Брекети - къде, какви, за колко? - тема 5

• 139 029
  • 811
  •   1
Отговори
# 225
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
здравей, аз четкам всеки брекет около 10-15 сек. след като съм измила с другата четка

а парадонтолога ми препоръча с този конец да си чистя междузъбията и по-лесно се "вдява" около дъгата и брекетите
[/quote]

Благодаря, но снимката не се отваря.  Sad

# 226
  • TX

в предната си частса по остри и се вдяват, а в средата по различна стегнатост е тъканта, като разнищени малко

# 227
  • София
Като Супер Флос-а на Орал Б. Отдавна го има, но повечето хора не го отразяват.

# 228
  • TX
Като Супер Флос-а на Орал Б. Отдавна го има, но повечето хора не го отразяват.
да точно него се опитах да постна но не се получи  Peace но това е предпочитаният и от мен

# 229
Някой се чудеше колко дъги се сменят .... Днес бях при ОД и ми каза, че за цялото лечение са 3  Naughty
(обясних си защо вече 3-ти месец горе не сме сменили  Mr. Green)

# 230
Минавам да се отчета набързо с моят опит досега с лингвалните брекети.  Нося ги вече месец.  Не е имало никаква болка или дискомфорт.  Първата седмица имах затруднение с произнасянето на определени звуци (най-вече с, ш), имах чувството, че фъфля  Sad  Но след около 2-3 седмици говорът при мен се нормализира и сега нямам никакъв проблем.   Разбира се, това е строго индивидуално. Говорът за мен е много важен (повече от суетата дали ще ми се виждат брекетите) и ако не се беше нормализирал, щях да ги махна.   Почистването не мисля, че отнема повече време, но забелязвам, че много повече храна остава по тях и просто трябва да съм много внимателна с почистването.  Като цяло, за мен това беше правилния вариант, но всеки знае за себе си. 

# 231
 newsm47 Да се похваля и аз вече от почти седмица съм без брекети. Всичко чудесно, няма кариеси (защото на места лепилото се беше оцветило и се притеснявах да не би да се образува някой друг кариес) няма и бели петна  Grinning. Струва ми се, че имам тук-таме неизчистени минатюрни петънца от лепилото ( не мога да ги видя, но ако се постаря ги усещам.... Дали ще паднат сами?) С постоянни ретейнъри съм и почти не ми правеха впечатление дори когато ги сложиха. Но както винаги при мен нещата никога не са както ги искам аз, защото единия 4ти зъб ми се струва, че започна да се измества в старата си крива позиция. И това е защото все още нямам направени сваляеми ретейнъри.

ОД каза, че чак след месец ще ми вземе отливка, защото сега захапката се донамествала.  #Crazy

Но с това темпо до след месец.... newsm78 не ми се мисли. Утре ще звъня за някакъв скорошен час за взимане на отливка.

На вас кога ви направиха сваляемите ретейнъри?

# 232
  • Sofia
Някой се чудеше колко дъги се сменят .... Днес бях при ОД и ми каза, че за цялото лечение са 3  Naughty
При теб корекцията е сравнително мъничка Simple Smile При по-тежки случаи може и да са 5 Simple Smile Освен това профила на дъгите може да са различни. В началото обикновенно са кръгли, но може и да са квадратни Simple Smile

# 233

Броят на дъгите зависи от конкретния случай. При мен се смениха вече повече от 3 дъги, ще има и още смени.  Grinning

# 234
Аааа ясно  Peace ... A аз разбрах, че по принцип са само толкова  Embarassed

# 235
  • Пловдив
ОД каза, че чак след месец ще ми вземе отливка, защото сега захапката се донамествала.  #Crazy

На вас кога ви направиха сваляемите ретейнъри?

Честито! Със здраве да си ползваш новата усмивка!

В началото явно от много взиране и вторачване и на мен ми се струваше, че един зъб мърда, но се оказа, че всичко си е в моята глава  Mr. Green Вече минаха почти 5 месеца от махането и няма промяна изобщо.
Сваляемият ритейнър ми беше готов в деня след свалянето на брекетите.  Peace

# 236
  • Варна
Днес ми смениха дъгите, на горе-долу 60-тия ден от поставянето. Долу прескочиха един номер, горе съм на следващия. Нищо не разбрах, само чух ОД да казва, че долу съм на последната от кръглите дъги, ама идея си нямам колко са, какви са  Crazy Сега отново усещам напрежението и болката при дъвчене, мисля да карам няколко дни на меки храни пак.

# 237
  • София
Здравейте,
Да се похваля,че от днес съм с брекети на горната челюст. Обаче,  Embarassedбих искала да попитам, използвате ли паста за зъби при почистване на брекетите с интердентана четка?
Честито, Дени! Браво, че си се решила, и добре дошла при нас. Аз се включвам само да кажа, че ползвам интерденталната веднага след като мина с нормалната четка за зъби. По зъбите има толкова много пяна от пастата, че ми върши идеална работа и не се налага да плакна и после да слагам пак паста.

# 238
Аз бях преди няколко дни на преглед,да погледнем как вървя и ми смени телта.Първият ден нямаше такава болка,все едно тепърва съм ги сложила  Tired пих студено и накрая и едно обезболяващо,защото не издържах.Но в крайна сметка всичко е за по-добро и се успокоявам  Simple Smile

Защо така... мен никога не ме е боляло..имало е изтръпване и естествено когато ям твърдо точно тогава боли, но нищо да не правя и да ме боли, не ми се е случвало.. Аз съм вече с трета дъга,и последния път даже ми бяха изтръпнали само първите 2 дни и то леко..

p:s: колко дъги се сменят за цялото лечение..?
Първият път като ми затегна старата дъга само ми изтръпнаха зъбите.Но вече вторият път/миналата седмица/,когато ми смени дъгата с такава,която оказва по-силен натиск явно,наистина си ме боля.Точно все едно тепърва съм сложила брекети.След два дни ми мина и сега усещам само от време на време леко изтръпване на определени зъби.Мисля си,че все още тепърва ми се наместват зъбите и затова така ме боли,може би като се наредят по-нататък няма да е такава болка.Но..в крайна сметка важното е да се оправят  Peace

# 239
Аз бях преди няколко дни на преглед,да погледнем как вървя и ми смени телта.Първият ден нямаше такава болка,все едно тепърва съм ги сложила  Tired пих студено и накрая и едно обезболяващо,защото не издържах.Но в крайна сметка всичко е за по-добро и се успокоявам  Simple Smile

Защо така... мен никога не ме е боляло..имало е изтръпване и естествено когато ям твърдо точно тогава боли, но нищо да не правя и да ме боли, не ми се е случвало.. Аз съм вече с трета дъга,и последния път даже ми бяха изтръпнали само първите 2 дни и то леко..

p:s: колко дъги се сменят за цялото лечение..?
Първият път като ми затегна старата дъга само ми изтръпнаха зъбите.Но вече вторият път/миналата седмица/,когато ми смени дъгата с такава,която оказва по-силен натиск явно,наистина си ме боля.Точно все едно тепърва съм сложила брекети.След два дни ми мина и сега усещам само от време на време леко изтръпване на определени зъби.Мисля си,че все още тепърва ми се наместват зъбите и затова така ме боли,може би като се наредят по-нататък няма да е такава болка.Но..в крайна сметка важното е да се оправят  Peace
Така е, трай бабо за хубост.:д. Мен честно казано ме боли повече когато ортодонта ми натиска зъбите за да ми отвори или затвори всеки отделен брекет...

Общи условия

Активация на акаунт