Зима наближава, в мене МАЙ-ско бебче се разшава! - Тема 7

• 27 164
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
Aphrodivina- И аз имах подобни планове но мене ме по накараха да си взема отпуската септември .А аз тогава още не знаех и шефа вика е ако стане ще вземеш болнични ами ето му сега  постоянен болнични .Там просто не се издържа и физически и психически .Сега поне се сети най- на края да ме покани на банкета . Не че ще отида ама поне се сети

# 526
Добро утро и добре дошли на новите мами.   bouquet Нещо много студено днес...
Бамбукита и другите мами, които вече имат дечица, направо не ми се мисли как ще е. Дано успея да вмъкна малката в грижите. Напоследък е станала по-зле от бебе. Нищо не иска да прави сама и се е лепнала за мен, все едно усеща...Преди нямаше проблем да я гледа някой, сега не иска. Да я нахраня да я облека, да  я приспя, все до нея да съм. Казала на дядо си онзи ден, че като се роди бебето, то ще спи в детската, а тя при мама и тате като сега. За градината не съм оптимист. Миналата година от зимата беше 3 дни и после не можахме да я закрепим до лятото. Сега изкара 2 дни и от там настинка, бронхит, отит, а и на мен прехвърли вируса... От горе на всичко зная, че е по-добре на градина, но там е стресната много и не и харесва нещо. Другите не искали да си играят с нея, мълчала си да не я накажат. А в къщи е толкова диво дете... Не зная.. Ще видим.. Аз ще си ги гледам предимно сама, така че живи и здрави ще трябва да измислим нещо. Сега и казвам, че ще трябва да ми помага с бебето за да мога аз да и обръщам повече внимание и на нея.

# 527
Привет!   bouquet

Добре дошли на новите майчета!

Аз съм решила, че нищо няма да купя откъм дрешки, преди да съм разгледала какво пазя от баткото! Обаче чувалите са на Копривщица, а там не смятам да стъпя преди Март месец, че е кучи студ! Та май няма да пазарувам скоро! С баткото имах купища необличани дрехи, защото имах много, много ми и наподариха и не ми се иска да изпадам в същата ситуация отново! Обаче, ако се окаже момиченце (много се надявам, но мисля че пак ще е мъжко) тогава мое чудо никъде го няма - ще изкупя магазините сигурно от лиготия:)

Аз също имам терзания за приемането на новото попълнение в семейството! Преди се притеснявах за големия (тогава беше на 10), как ще приеме, че вече баща му няма да е само негов, защото и без това се беше сдобил при майка му с доведен брат и полубрат за има няма 2 години! При нас си беше само той! Но пък той много добре понесе цялата работа и до днес много си играе с малкото и си го обича! Сега даже е щастлив, че чакаме още едно дете! Живот и здрав, ще има 4ма братя или 3ма братя и 1 сестричка Praynig
Но пък малкото, то ми е големият дерт! Много е ревнив, и въпреки че всяка сутрин и вечер целува бебето за добро утро и лека нощ, се притеснявам, че май месец ще си имаме проблеми за преодоляване! Той поне ходи на градина, но м-у 15 август и 15 септември ще е във ваканция и тогава ще трябва да се оправям и с двамата! Въпреки, че той ще е на 5, от много мъничък ми е самостоятелен, само се храни, облича, съблича, сам си ходи до тоалетна, сам се къпе даже, за главата му асистираме де, но, аз все пак си имам едно на ум!

Целувки на всички, лек ден, повече положителни мисли....аз отивам за супичка:)

# 528
Честно казано, настроила съм се да има от всичко- и радост, и ревност от страна на каката, но никой не може да каже какво точно ще се случи, защото всяко детенце е с различен характер. Дори си мисля, че ще стане по- отговорна и по- сериозна- като види, че няма да мога да тичам подир нея, както е било досега, ще се научи да бъде по- подредена и самостоятелна. Иначе, аз имам други притеснения- знам, че е твърде рано, но все пак го мисля, момента, в който трябва да започна работа. За мен, да гледаш бебе е най- лесното и приятно нещо на света, но когато се наложи да работиш става трудно... Знам колко тежко ми беше с  Дени, физически и психически едва издържах, сега вече свикнах, но само аз си знам какво ми е, когато тя се разболее, а аз дори не мога да я заведа на лекар, когато ме дърпа за ръката и казва- мамо, днес е неделя, недей да ходиш на работа или когато на Коледа, пак ме няма вкъщи...  Cry А сега? Как ще се справя с 2 деца и какво внимание ще им обръщам ако ме няма по цял ден? Как ще смогвам да е чисто и наготвено, а ако недай Боже се разболеят? Наистина е абсурдно, че ги мисля тези неща сега, защото, живот и здраве, имам 2,5 год. дотогава, но понякога времето минава наистина бързо.

# 529
чета ви и се чудя и пак чета и си мисля,но само ще кажа че има решение и то не е да си стоим у дома ,че да сме на азположение на децата ни нон стоп, децата ни имат нужда от уверени и решителни, доволни и способни да се справят с всичко МАЙКИ, да най-лесно да сме си у дома и да ги готвим,чистим и гледаме деца, ама поне за мен не е моето бъдеще. Чакам третото си дете, повярвайте ми порастват и нямат нужда от нас...а тогава какво става с майката загърбила кариера, образование и личен живот, а да сетих се НИЩО...следвайте сърцето си и не правете компромиси за своя сметка!

Големи ревнуват ако наистина не им обяснявате и не ги направите съпричастни към новото човече в къщи, накарайте ги да ви бъдат първи помощници, ще го оценят. Моялта батко и до днес се възхищава на малкия как е порастнал и колко неща знае...и това пред неговите очи и с негова помощ Hug

# 530
  • Варна
Здравейте, мами Simple Smile
Е, дойде време и аз пак да пиша в "очакваща" темичка"  Party
Аз съм от Варна, имам малък сладкиш на почти 3 години (на 08.01 ще ги отпразнуваме) и вече си чакаме малко бебенце (както Мони казва "нашто бебе Борис"). Терминът ми е на 3.6, но тъй като предния път беше на 4.2. и дойде с месец по-рано, реших да се приютя във Вашата темичка - надявам се, нямате против Simple Smile
Ще се радваме да споделяме трепетите следващите няколко месеца и накрая да гушкаме здрави дечица Simple Smile

Не можах много да разгледам темите, но последното, което видях - за големите деца. Нашинкия също е много ревнив, не дава баща му да ме прегърне, незнам как ще е с бебенцето. Иначе и той всяка вечер му говори и целува корема ми, но да видим ...

# 531
Много си права Anilevl, напълно съм съгласна с това, което казваш. Но, съгласи се и ти, че когато е малко и безпомощно, детето разчита и зависи единствено на майка си. И на мен не ми допада мисленето на прекалено отдадените майки, които, ако има как няма да пуснат детето и на училище, предпочитайки да си го гледат вкъщи, нито другата крайност- да повериш грижите за едномесечното си бебе на някой чужд човек, докато ти градиш кариера Може би границата е много тънка, трябва да се уцели точния момент, в който трябва да се " отделим" от детето. А що се отнася до битовизмите, за съжаление, живота е такъв- на работа, вкъщи, печката, децата... Има неща, които няма кой друг да свърши, освен мен, а за другите, по- приятните понякога не остава време. Но сме свикнали, оттук нататък живота е много по- различен от преди, малките човечета го променят коренно, винаги за добро! Simple Smile

# 532
  • Бургас
Sabrina_, да ти кажа ли, че аз изпитвам истински ужас от времето, когато ще трябва да се върна отново на работа. С баткото ми беше толкова трудно, че не знам изобщо как изтикахме.  Cry Той боледуваше много, ама много. Влизаше от едно премеждие в друго. Всеки негов рожден ден до петия съм карала в болница. Отсъствах от работа в месеца поне по два пъти. Нямаше абсолютно никой, който да ми помага и направо се чудя шефа как изтърпя всичко това. Сигурна съм, че ако бях в друга фирма щяха да ме шътнат отдавна. А, това мънинкото няма и да мога да го пазя толкова. Като знам как треперех над баткото. А, за готвенето и другите домашни задължения не питайте. Започвам ги чак, когато всичкото челяд у нас е заспало  #Crazy
Едно само ме успокоява - че вторите са много оправни, и че може би точно защото не са първи и много по-рано и по-често се сблъскват с вируси, за това са и по-здрави и по-калени. Може би точно, защото го няма притрисането от най-малкото. Моята снаха, все казва, че за мен лек има и той се казва "второ дете".  Laughing
Работата ли? Обичам си я. Обичам също да ходя на театър и кино. Спортувам, срещам се с приятели. Обичам пътуванията и планинския туризъм. И гледам, когато имам възможност да не се лишавам от моите си удоволствия.  Peace
shanny29 Добре дошла   bouquet

Последна редакция: чт, 27 ное 2014, 16:40 от Никки

# 533
Ех взех си лекарствата пих малко сироп .Пръснах от капките и мн бързо има подобрение Simple Smile ,което е добре

# 534
Никки, дай да не го мислим отсега, че само си помрачаваме радостта от това, което ни очаква скоро, а именно- най- най- хубавите дни в живота ни. При теб наистина е било изпитание с баткото, прекланям ти се, ме си успяла да се справиш без да паднеш, и телом, и духом. Дано второто детенце да е здравичко и да имате повече време за хубавите моменти! Хехе, а във връзка с това, как е с 1во и 2ро дете се сешам за един забавен пост във фейсбук. Поптавям се- намерих го!
Скрит текст:
Хранене:

Първото дете – всичко се стерилизира.
Второто дете – от време на време се измива и се следи да не яде от чинийката на котката.
Третото дете – ако изяде котешката храна, това си е проблем на котката.

Дрехи:

Първото дете – купуваш си дрехи за бременни ден след като си видяла двете чертички.
Второто дете – носиш си ежедневните дрехи, докато не ти отеснеят.
Третото дете – дрехите за бременни са твоето ежедневно облекло от години.

Обличане на детето:

Първото дете – переш, изваряваш и подреждаш в гардеробчето по цветове.
Второто дете – переш само дрехите с видими петна.
Третото дете – „Голяма работа, че момче носи розова блуза, нали?“.

Плачът:

Първото дете – само да изкриви устичка, и вече си го взела на ръце.
Второто дете – вземаш го на ръце само ако има опасност виковете му да разбудят първото дете.
Третото дете – учиш първото дете да приспива третото.

Ако биберонът падне:

Първото дете – ще го получи само след изваряване.
Второто дете – измиваш биберона с вода.
Третото дете – избърсваш биберона в полата си и го връщаш на детето.

Памперсите:

Първото дете – сменяш памперса на всеки час, независимо от нуждата.
Второто дете – сменяш на 2-3 часа, и то ако е необходимо.
Третото дете – сменяш, когато околните започнат да се оплакват от миризмата.

Когато детето глътне монета:

Първото дете – втурваш се към спешното и изискваш незабавна рентгенова снимка.
Второто дете – следиш изпражненията, за да видиш кога ще излезе монетата.
Третото дете – удържаш му съответната сума от джобните пари.

Твоето време с децата:

Първото дете – почти непрекъснато се занимаваш с него и следиш неговото развитие.
Второто дете – всеки ден отделяш известно време, за да наблюдаваш голямото дете да не блъска/бие/скубе малкото.
Третото дете – всеки ден отделяш известно време в издирване на тайно ъгълче в дома, в което можеш да се скриеш от децата

Последна редакция: чт, 27 ное 2014, 17:20 от Sabrina_

# 535
Добре дошли на новите мами! Hug
Момичета като ви чета изпадам в нервна криза.  Joy Я не го мислете!каквото такова.....С първото пак ли мислихте така???? А беше първо и нищо не знаехте?Да,знаехте,но по книга.А какво стана???Всичко си дойде на мястото.И аз така много мислех.Ние сме в чужбина.Нямам никой тук.Сами сме.Където и да отида детето е след мен.Сега ще съм с 2.  Joy Затворих очите и казах напред!
Афро,представям си каква ти е тръпка преди пътуването.....  newsm44 И аз бях така това лято като си дойдохме след 5 години тук... Joy Цял месец преди пътуването съм сънувала всяка вечер и емоцията.....уффф  newsm68 Наслаждавай се,че една седмица ще мине,като един час.    Hug

# 536
Привет на всички!
Днес съм много щастлива да споделя, че с ММ ще си имаме момченце! Heart Eyes stork-boy Имах усещане, че ще бъде момче и така и стана.  newsm76
Пожелавам на всички ви /които още не сте/ скоро да разберете пола!

# 537
  • Варна
Юху, честито ти малко момченце! stork-boy

# 538
Blinding ,честити гащи!   bouquet
Момичета къде сте всички?Какво затишие тук....  newsm12

# 539
Здравейте, момичета! Скоро не съм писала,но нямах много време покрай работата и умората,която ме наляга след това. Но вчера реших да съобщя на шефа си,че очаквам бебе. На 6 месечен изпитателен срок съм и съответно днес ми беше съобщено,че това ми е последния работен ден.Здраве да е! Да ви се похваля и аз вече знам пола на бебчо. Ще си имаме момченце    Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт