Имате ли идея какви картини са добре да купим за вкъщи?

• 8 018
  • 28
  •   1
Отговори
Здравейте,
новодомка съм и искам да си подредя красиво у дома. Искам и да е изискано и уютно едновремено. Дано успея  Simple Smile
Не разбирам много от изкуство, но обичам красивото. Какви картини да си купя - плодове, цветя, пейзажи, портрети? По галериите има "изкуство на високо ниво" и не го разбирам, дали е добре да купувам такава картина, дали пасва на дом?
Споделете, моля.

# 1
  • София
Абсурден въпрос.

По-добре купи нещо, от което разбираш, вместо да претендираш.

# 2
Не претендирам нищо, просто търся съвет, а може някой да ме светне по Фън Шуи ккави картини са за предпочитане, цветове.
Ясно е, че накрая избора ще е мой, както и отговорността.
Все пак благодаря за мнението.

# 3
  • София
Горе-долу кажи какво харесваш поне като стил, години, художници ...

# 4
Aми купи си това, което ти харесва....  Rolling Eyes

Вкъщи съм решила коридора по следния начин - бели стени, черен под, бели плафони с черни орнаменти. На едната стена имам 4, на другата 3 рамки със черно-бели снимки от "Стария Ню Йорк". Аз сама съм си ги принтирала на дом. принтер.
Не е "изкуство на високо ниво", но на мен много ми харесва.

Ако ти харесват картини с пейзажи - купи си такива. Ако ти харесват плодове - плодове да бъдат.
Важното е на теб да ти създават усещане за уют и дом.

# 5
Честито за новия дом.
Подредете дома си, така, че да Ви е уютно и красиво във вашите очи.
За кухнята бих избрала такива с плодове, някакви пана с кухненска тематика- чайник, чинийки или цветя. За хол отново цветя или пейзажи. За фун шуи нямам никаква представа, дано получите съвет.

# 6
И аз мисля, че трябва сама да решиш и да избереш това, което наистина на теб ти харесва  - пейзажи, абстракции, плодове. Още повече, че има значение и стила на обзавеждане, който си избрала.

# 7
У нас, (за сега!) в хола, над дивана сме сложили репродукция на скици на Пикасо от ИКЕА (размер: 103см. на 39см.)
Скрит текст:
На другата стена имаме (52см. на 72см.)
Скрит текст:
Лично ги избирах и много си ги харесвам!  Grinning
За стената където е тв. "секцийката" имам проект, който не съм изпълнила още, но ще е нещо подобно на това:
Скрит текст:

# 8
  • Варна
Разбира се, много зависи от стила и предпочитанията, но аз не бих сложила натюрморти или други, които ми навяват тъжни, завършили или други минорни настроения. За да ти е уютно, направи го свое, като влезеш в стаята да има нещо от теб, от твоя стил, това, което те кара да се усмихваш - може да са весели снимки на деца, на любими хора, места, абстракции, подредени в някакъв твой ред - симетрично, асиметрично, има варианти "триптих"; за картините стената трябва да не е пъстра, да могат да "дишат", да има пространство, за да въздействат наистина

# 9
Много харесвам морето и обожавам морска тематика. Мисля, че вече ми се оформя идеята за картини с море, а може и риби за богатство /по фън шуй/.  ..... и слънчогледи.
Ако се сещате за някой конкретен художник споделете Simple Smile

# 10
  • Sofia
Няма как някой да ти даде адекватен отговор тук, без да сложиш снимки на интериора поне.

Другият вариант е, ако не се чувстваш сигурна, да си вземеш някоя приятелка под ръка и да пообиколите галериите и, защо не, уличните търговци на изкуство. Взимай, каквото те грабне!
Винаги след това ще му намериш място, дори и с цената на прерамкиране, ако чак толкова не се вързва някой цвят!

Има и трети вариант - да си наемеш консултант, но това вече е свързано с повече средства..

# 11
  • Sofia
..... и слънчогледи.

Конкретен за слънчогледи се сещам, ама дали ви е по джоба...  Thinking  Wink

# 12
Виждам, че си от Бургас и понеже и аз съм от там веднага се "сещам" за доста бургаски художници: Георги Баев, Виолета Масларова, Ненко Токмакчиев, Кръстьо Тодоров, Живко Иванов...  Все страхотни художници!
Но много зависи и какви средства можеш да отделиш за картини, защото например цените на творби на първия автор, който съм споменала, започват от четирицифрени суми.

# 13
Бих отделила от 100 -400 лв. и ако мноооого ми хареса нещо ще помисля.
Благодаря за предложенията, ще разгледам в нета техни творби

# 14
..... и слънчогледи.

Конкретен за слънчогледи се сещам, ама дали ви е по джоба...  Thinking  Wink

прати линк или име на художника Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт