Брекети - къде, какви, за колко? - тема 5

• 140 467
  • 811
  •   1
Отговори
# 675
3дравейте отново.Мъчат ме следните  въпроси:
Защо не могат да се извадят мъдреци вместо молари?Питам,защото на първия ми преглед ортодонтът каза,
че мъдреците не му вършели работа.Знам че им е по-лесно,ама то и без туй имам комплекси заради кривите зъби и ако трябва да се мъкна и с 4 дупки  в устата... #Crazy
Каза също че лечението си го изчисляват за възрастен пациент винаги около 4 години  newsm78,е не ели малко много.Някой лекувал ли се е толкова дълго?Благодаря предварително  bouquet

# 676
На този въпрос моята ортодонтка ми отговори, че местенето на кътните зъби при възрастни пациенти е трудно, защото имат здрави и дълбоки корени, и не може да ми гарантира резултат от лечението. След като ми извадиха петия зъб и видях за какъв корен става дума (а той е по-малък от кътниците), съм склонна да ѝ повярвам. Празните места ще се затворят, нали затова вадят зъбите.

# 677
  • София
И аз знам, че четирикоренов зъб трудно ще мръдне. Относно времето за лечение си зависи от много фактори, възрастта също е един от тях, заради плътността на костите. Не е задължително да е 4 години, обаче. Аз съм на 28 и прогнозата ми е за една година.

# 678
А постоянните ретейнъри,които се залепват цял живот ли се носят или 2-3 години след лечението?

# 679
  • TX
А постоянните ретейнъри,които се залепват цял живот ли се носят или 2-3 години след лечението?
зависи от конкретния случай.П принцип са за около 2-3 години, презумцията е , че зъите си помнят мястото и да не се разместят, но при случаи като моя например ще са доживотни (на зъбите де) Тъй като при мен проблема идва от парадонтит, а не от неправилно съзъбие и др. Това ортодонта го решава.

# 680
Здравейте, от два дена вече и аз съм с брекети. За сега само на горна челюст-естетични.
Тъй като аз съм с пръстени на горните 6-ти, трябваше преди да ми ги поставят да нося 4 дена едни гумички за да се направи място за тях.
Още докато носех тези гуми усещах дискомфорт и зъбите ми започнаха леко да ме наболяват.

Сега обаче ме болят доста едвам се храня и направо съм в паника как ще ги нося 2 години:(
Както и да е с брекетите горе долу свиквам, но пластината която ми прикачиха към пръстените за да могат 6-те зъби да се завъртят  да направят място е някакъв кошмар, не мога и не мога да свикна с нея.
Езика ми е като в менгеме, непрекъснато се опира там, боли ме  и е много дразнещо.
Днес ще ходя да видим какво може да направи по въпроса ортодонта, че така няма да мога да издържа.
Има ли някой друг като мен да носи такава пластина отгоре на небцето и свиква ли се с нея.Казаха ми, че няколко месеца трябвало да се носи, уж не през целия период на лечението.

# 681
  • TX
здравей salinа, надявам се дискомфорта ти скоро да изчезне или поне да стане поносимо цялото това усещане  Peace при кой ОД започна лечение?

# 682
Здравей, salina. Преди около година преживях същият ужас... Казвах си край това беше.. няма да издържа две години. Ужасни болки бяха и рани в устата, а за яденето да не говорим! Доста си поплаках, а съм човек на възраст  Grinning Но си дай малко време..  свиква се. Лично на мен ми трябваше месец за да се адаптирам, но после дори не ги усещаш. А като почнеш да виждаш резултатите ще си най-щастливия човек. Малко повече ТЪРПЕНИЕ и всичко ще е ОК Wink

# 683
Здравейте!
Някой да има впечатления от д-р Богданова - МДЦ Естетика в Хиподрума ?

Аз вече бях писала,че искам да сменя ОД в края на лечението,защото вече нямам нерви и време да се занимавам с тази жена. След днешния преглед категорично реших,че там няма да се върна повече.
Та сега събирам мнения,защото не искам отново да се прецакам и да си изгубя времето и парите.

Нямам представа дали изобщо някой ще ме приеме и ме е страх,че ще искат да махна тези брекети ,защото вече 2 години близо ги нося,проблема ми беше малък и не си заслужава да слагам нови.

Ще се радвам ако някой е имал същия проблем да сподели своя опит Simple Smile

# 684
  • София
Много е вероятно да ги свалят и да сложат други, щом нямаш добър резултат за 2 години, явно позиционирането им не е точно.

# 685
Здравейте!Страдам от пародонтит от около година.Проведох лечение включващо много интервенци за стопиране на заболяването, една от които е кюретаж на венците вследствие на който се получиха големи разстояния и деформация на зъбите. .Моят стоматолог ми препоръча брекети.Има ли ефект при такива случаи  или да помисля за импланти? Ще съм ви много благодарна за съвет!

# 686
  • TX
Tanya74 аз съм така, засега събираме отворилите се разстояния в междузъбията, провисналите зъбки се вдигнаха, но все още са под въздействието на брекетите. Незная като се махнат в дългосрочен план какво ще е. Моя приятелка със същия проблем ги махна, но нали зъба помни и взеха да се противопоставят на ритейнъра (при нея времето с брекети беше много малко -няколко месеца само)

# 687
Здравейте на всички! Ще разкажа накратко как върви ортодонтското лечение при мен. Нося брекети от 2 години и 2 месеца, с два извадени молара съм( доолна и горна челюст). Седем месеца носих ластици за оправяне на оклузията, в момента също продължавам да нося. Имам изместване на средната линия, което много ме притесняваше. След последния предглед стана ясно, че имам и девиация на горната челюст, което ме притесни още повече. Моля,  тези от Вас, които са имали подобни проблеми да споделят какви са резултатите.

# 688
Здравейте скоро ми предстои поставяне на брекети. Все още не съм се свързала с ортодонта си за час и искам да попитам ако има  хора които са носили или ако  са запознати след като са извадени зъбите които трябва, има ли нещо друго което трябва да се извърши преди преминаване към поставяне. newsm78 newsm78

# 689
Ортодонтът ще ти каже, ако има, но задължително си оправи всички кариеси преди това.

Общи условия

Активация на акаунт