Брекети - къде, какви, за колко? - тема 5

• 139 262
  • 811
  •   1
Отговори
# 405
И аз от днес съм с брекети на горната челюст, Damon Q. Направо са симпатични.  Mr. Green

Сега предстои да планирам операцията на ретинирания зъб долу.

# 406
  • на земята
Здравейте на всички, Да ми препоръчате добърортодонт в Стара Загора или Пловдив..)))
Благодаря  bouquet
За Пловдив нашия
[urlhttp://comunicatorbg.com/seher_iozgiur.html#][/url]
Не се отваря  Sad

# 407
  • Варна
Здравейте, бих искала да ви попитам- на някой от вас поставяни ли са мини винтове за да се захванат
за тях ластици и да се изтеглят зъбите назад, без да се налага вадене на зъби?

Ще се радвам, ако споделите вашите мнения.

И на мен ми предложиха този метод след голямо лутане по различни ортодонти.

Моля ако някой има някаква информация или лични впечатления да се включи с мнение.Simple Smile
При мен чакането много се проточи, но се надявам да направя правилния избор, а не в последствие да съжалявам.

Какъв ви е въпроса ?

# 408
# 409
Като цяло ми е интересно дали на някой друг са му приложили такъв метод с мини импланти и как протича цялостното лечение с тях. В смисъл съвсем друго е ,когато някой който е минал през това ти каже плюсове и минуси и го е изпитал върху собствения си гръб.

Тъй като четох следната информация:

"В много случаи при ортодонтско лечение  се поставят мини импланти. Те служат за опора на дъгата, която упражнява сила и премества зъбите. Съвременната ортодонтия все повече използва мини импланти, които се поставят в областта на небцето, ретромоларно или интеррадикуларно, като последната локализация се прилага най-често. Понякога при такива импланти се наблюдават усложнения - развинтване и падане на импланта, възпаление на меките тъкани или нараняване на корена на зъба. Неприятно усложнение е резорбцията на интеррадикуларната преграда, което може да се случи при компресия на костните тъкани от винта с последващо нарушаване на кръвообръщението на преградата. Това е необратимо увреждане - много трудно може да се възстановят тъкани с такава локализация."

Най-малкото искам да съм подготвена ако все пак се получи някакво усложнение с тези импланти. И като цяло ми се искаше да ги избегна, а да поставя например пружини към самите дъги например.
Ще ми е интересно да"чуя" компетентно мнение по въпроса.

# 410
  • Карлово
 *лаленце*,
коригирах линка:

# 411
  • София
Здравейте, момичета! Записах си час в Ортоестет за след няколко дни. Понеже не видях точна информация назад в темата, моля, тези от вас, които са си сложили брекетите при тях да споделят какъв вид брекети са (метални или други) и каква цена са им казали за двете челюсти. Знам, че е индивидуално, но просто искам да имам някаква представа. Благодаря предварително!

3000 лева с метални Деймън. преди това имаше лечение със снемаеми апаратчета.
за сина ми става дума, не за мен.
Цитирам Змия, защото разликата в цената при мен и детето й е огромна. Аз съм с обикновени метални за 3300, докато За Деймън ми поискаха 4500. Лечението ми ще продължи около година, а зъбите ми не са криви. Явно са ме преценили, че съм с възможности Grinning

# 412
  • Варна
Като цяло ми е интересно дали на някой друг са му приложили такъв метод с мини импланти и как протича цялостното лечение с тях. В смисъл съвсем друго е ,когато някой който е минал през това ти каже плюсове и минуси и го е изпитал върху собствения си гръб.

Тъй като четох следната информация:

"В много случаи при ортодонтско лечение  се поставят мини импланти. Те служат за опора на дъгата, която упражнява сила и премества зъбите. Съвременната ортодонтия все повече използва мини импланти, които се поставят в областта на небцето, ретромоларно или интеррадикуларно, като последната локализация се прилага най-често. Понякога при такива импланти се наблюдават усложнения - развинтване и падане на импланта, възпаление на меките тъкани или нараняване на корена на зъба. Неприятно усложнение е резорбцията на интеррадикуларната преграда, което може да се случи при компресия на костните тъкани от винта с последващо нарушаване на кръвообръщението на преградата. Това е необратимо увреждане - много трудно може да се възстановят тъкани с такава локализация."

Най-малкото искам да съм подготвена ако все пак се получи някакво усложнение с тези импланти. И като цяло ми се искаше да ги избегна, а да поставя например пружини към самите дъги например.
Ще ми е интересно да"чуя" компетентно мнение по въпроса.

Дискомфорта от мини имплантите  ще е както с брекетите ( ако вече сте с брекети ще знаете ) в началото, ще драска на устните, бузите или на езика в зависимост от това къде е сложен, но това е само в началото. Поставянето не е болезнено, слага се съвсем малко упойка на венеца, защото там има рецептори за болка, а в самата кост няма. Процедурата отнема няколко минути, като преди и след поставянето се направят рентгенови снимки. Ортодонтските мини импланти не срастват с костта както имплантите които заместват извадените зъби и затова има вероятност да се развият.
Ако се постави пружина на дъгата, тя действа двупосочно, мести единия зъб назад ,а другия напред. Докато с ако се ползва мини имплант за опора ще се преместят само зъбите, защото импланта не се движат. Най-точно мнение за вашия случай можете да разберете от лекуващия ви лекар.

# 413
 Dr. Avramov, благодаря за отговора.
Да разбира се, ще се консултирам с лекуващия ми лекар.
А само да попитам има ли според вас друга алтернатива на тези мини импланти?
Какво се прави, ако се развият?Не мисля, че е комфортно да се надупчва костта после пак, според мен.

# 414
  • Варна
Dr. Avramov, благодаря за отговора.
Да разбира се, ще се консултирам с лекуващия ми лекар.
А само да попитам има ли според вас друга алтернатива на тези мини импланти?
Какво се прави, ако се развият?Не мисля, че е комфортно да се надупчва костта после пак, според мен.

Не съм запознат с вашия случай и не мога да кажа дали има алтернативен метод за вашия проблем. Костта заздравява напълно след свалянето на имплантите, така че няма проблем да се постави в съседство ако лечението го изисква.

# 415
Аз съм с такива мини импланти. Няма болка нито при поставяне, нито след преминаване на упойката, нито след това. Изобщо не се усещат, нищо не се клати, развива, пада и всякакви такива филми. А и те са съвсем тънки, не правят някакви огромни дупки в челюстта.

# 416
Здравейте, момичета! Записах си час в Ортоестет за след няколко дни. Понеже не видях точна информация назад в темата, моля, тези от вас, които са си сложили брекетите при тях да споделят какъв вид брекети са (метални или други) и каква цена са им казали за двете челюсти. Знам, че е индивидуално, но просто искам да имам някаква представа. Благодаря предварително!

3000 лева с метални Деймън. преди това имаше лечение със снемаеми апаратчета.
за сина ми става дума, не за мен.
Цитирам Змия, защото разликата в цената при мен и детето й е огромна. Аз съм с обикновени метални за 3300, докато За Деймън ми поискаха 4500. Лечението ми ще продължи около година, а зъбите ми не са криви. Явно са ме преценили, че съм с възможности Grinning

Моите са самолигиращи се, 3800 лв. не знам дали са Damon...казаха ми 1 година, може и по-рано да ги сваля. Лично аз съм доволна много от тях.

# 417
Днес пробвах за пръв път зъбния душ; голям цирк, защото в банята нямам контакт и се наложи да го ползвам на пода над един леген, няколко пъти си измих и лицето, без да искам.  Mr. Green Но много се радвам, че си го взех - вижда се, че и след миене на зъбите с четка има остатъци, особено там, където са ми пръстените.

# 418
Какъв зъбен душ си взе? Аз също мисля да си взема.  Grinning Grinning

# 419
  • Sofia
голям цирк, защото в банята нямам контакт и се наложи да го ползвам на пода над един леген
Използвай мивката в кухнята  Thinking Ще е доста по-добре от легена!  Whistling Laughing

Общи условия

Активация на акаунт