Отговори
# 900
Ааа, това е пост на Съни Simple Smile на което си отговорила.

Мисля, че го няма от доста време БИАД, но може и да греша - не съм тънък познавач на жанра.

# 901
Искам да се заям за прехваления "Света Троица"- много симпатичен квартал, ако центъра по наркомании не се намираше наоколо.

Там, за където говориш, не е "Света Троица", а Зона Б-18. Макар че и около пазара "Димитър Петков" се води Света Троица, но реално под този квартал се разбира карето между "Константин Величков" на изток, "Тодор Александров" на юг, "Щросмайер" на север и "Хайдут Сидер" на запад.

И не е прехвален, а обратното - низвергнат от ССФ. Само ние с Блис сме писали, че не е лош, без въобще да го "прехвалваме".

Последна редакция: ср, 19 ное 2014, 15:36 от Татко Мецан

# 902
  • Sofia, Bulgaria
Аз определено смятам, че квартала има значение и би могъл да повлияе върху възпитанието и оформянето на детето като личност.
Семейната среда е най-важното, но не трябва да пренебрегваме и външния свят, в които живее детето ни.
Факта, че си задавате този въпрос, говори, че сте интелигентна жена и искате да дадете най-доброто.
Моето дете е ученик. Присъствам на родителски срещи и се сблъсквам с простотията на доста родители и определено виждам същата простотия и в децата им. Работим много в къщи върху това, за да няма влияние  от контактите с тези деца. Имам още няколко години и се местим в друго училище, а не кварталното.

# 903
  • ... ъраунд, инсайд, снизу...
Аз не съм ходила, но определено не бих си направила лошо изводи за някой, който е ходил! Точно толкова няма да си направя лоши изводи и за човек който ми каже, че живее в Люлин, Обеля, Домашното възпитание е много важно! Средата също, но не е нужно средата да ти е от хората под терасата!

newsm10

Е това е. Друго няма какво да се каже! Ако определящ беше кварталът, нямаше в едно семейство едното дете да е ОК по общоприетите стандарти, а другото - пълен айляк. Мисля, ще се съгласите с мен, че тази ситуация е доста често срещана и няма нужда от конкретни примери.

Учила съм до осми клас в Люлин, но приятелите ми бяха от други квартали. Не ми се обяснява как съм ги намерила, без фейс  Mr. Green След осми клас заседнах трайно на Кравай, където имаше всякаква зла гад.  Wink  В тоя ред на мисли Люлин си е бил и остава просто място където спя. Спя добре, сравнително тихо е. За 30 години два пъти съм слушала чалга нощно време. И двата пъти викнах полиция, глобиха веселяците и туй то.   Laughing

# 904

Мисля, че го няма от доста време БИАД, но може и да греша - не съм тънък познавач на жанра.

Проверих, има го, поне сайт още имат. Но май наистина жанрът е на изчезване, всяка сряда има ретро поп-фолк парти.
 Joy Joy Joy

http://biad.bg/events/

# 905
  • Куциндрел
Голяма реклама на Люлин, през пост-два все Люлин.
То така се почва - с реклама, с любопитство и накрая  - вел ком ту Люлин-ПарадайЗ-Пласе. bowuu

# 906
 В тоя ред на мисли Люлин си е бил и остава просто място където спя.

Тъй де, Люлин си е известен като квартал-спалня.

# 907
  • ... ъраунд, инсайд, снизу...

Тъй де... Кой тогава се възпитава спейки?  Laughing И кое му е опасното и по-различното от останалите спални?

# 908
  • София
А след тунела, посока центъра, им бяха сложили едно електронно информационно табло с надпис Добре дошли в София! Laughing

# 909
  • София
Децата не е нужно да учат в кварталното училище! Работя доста далеч от вкъщи и по пътя на трамвая има много добри училища, в които бих могла да водя детето си, ако, когато стане ученик, все още работя в сегашния офис!
Ще можеш само при положение, че имаш стабилни връзки където трябва. Училищата са по местоживеене.

# 910

Бе то на всички панелни комплекси това им беше идеята. Сега като ги няма вече гигантите на социалистическата индустрия и хората взеха да се заседяват в "спалните" и през деня...

# 911
Аз, както се оказа съм даже и от по-ужасен район от работническите квартали.
Обаче нашите фирмени парита са в Бедрум, а сега на Коледа ще сме някъде по Витошка (май в онова култовото на двата етажа, не му знам името, а цяло лято стоя там  Crazy)
И на Рожден Ден не съм канена в чалга заведение. Не знам какво ми е средата тогава.
И защо е необходимо изобщо да комуникирам със съседите, които не ме кефят.

# 912
Искам да се заям за прехваления "Света Троица"- много симпатичен квартал, ако центъра по наркомании не се намираше наоколо.В прехвалената градика две дроги се сбиха за метадона м-у бебешките колички. Дори посред бял ден е гаден района.Много пъти виждам такива гледки, а дори не живея там, само минавам. Мисля, че дори Емо от рок-група "Конкурент" беше подел подписка. Ето я http://www.bnews.bg/article-116421 Центъра се води в Зона Б18, ама дрогите пъплят по двете градинки, по Пиротска и наоколо, дори в Сердика. Мъжа ми работеше в района  и се нагледах на наркомански изцепки.Ужас, това ни в Люлин ни в Обеля го има- понеже сте ги описали като последни дупки на кавала..; .

Бъркаш кварталите. Центъра по наркомании дори не се намира в Б-18, камо ли в Света Троица. В парк Света Троица никога не съм виждала наркомани и остатъците от тях. Не е като да не съм водила детето там, щото ни е на 30 сек. от блока.  Mr. Green

# 913
Центърът по Наркомании е на Пиротска и Одрин, там доколкото знам се води Зона Б18.
Тони, познавам много родители, чийто деца са в доста далеч от местоживеенето им училище. Но тя и яслата ми е по местоживеене, а ние се водим на адреса на приятел на мъжът ми.

# 914
  • Sofia, Bulgaria
Квартала като координати няма значение... На първо място е семейството - порядки, възпитание, ако щеш и потекло. Някой който се е родил в София по случайност или техните са си продали всички ниви на село, за да дойдат в града - не са софиянци. А както се казва можеш да извадиш човек от селото, но селото от човека - никога. Аз съм в преходната възраст между бях дете и ще имам дете и ти казвам, че средата винаги ще влияе, а лошите навици най-лесно се усвояват от подрастващи. Вариантите са детска градина, училище и т.н. в центъра, но не частни, а такива в които има конкренция, за да се наблюдава развитие, а не застой и скатаване, тогава и ще елеминираш времето за игри и компании от "квартала"

Общи условия

Активация на акаунт