Брекети - къде, какви, за колко? - тема 5

• 140 333
  • 811
  •   1
Отговори
# 375
И какво е лечението при теб? Сходно ли е с нашето? Чувала съм за липса на 1, ама на толкова много зародиша  newsm78
Къде си описала как протича вашето, явно съм пропуснала...Кои зъби липсват?
Отгоре вдясно липсват зародиши на 4 и 5 зъб, отляво - на 5ти. Трети постоянен, от дясно, е изкарал на мястото на четвърти. Целта на брекетите, поне така ни обясни ортодонта, е да избута този трети зъб на мястото си и да осигури място на липсващите зъби, като след свалянето им ще се поставят местопазители. За капак отдолу едното зъбче не е изкарало и на панорамната снимка се вижда, че стои леко диагонално. Там ще ни поставят два пръстена на крайните зъби, свързани с телчица. Извинявам се за обясненията, но не съм веща в понятията. Дано дъщеря ми свикни с брекетите и да не я боли, това ме притеснява. И после, тези местопазители, какво представляват, все пак ще ги носи доста време, докато сложим имплант или мост, и аз не знам Simple Smile А, и отгоре ще се постави допълнително апаратче, за допълнителна опора.
Последен въпрос преди да ти отговоря, има ли мъдреци или зародиши на такива?
Да, отдолу се виждат зародиши, но само ги спомена, когато ни обясняваше по снимката.
Горе съм с липсващ втори и двата пети зъба. Долу няма да коментирам, понеже горе е по-сложното... Горе понеже си имам и мъдреци, местата на петите ще ги събираме.(А и три импланта или моста ми се струва просто като инквизиция...)
Мястото на втория обаче го отваряме, защото кучешкият се беше настанил почти на него, на празното място съответно и при мен варианта е имплант или мост. За момента варианта с мост не ми изглежда обещаващ, а и не мога да седя половин година без зъб, докато стане време да се "облече" пънчето, също и самата процедура ме плаши...Спряла съм се на адхезивен мост..Общо взето това е при мен Simple Smile
Благодаря ти за отговора Simple Smile И мен ме плашат тези импланти, но все пак дъщеря ми е на 11 и има доста време още. Ще следя темата и се надявам поставянето на брекетите и апаратчетата в понеделник да мине безболезно. Успех с лечението!

# 376
  • Карлово
Да потърся съчувствие:
Вчера дъщеря ми беше за поставяне на брекети на долните зъби. Обади се щастлива, все едно цял живот била с тях. След един час нещо яла и глътнала един брекет на предпоследния зъб newsm09
Казах и веднага да се връща при ОД да и оправи проблема, не отиде.
Тази сутрин ми се обади с плач - страшни болки и в горните и в долните зъби. Ползвала Тантум верде, ама не е дало достатъчно успокояване. Два-три дни и нещата ще се наместят, но сега ми е мъчничко за детето. smile3518

По темата за липса на зародиши - при нея липсват на всички мъдреци и на двата кътника долу.

# 377
Здравейте отново!
Знам, че сигурно 1000 пъти са ви задавали този въпрос и наистина изчетох десетки страници, но пак ще помоля с по една дума да кажете при кого направихте вашите брекети.
Регистрирах се тук, защото не искам да чета измислени похвали/ обиди. Имам нужда да чуя истински думи от истински хора. Ясно е, че еднозначен отговор няма и все пак ... Благодаря предварително!

# 378
  • Карлово
Грете,
за кой град питаш?

# 379
Грете,
за кой град питаш?

За София  Praynig

# 380
  • Карлово
Ами в този форум имаше потребителки, които не са доволни от Иванова. Много чакане, претупвала нещата и заради малко по добра локация и по-ниски цени не си заслужава да се избере .

# 381
  • София
д-р Видев от Ортоестет. Спечели доверието ми още при първата среща.

# 382
Благодаря, че се отзовавате! Имам чувството, че изборът на лекар ме тревожи повече от очакваните болки, изхарчени пари и едночасови почиствания  Blush
Д-р Видев е едно име, което не бях чувала. Ще го проверя.
chatNoir, макар и да не познавам конкретното усещане, много съжалявам за дъщеричката ти! Винаги, когато някой, когото обичаме страда, е мъчително. Обаче, когато стане на 32 като мен няма да търси по форумите зъболекари тепърва, а ще е с холивудска усмивка!  Peace

# 383
  • София
 chatNoir, и на мен ми е мъчно, защото знам какво й е. Почти година съм с брекети, отдолу от септември. Е, няма свикване....вечно изтръпнали....
 GretaG, аз и още няколко от форума сме при д-р Кремена Моллова. Аз съм доволна, не съм имала разлепени брекети или стърчащи дъги.... Внимателна е и мисли, не говори много, но винаги ти обяснява какво и къде....

# 384
chatNoir, и на мен ми е мъчно, защото знам какво й е. Почти година съм с брекети, отдолу от септември. Е, няма свикване....вечно изтръпнали....
 GretaG, аз и още няколко от форума сме при д-р Кремена Моллова. Аз съм доволна, не съм имала разлепени брекети или стърчащи дъги.... Внимателна е и мисли, не говори много, но винаги ти обяснява какво и къде....

Благодаря, Спокойна!   bouquet

# 385
  • София
GretaG, аз съм при д-р Теодора Йорданова. Кабинетът й е в района между Медицинска академия и Пирогов. Много е внимателна и обяснява. Не претупва пациенти, независимо че има доста хора при нея, като ми прави впечатление, че идват и хора от провинцията. Работи в кабинета само 3 дни в седмицата, защото има и други ангажименти в МА.

Много съм доволна като отношение, а като резултати... още съм в началото, но се вижда напредък.

# 386
Здравейте! От няколко дни и аз съм с горни брекети и без вадене на зъбки Simple Smile А долните ще се слагат след няколко месеца.

# 387
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте! От няколко дни и аз съм с горни брекети и без вадене на зъбки Simple Smile А долните ще се слагат след няколко месеца.
Честито!
Хайде, дано се похвалим с хубави резултати!  Hug
При мен има вече резултат за месец и половина с брекети.  Simple Smile Разбира се, да не бъдем максималисти  Wink

# 388
  • Карлово
Лина, честито.

# 389
  • Варна
Здравейте, бих искала да ви попитам- на някой от вас поставяни ли са мини винтове за да се захванат
за тях ластици и да се изтеглят зъбите назад, без да се налага вадене на зъби?

Ще се радвам, ако споделите вашите мнения.

Общи условия

Активация на акаунт