Брекети - къде, какви, за колко? - тема 5

• 139 282
  • 811
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Привет!
Да попитам за душа за уста, колко е важен и успявате ли да плакнете добре устата без него?
Лек ден и благодаря  bouquet

# 391
Здравейте Simple Smile Вчера поставиха на дъщеря ми брекети и две апаратчета. Милото  Cry толкова ми е мъчно. През цялото време беше корава, истински герой. Но по-късно, когато огладня, вече се разплака. Не можеше да се храни, да преглъща. Кога отшумява това? Какви храни може да яде? Казаха ни първите дни да яде меки, кашкави храни. А и това фъфлене кога минава? Много се притеснявам  Cry  Два, три дена няма да ходи на училище, ами после - какво ще яде там? А и миенето с четка също ме притеснява, страх ме е да не ги разлепим. Моля ви кажете, кога се свиква с това  Cry

# 392
Здравейте Simple Smile Вчера поставиха на дъщеря ми брекети и две апаратчета. Милото  Cry толкова ми е мъчно. През цялото време беше корава, истински герой. Но по-късно, когато огладня, вече се разплака. Не можеше да се храни, да преглъща. Кога отшумява това? Какви храни може да яде? Казаха ни първите дни да яде меки, кашкави храни. А и това фъфлене кога минава? Много се притеснявам  Cry  Два, три дена няма да ходи на училище, ами после - какво ще яде там? А и миенето с четка също ме притеснява, страх ме е да не ги разлепим. Моля ви кажете, кога се свиква с това  Cry

Миличко! Ще спре да фъфли сама, когато забрави да мисли за тях постоянно. В училище обаче трябва да си носи винаги малка четка с мини-паста за зъби. Да не се срамува да ги мие, независимо дали момичетата я коментират. Най-много и други да започнат. Ако е по-срамежлива, да свикне да не излиза от къщи гладна. То и без това на лавките има опашка и какво ли става за ядене...

# 393
1

Последна редакция: вт, 24 фев 2015, 15:24 от dnevalna

# 394
Здравейте  Hug На дъщеря ми ще слагат брекети  в понеделник. Проблемът ни е, че нямаме три зародиша на постоянни зъби. След лечението с брекети, ще се поставят место-пазители и след навършване на 18 год. ще трябва да се постави имплант или мост, и аз не знам. Има ли някой с подобен проблем? Дъщеря ми е на 11 год., и аз май се притеснявам повече от нея. Докторката ни е Грета Йорданова в София, но също така извършва прегледи и в Плевен. Има ли някой с мнения за нея?

Тя ни остави млечните петици за да ни е по-широка челюстта. Не знам за добро или за лошо, който и зъболекар ни види, все цъка и пита защо и че нямало да издържат след 30-40-тата година.
Но пък знам, че Грета може и  е придвижвала шестици напред и е затваряла място на пети зъби. Не знам защо не ви го е предложила. Сега ви беше времето. Тя какво ви каза за решението, което е взела?

# 395
Здравейте  Hug На дъщеря ми ще слагат брекети  в понеделник. Проблемът ни е, че нямаме три зародиша на постоянни зъби. След лечението с брекети, ще се поставят место-пазители и след навършване на 18 год. ще трябва да се постави имплант или мост, и аз не знам. Има ли някой с подобен проблем? Дъщеря ми е на 11 год., и аз май се притеснявам повече от нея. Докторката ни е Грета Йорданова в София, но също така извършва прегледи и в Плевен. Има ли някой с мнения за нея?

Тя ни остави млечните петици за да ни е по-широка челюстта. Не знам за добро или за лошо, който и зъболекар ни види, все цъка и пита защо и че нямало да издържат след 30-40-тата година.
Но пък знам, че Грета може и  е придвижвала шестици напред и е затваряла място на пети зъби. Не знам защо не ви го е предложила. Сега ви беше времето. Тя какво ви каза за решението, което е взела?
Тя ни обясни, че се местят зъби, за да запълнят празно място, ако е един липсваш, но понеже на нас са повече 4ти и 5ти отдясно и 5ти отляво - това е варианта. Преди това ходих на консултация при друг ортодонт и той ни каза същото.

# 396

Свиква се и ние бяхме така , в началото я болеше , и аз се бях притеснила, че чак и съжалих , че точно 7 клас съм решила да и ги сложа , точно когато трябва да е много съсредоточена.Имахме момент с адско главоболие , стояла съм с до нея и съм ревала чудейки се как да и помогна. Най- трудно и беше първите една две седмици , сега вече изобщо не ги усеща , започна и да свиква и  с апарата , с който спи.В училище си купува активия ( поне се отучи да яде сандвичи )Има една сгъваема четка за зъби  с една малка паста винаги си ги носи с нея.

И да се похваля  няма и два месеца и проблемното зъбче се нареди , чак не мога да повярвам , че за толкова кратко време, виждам промяна и в захапката.Не спира да се хвали и да ми ги показва.  

# 397

Свиква се и ние бяхме така , в началото я болеше , и аз се бях притеснила, че чак и съжалих , че точно 7 клас съм решила да и ги сложа , точно когато трябва да е много съсредоточена.Имахме момент с адско главоболие , стояла съм с до нея и съм ревала чудейки се как да и помогна. Най- трудно и беше първите една две седмици , сега вече изобщо не ги усеща , започна и да свиква и  с апарата , с който спи.В училище си купува активия ( поне се отучи да яде сандвичи )Има една сгъваема четка за зъби  с една малка паста винаги си ги носи с нея.

И да се похваля  няма и два месеца и проблемното зъбче се нареди , чак не мога да повярвам , че за толкова кратко време, виждам промяна и в захапката.Не спира да се хвали и да ми ги показва.  

Радвам се за добрите резултати, браво  Hug Ох, дано по-скоро свикне  Sad Мъка ми е да я гледам така, и толкова много железа, ужас  Sad Не знам как ще се разберем за миенето в училище  Thinking

# 398

Тя ни обясни, че се местят зъби, за да запълнят празно място, ако е един липсваш, но понеже на нас са повече 4ти и 5ти отдясно и 5ти отляво - това е варианта. Преди това ходих на консултация при друг ортодонт и той ни каза същото.

А кой беше другия ортодонт?

# 399
Здравейте и от мен ... тези лееекинко позакъснялите, които на 32 решиха да си сложат брекети.  Embarassed
Колко точно съм нова в темата ще е съвсем очевидно след малко и въпреки че се опитах доста да почета назад, сигурно ще има повтарящи се въпроси, за което се извинявам!
Да започна с това, че когато родителите избират лечение за децата, товарът пада върху тях, но когато "децата" си ги слагат сами е доста кофти. Да ти се прииска да си на 10 пак. Не помня дори колко седмици се ровя вече (някои теми са от 2009 г.), но не мога да реша, при кого да започна лечение. Аз живея в София, така че тук ще ми е най-удобно. От всичко споделено като че ли ми се набиха имената на д-р Хасара, д-р Иванова, д-р Алагьозова. При д-р Хасара бях. Разговорът протече добре и парите ми се сториха сравнително нормални - 4500 лв. за 2 челюсти. Брекетите са естетични - сапфир. Занимавам се с маркетинг и резервации и срещите с партньори са ежедневие, така че наистина се старая да са по-малко видими.
Та въпросът ми е - допадат ли ви тези имена? Не очаквам дълги повествования, просто 2 думи, от тези, на които им се занимава.
Благодаря предварително! Радвам се, че ви има, защото ме гонят някакви страхове и виртуалната подкрепа не е хич малка.
За поддръжка и хигиена ще чета по-късно, въпреки че сред вас има почти професионалисти и имам предварителен а-ла julian списък.  Laughing

Попаднах на тази статия.

https://xenophilius.wordpress.com/2011/08/17/long-term-complicat … ter-adult-braces/

За съжаление брекетите са новост в Бг и не познавам човек на 60 г. който на 30 например да е носил брекети, за да го попитам дали е ок.

# 400
  • на земята
Здравейте на всички, Да ми препоръчате добърортодонт в Стара Загора или Пловдив..)))
Благодаря  bouquet

# 401
  • София
Здравейте, момичета! Записах си час в Ортоестет за след няколко дни. Понеже не видях точна информация назад в темата, моля, тези от вас, които са си сложили брекетите при тях да споделят какъв вид брекети са (метални или други) и каква цена са им казали за двете челюсти. Знам, че е индивидуално, но просто искам да имам някаква представа. Благодаря предварително!

# 402
  • София
Здравейте, момичета! Записах си час в Ортоестет за след няколко дни. Понеже не видях точна информация назад в темата, моля, тези от вас, които са си сложили брекетите при тях да споделят какъв вид брекети са (метални или други) и каква цена са им казали за двете челюсти. Знам, че е индивидуално, но просто искам да имам някаква представа. Благодаря предварително!

3000 лева с метални Деймън. преди това имаше лечение със снемаеми апаратчета.
за сина ми става дума, не за мен.

# 403
Здравейте, бих искала да ви попитам- на някой от вас поставяни ли са мини винтове за да се захванат
за тях ластици и да се изтеглят зъбите назад, без да се налага вадене на зъби?

Ще се радвам, ако споделите вашите мнения.

И на мен ми предложиха този метод след голямо лутане по различни ортодонти.

Моля ако някой има някаква информация или лични впечатления да се включи с мнение.Simple Smile
При мен чакането много се проточи, но се надявам да направя правилния избор, а не в последствие да съжалявам.

# 404
  • Карлово
Здравейте на всички, Да ми препоръчате добърортодонт в Стара Загора или Пловдив..)))
Благодаря  bouquet
За Пловдив нашия

http://comunicatorbg.com/seher_iozgiur.html#

Последна редакция: сб, 28 фев 2015, 10:16 от chatNoir

Общи условия

Активация на акаунт