Брекети - къде, какви, за колко? - тема 5

• 139 039
  • 811
  •   1
Отговори
# 330
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте,
Бихте ли споделили, какви четки, интедентални четки,пасти и води ползвате?
Аз лично ползвам обикновена четка на Триза или друга, има и електрическа и нея ползвам. Интерденталните четки са на Тепе.
За пастите- използвам различни на Лакалут, водата е Листерин.
Не бих искала да звучи всичко като реклама, но ми е важен вашия опит. А и иска да редувам пасти и води.
Благодаря  Hug

# 331
  • Бургас
 absolutpartystar,благодаря за отговора.Моя позната също така ме плаши,но според мен зависи колко си ги изоставила,за да ти причинят някаква вреда и разбира се дали човек е доволен от своя специалист.След операцията,пият ли се някакви медикаменти,надува ли се бузата,посинява ли?

deni_k,аз лично ползвам четни на Курапрокс и съм много доволна.В началото се жабурих с Елудрил ,но като че ли започна оцветяване леко на зъбите и го спрях.След консултация се оказа,че в повечето случай при честа употреба оцветява.Може да се използва на интервали по малко.Сега си търся някаква друга,която да не оцветява.Относно пастата за зъби аз ги сменям.Ползвала съм на Сенсодин,Лакалут и Пърл Дропс.

# 332
  • София
Пих обезболяващи два дни, защото доста болеше след като ме пусна упойката. Знам, че и антибиотици изписват, но аз не съм пила. Ходих след седмица, ако не се лъжа, на контрола и всичко беше наред.

# 333
  • Под гъбата
Здравейте! От вчера съм на вълна брекети за 12 годишната ми дъщеря. Не успях да изчета всички мнения по темата, но искам да попитам няколко неща. Предполагам че, има деца носещи брекети и дали им се наложи да се вадят мъдреците? Всъщност това най- силно шокира и притесни мен и детето. Другото, което също е доста важно намирането на добър ортодонт и правенето на поне две консултации с различни специалисти. Вида на брекетите като марка е следващото, което ме интересува защото цената вчера беше 2800 лв. ,но не са ни уточнявали марки и модели, а аз в притеснението си не се сетих и да питам. И накрая има ли ,някой пациенг с мнение за д-р Соня Стефанова от Плевен?

# 334
  • София
Юхууу, здравейте! Днес се обзаведох с брекети на горната челюст, след две седмици ще сложим и на долната. Още не мога да се възприема, но съм убедена, че правя най-доброто за себе си с тази крачка. Вече усещам напрежението Simple Smile

# 335
  • Sofia
Честито Simple Smile Свиква се за няколко дена. А след няколко седмици изобщо няма да ти прави впечатление Simple Smile

# 336
колко често ви се е отлепял брекет и забавя ли развитието? Аз съм вече 4 месеца с брекети и два пъти се отлепя един и същ горе, а сега и един долу се отлепи и вече започвам да се тревожа  Weary

# 337
Здравейте!Детето ми е на 12 години и  има проблем- на горната челюст едното зъбче е много навътре и е изкривено. Носеше шини, но ги счупи и след като ги поправиха, не искаше да ги носи ,защото го убиваха, падаха му и не се чувстваше удобно с тях. Сега мисля да му сложа брекети. Някой може ли да ми каже каква е цената, колко време се носят и да ми препоръча добър ортодонт в София?

# 338
  • София
Всичко зависи от проблема, който ще се коригира.

# 339
  • Варна
колко често ви се е отлепял брекет и забавя ли развитието? Аз съм вече 4 месеца с брекети и два пъти се отлепя един и същ горе, а сега и един долу се отлепи и вече започвам да се тревожа  Weary

Явно не са залепени както трябва, за да се отлепят толкова често. При мен за близо 1 година нищо не е мръднало, а мога да кажа че въобще не се съобразявам какво ям  Whistling

А аз пък да попитам дали някой си е правил изграждане на предни зъби /бондинг/ във Варна?

# 340
Здравейте от  тази вечер  ще спи с апарата http://www.orthoclassic.com/bg/product/face-masks-face-bows-and- … -bumpers/facebow/  не си го представях така , има ли някой който го е носил и да сподели за ефекта, до колкото разбрах дърпа горната челюст назад. Гледах едни клипове след този апарат  челюстта  им в профил е като вдлъбната . Аз си я харесвам така , проблема е много малък , та се притесних да не я загрозя с това чудо, чудя се да го слага ли изобщо. Ако някой го е носил , ще помоля да сподели за ефекта и свиква ли се бързо ,  ще може ли да спи с това чудо , учи много и съня и е важен .

http://flickrhivemind.net/User/headgear%20group/Interesting изглежда много не удобен ,

# 341
  • Бургас
ashliii,до колкото знам никак не е хубаво да се отлепят.Проблемът е може би в ОД,тъй като не са поставени достатъчно здраво,имам приятелка с подобен случай.Не е нищо страшно.Предполагам,че за да ти го залепи отново ти изпилява старото лепило,нали?

diamondlady,такова нещо  за първи път виждам.Това за какво се слага?

# 342
https://www.youtube.com/watch?v=IDAe3aWnXjQ  забавя растежа на горната челюст избутва я назад , в клипчето става явно.Не спа снощи , обмисляме вариант да го носи през деня докато си е у нас.

# 343
  • Бургас
Успех! Simple Smile Това е голямо предизвикателство!

# 344
  • Варна
https://www.youtube.com/watch?v=IDAe3aWnXjQ  забавя растежа на горната челюст избутва я назад , в клипчето става явно.Не спа снощи , обмисляме вариант да го носи през деня докато си е у нас.

Да, аз нося такъв вече 10 месеца и съм писала надълго и широко по-назад в темата. Не знам дали забавя растежа на горната челюст, но аз съм на 29 и прибираме дълбока захапка. И въпросът не е в това дали е удобен и дали да го слага, а в това, че щом ОДто е казал, че трябва - значи трябва! Може и през деня естествено. Не боли, но основният проблем е спането и това как да се завъртиш в легнало положение, че да успееш да заспиш. В началото се събужвах през половин час и много пъти го махала посред нощ, защото не можех да го търпя, но с времето се свиква. А ефектът от цялата мъка е само положителен. Не мога да си представя какво е  "вдлъбната челюст", но при мен всичко е ок и в профил горната челюст вече не стърчи толкова напред.

Общи условия

Активация на акаунт