Зима наближава, в мене МАЙ-ско бебче се разшава! - Тема 7

• 27 162
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
Здравей, danielka_88, радвам се че се появи още с някой с моят дата на термин. Simple Smile
Sweety, страхотни покупки да си ги ползва бебчето със здраве.
Честито на всички бъдещи мами разбрали пола. Аз бях на преглед в сряда, но изобщо не ме прегледаха с видеозон. Каза че другия път ще ме погледне. Така че за пола най-рано мога да имам информация на 19 декември. Дотогава има доста време.
За втората ФМ по спомен се правеше между 18 и 22 седмица нали така? Че при мен се падат точно по време на празниците и не знам дали ще работят тогава. Май е време да звънна да попитам и да си запазя час.

# 586
Благодаря ви момичета!  Hug
Танче, теб какво те интересува?  Hug

# 587
Лелее Sweety разкошни са   bouquet

# 588
от амазона ли ги поръча и колко струват и двете .

# 589
  • София
Благодаря ви   Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Жълто пате, много се радвам  Grinning   Относно втората ФМ... В препоръките на ранната ФМ, при мен е записано 16-18 г.с. и аз съм запазила час за 03.12 (тогава ще съм 16г.с.+5)... но ... като препоръка след БХС е записано "ФЕТАЛНА АНАТОМИЯ" в 19-23 г.с.  и сега се чудя доколко това са различни неща. Все пак съм решила да направя и двете 16+5 и после 21 или 22 г.с. , и без това ще се паднат през месец.
Sweety, много са красиви, аз съм фен на такива спокойни земни цветове  thumbsup
Да се похваля от 4 дена бебка шава, но първите 2 дни не бях сигурна какво усещам, сега знам че е тя  newsm44  а последните 2 часа не е спяла  newsm62

# 590
Здравейте майчета  Hug

Не съм писала отдавна,  но едвам намирам време да ви изчитам, много бързо се изписват темичките  Simple Smile

Добре дошли на новите мами   bouquet Поздравления и на всички разбрали пола, аз все още не знам и вече нямам търпение...

Аз днес бях на преглег и много се притесних, акушерката доста време не успя да намери тоновете на бебето, направо сърцето ми спря, но след 2-3 минути ги намери, всичко е наред    Praynig

Имам едно питане за биохимичния скрининг - днес коментирахме моите резултати с докторката, препоръчаха ми втори скрининг, защото комбинирания ми риск е 1:260.

Аз отказах да го правя, от информациятя която имам, очаквах такъв резултат, но въпреки това доста се притеснявам, не знам - според вас правилно ли постъпих? Да не говорим, че и докторката ми малко се ядоса  ooooh!

Ще съм благодарна на всички, които споделят мнение, знам че се обсъди малко темата по-напред, но не успях да намеря кой знае какво.

Хубав ден на всички Simple Smile)))

# 591
danielka терминът Юли месец ли е?? Shocked

# 592
  • Бургас
kikimora86 щом си при Кироваков мисля, че няма от какво да се тревожиш дори и да си в окръжна. Той е много свестен човек и лекар. Аз съм ходила при него предния път, когато за съжаление завърших с мисед. По ред причини и обстоятелства сега не се записах при него и малко съжалявам. И въпреки, че не съм при него, като ме приеха в болницата за задържане той единствен се държа човешки с мен и на всичкото отгоре взе, че се сети коя съм. Стана ми много приятно. Аз ако все пак реша да раждам в окръжна ще искам той да присъства. Ще видя как ще се развият нещата с моя АГ, все пак има много време до тогава.

Sweety ஜ честити покупки.  Hug
danielka_88 добре дошла   bouquet
gabche1 доколкото знам по-точен е първият скрининг. А, предвид какво ти е такъв резултата? Мисля, че в твоят случай направо се препоръчва амниоцентеза, която се прави между 16 и 19 седмица. Това беше ли коментирано от лекарят?

# 593
И такаа..много сте ми сладки с въпросите.. Laughing Hug
Ето ви линкове  Peace
http://www.amazon.com/Primo-EuroSpa-Changing-Center-Honey/dp/B00 … 85792&sr=1-59
http://www.amazon.com/Ingenuity-InLighten-Cradling-Swing-Emerson … 6045&sr=1-126

Изинявайте, но съм се объркала за цената на шезлонга.  Rolling Eyes малко попрекалих с парите, ноо за добра кауза е!

# 594
Суити, хубави са, но много пари бе.....  Rolling Eyes

# 595
Никки, благодаря за бързия отговор!

Докторката каза че възрастта е причината за този показател, другото било в норма. Не можах да запомня цифрите, а резултатите ми са в картона в болницата. Към датата на термина ще бъда на 37 г и 2м.

Каза също, че втория скрининг е по-точен и ако и там резултата е същия, тогава се прави амниоцентеза.
Знам че тази процедура е рискова, затова ми се иска да не го правя излишно, но и сега се тревожа  #Crazy Sad

Моля ако има и други мами с такъв резултат да споделят как са постъпили   bouquet

# 596
Стелла знам, ноо  Embarassed Confused Като ги пратих на ММ той малко като, че ли се порасърди, но не го показа. Отговорът му беше -"Добре!" - , а друг път като гледаме нещо за бебчето и той така гледа, все едно той ще ги избира...

# 597
gabche1 на мен при първия бхс резултата ми беше 1:160 и доктора ми препоръча да направя и следващия бхс. И както казаха ''младо момиче си'' на 28 по-добре направи и другия. Резултата беше 1:3870. Параметрите и от двата ехографски прегледа бяха в норма.Според мен този бхс само ме натовари психически. Това си е чиста статистика реално погледнато. Пък и освен в София никъде другаде не могат компетентно да осъществят изследването. Има форум на проф.Кременски и ако му пратиш изследването би те консултирал.Аз му писах и ми отговори почти веднага. Ето линк ако те интересува Simple Smile  http://lmpbg.org/new/forum/viewtopic.php?f=6&t=14752&sid … 6b76c0f8de397a6ad

# 598
  • В градината...
Габче, вероятно говориш за възрастовият риск. Моят е 1:96.
Сеа погледнах, че става въпрос за комбинираният. Предполагам говориш за Даун, защото в изследването има риск за 4-5 болести. В националната генетична лаборатория ли е правено изследването /аз друго не признавам  Naughty/.

# 599
Кикимора, Перуника - благодаря момичета  Hug

Сега си проверих резултата - аз съм в Майчин дом Варна, изследването се прави в Национална Генетична лаборатория.
Комбиниран риск за Даун е 1:260, Възрастов риск 1:260, Биохимичен риск за болест на Даун 1:230.

Общи условия

Активация на акаунт