  Tired От сега съм в стрес - убеждаване на майстора, убеждаване на мъжа и аз срещу всички.  Tired Tired Tired

Смятай колко ме е дострашало с цветовете................. Mr. Green Mr. Green Mr. Green Трябва да е светло сиво, цвят глина. Но стената го "изпи". След година-две по-смело ще го раздавам и ще си направя стените хубаво сиво като на Джуджа (ако не ми дойде друг акъл). А за черната дъска също е страхотна идея, може да я обмисля.

Засега единственото поражение на колоната е, че от прехвърляне на разни работи от единия плот на другия, чукнах ръба. Пръски нямам. Не пазя и като гледам няма и да имам. Котлоните се оказаха достатъчно далече, а и си подпирам дъските там. Когато мислих как да направя колоната, се допитах до момичетата тук и те пак ме подкрепиха за това да си остане гола. Казах на майстора, че няма да слагаме гръб на колоната. И един ден идвам да видя как върви монтажа на кухнята и гледам майстора как гласи бяла плоскост за обличане на колоната. Викам му "нали се разбрахме, без гръб", а той "да де, затова слагам бялото, а не сивото".  Mr. Green После трябваше 10 пъти да повторя, че остава гола, на стена. Просто тук си действаме по едни стереотипи и не смеем да погледнем дори мъничко в страни.  Peace Peace Peace

# 386
Barbabeau, не съм аз Simple Smile жената си правеше фотосесия и се възползвах.
Lady April, нямах представа, че има такова пдч. Всеки ден тук научавам нещо ново. Дали ще мога да постигна с него стената на снимката и скъпо ли би било за 15 кв.?

# 387
 blue_water , показаният на картинката прилича на истински видим бетон. Не съм убедена , че на голяма повърхност имитацията ще изглежда достатъчно добре.
Повечето фирми за мебелни плоскости предлагат такъв декор.
Например EGGER имат и светъл и тъмен вариант.
http://www.asko.bg/product.php?id=542
http://www.jaf-bulgaria.com/shop/dekorativni-plochi/rabotni-plot … en-beton~p1442710

# 388
  • Варна
Лейди аз бях писала за масата, но нещо се е позатрило, имам при мен в мазата една стара основа от соц масичка, чакаща музата да ме споходи за реставрация. Та тази маса е  точно такава, основата е от огънати метални тръби, като краката изглеждат точно така, но са непрекъснато свързани един друг като цяла основа дъжаща плота. На места има отвори и през тях за винтове, с които се закрепя плота.

# 389
pep_si , това, което ми предлагаш е също пдч каква е разликата между гърба на Lady April и това от линка освен в дебелината?

Общи условия

Активация на акаунт