Брекети - къде, какви, за колко? - тема 5

• 139 120
  • 811
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Питах за шини, защото ми казаха, че докато има млечни зъби не се слагат брекети. Искаше ми се вземем мерки докато е по-рано. Ще се съобразим с мнението на лекаря, ако каже, че не може да се коригира с шини ще се наложи да се слагат брекети.

Шините могат да са много полезно нещо, особено ако челюстта е малка и няма място за всички зъби.
Моят син носи обикновени ортодонтски апаратчета малко повече от година. След тях се наложи да се сложат и брекети. Още не е минала година с тях, а зъбите според мен са подредени вече идеални, захапката също се коригира без ластици. Вероятно шините са помогнали и за захапката.

Нямам информация за докторката, за която питаш.

# 196
  • София
змия, благодаря за отговора!

# 197
  • TX
GERY80 добре сте се ориентирали отрано обикновено съветите за посещение на ортодонт са след падането на резците, и тогава при малка възраст се постигат и добри резултати и с шини. С шини на едната ми дъщеря за месеци оправихме обратна захапка още при млечни зъбета беше на 6г.
А относно кръстосаната захапка на едното зъбе, на едната ми дъщея имаше този проблем и това лято зъболекарката и и препоръча с клечка от сладолед или пластмасова пластинка (дори и даде такава от тези с които забъркват материала) да избутва проблемното зъбче напред ( малко като лостова система), а после ортодонта одобри този метод. Зъбчето се прехвърли и вече не е кръстосана захапката. Дано в обяснението ми е станало ясно какво се случи.

# 198
  • Карлово
Здравейте,  не съм чела темата , имате ли впечатления от д-р Джуркова Пловдив.Днес водих 13 - годишната си дъщеря на консултация, като че ли ми се щеше да се консултирам с още някой ортодонт.
При нашата ОД.
https://www.facebook.com/pages/%D0%94-%D1%80-%D0%A1%D0%B5%D1%85% … 2/270366909832702
Прочети по-напред в темата. Виж има и снимки. Peace

# 199
  • Germany
За много години!  bouquet

Аз получих най-хубавия коледен подарък за всеки брекетоносец - свалих брекетите! Laughing
Много съм доволна от резултата - дълбоката захапка е коригирана, зъбите са прави и след полирането ги усещам супер лъскави. Нямам кариеси, нито зъбен камък.
С постоянно ретейнери съм и горе и долу, но понеже живея в чужбина, ОД ми направи и временни, за да може, ако постоянните се отлепят, да не се върнат зъбите в изходно положение.
За съжаление нямам снимки преди брекетите, но пък ОД ми даде отливката и я снимах, та ще се постарая тези дни да кача снимки преди/след.

Относно пръстените, аз имах отдолу, тъй като няколко пъти отлепях брекетите на последните зъби, а съм далече и нямаше как да ходя по-често от 2-3 пъти в годината. Не се налагаше нито пилене, нито предварително разширяване. Смятам, че това за мен беше по-добрият вариант, така че не бъдете винаги така категорични.  Peace

И най-накрая ще споделя всъщност кой е моят ОД - д-р Стефан Войчев, Велико Търново.  bouquet

# 200
  • Карлово
 Chrissie,
Честита нова 100 каратова усмивка!

# 201
miss_666 blagodarq za syveta shte otida na analiza da vidq kakvo tochno shte mi kaje i pak shte go mislq. Loshoto e che tuk v Shumen nqma drug ortodont s koito da se konsultiram. Pritesnqva me i tova che sym na 24 i rasteja na cheliusta veche e zavyrshil. Dali moje da se razshiri ili veche e kysno? newsm78  
 Rezultata ti e strahoten za tezi 3 meseca Simple Smile

Fly_90 Аз съм от 7 месеца общо с бреки, но първите 4-ри носих само горе, за да разширим челюстта, защото както се вижда от снимката долните палавници си имаха собствено мнение .... После ми поставиха долните бреки, но само на 8 зъба и изчакахме още 2 месеца и след това ми добавиха и останалите 4, т.е. Да са 12 долу и горе  .... Аз съм 33 години  Whistling, така че не притеснявай всичко се коригира  Peace

Chrissie честито  Grinning

# 202
Здравейте,

да се отбележа и в тази тема  EmbarassedИскам да попитам спешно тези които са си слагали брекетите при доктор Милина ,кога ви взеха отливките. Като цяло ми хареса нейното предложение за лечение , но ме притеснява факта,че ще ми вземе отливките непосредствено преди да ми сложи брекетите.До колкото знам брекетите се слагат възоснова на изчисленията направени с помоща на гипсовите отливки  ThinkingЩе се радвам някой да ми отговори бързо,че до утре трябва да реша,дали ще си ги слагам при нея   Thinking Благодаря предварително!  Embarassed

# 203
  • София
murka или АБОРИГЕНА, като прочетох поста ти се поуспокоих.  Wink Колко често дъщеричката ти избутваше зъбчето и предполагам е било болезнено.

Последна редакция: ср, 07 яну 2015, 21:44 от GERY80

# 204
  • TX
murka или АБОРИГЕНА, като прочетох поста ти се поуспокоих.  Wink Колко често дъщеричката ти избутваше зъбчето и предполагам е боли болезнено.
на ден по няколко пъти и не не беше болезнено , та поскоро се забавляваше и се прехвърли за около 10-15 дни, не беше прораснало изцяло а беше поникнало на около 3-5 мм. Прие си го като нейна си задачка и в моментите на четене на снижка или на гледане на ТВ т.е по статичните занимания си правеше "гимнастиката"  и докато дойде часа за ортодонт то се бе прехвърлило

# 205
  • София
За съжаление сме позакъснели и ще е по-трудно. Зъбчето е изцяло излезнало ... Карахме я да го бута с език, но не бяхме много настоятелни.  Confused Браво на дъщеричката ти, при нас става с непрекъснато напомняне.

# 206
  • TX
Все пак идете ОД да си каже кога и как да се започне с ортодонтско лечение и дали ще се наложи такова  Peace успех!

# 207
  • София
Благодаря ти!  Simple Smile

# 208
  • София
Здравейте! Радвам се когато прочета за такива хубави резултати! Браво!  bouquet

В момента издирваме подходящия ОД за дъщеря ми, на 6 и половина, има проблем със захапката, кръстосана е от едната страна. Имам чувството, че проблемът се задълбочава и не искам да чакаме повече. Нейният зъболекар каза, че ще ни насочи към подходящ ортодонт, но още било рано, сменила е само долните 2 резци. Не искам да чакам, а като чета тук за такива хубави резултати при деца на нейната възраст, мисля си че не трябва. Бихте ли препоръчали детски ОД? Може и на лични. Споделеният опит ще ни бъде много от полза! Интересува ме най-вече как се понася лечението от детето, боли ли, какви неудобства създава, не само психически, а и емоционални Sad Предполагам, че ще минат 1-2 години за да се оправи нейният проблем, дано да не са повече!  Praynig

# 209
  • TX
Здравейте! Радвам се когато прочета за такива хубави резултати! Браво!  bouquet

В момента издирваме подходящия ОД за дъщеря ми, на 6 и половина, има проблем със захапката, кръстосана е от едната страна. Имам чувството, че проблемът се задълбочава и не искам да чакаме повече. Нейният зъболекар каза, че ще ни насочи към подходящ ортодонт, но още било рано, сменила е само долните 2 резци. Не искам да чакам, а като чета тук за такива хубави резултати при деца на нейната възраст, мисля си че не трябва. Бихте ли препоръчали детски ОД? Може и на лични. Споделеният опит ще ни бъде много от полза! Интересува ме най-вече как се понася лечението от детето, боли ли, какви неудобства създава, не само психически, а и емоционални Sad Предполагам, че ще минат 1-2 години за да се оправи нейният проблем, дано да не са повече!  Praynig
вообще не е рано що се касае до захапка с комбинирани шинички става, през страница две все пиша, че при едната ми дъщеря обратна захапка оправихме с шинички беше на 6 и се обърна за месеци  Peace още с всички млечни зъбета, после носи за задържане на резултата. При другата ми дъщеря избивайки новите зъбки единият резец пробиваше кръсносано и щом даде тези индикации прави разни "упражнения" одобрени и от ОД с една клечка и зъбето и се прехвърли

Общи условия

Активация на акаунт