Есен златна тук е налице,бременните от ИБ с трепет чакат всяко бебенце-тема 23

• 40 129
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
  • NE
Перу Аз си къпя още Вилито в стаята, но само защото в нашата баня няма как да отопляваме, нищо че къщата е топла. Всичко зависи на теб как ще ти е удобно. Аз още спазвам 22-24 градуса по време на баня.

# 676
  • shumen
Перу,аз също къпя Дени още в стаята в корито сега зимата.На пролет като се стопли се местим в банята,че много плиска и мокри навсякъде сега.
Маре,ние сме с коритце от едно време още от нас.Много съм доволна.
За термометър ползвам обикновен живачен и меря все още в дупето,че моя е голямо шило и не дава под мишницата.

# 677
  • до едно тепе
Ваничка имам една голяма и ми беше ааадски неудобна. Купихме голяма мушама и постилахме на ламината,че щеше да го надуем за нула време. Взехме и едно уж непотъващо дюшече с топчета вътре-ужас голям. Единия държи дюшечето да не потъне главата на бебето и полива, а другия къпе ooooh! Къпахме така до 4-5 месечен. Преместихме се в банята като се стопли времето. После и пластмасов шезлонг взехме. Оле мале. Имах чувството, че ще се пребие и ще скочи от коритото. Беше на 8 месеца мисля, когато ми дадоха столчето за баня. Показвала съм ви го преди. Огромно удобство е. Ползвахме го повече от година и съм с 2 ръце за такава покупка Peace
Меря с галиев термометър под мишницата от много малък. Вземах един за глава и ухо от аптеката на Куико-излезе абсолютен боклук. Веднъж меря на малчо температура показва 37,3. Слагам веднага галиевия-38,6 ooooh!
Сънливостта и аз си я влача. Лягам в 10 вечерта с детето и заспивам преди него. Сутрин ставам в 8 сега като сме вкъщи. След обяд спя от 2 до 4,30 и те така. Ще избутаме още една седмица така и после ще трябва да дремя на работата. Само Слав да е здрав, че с тая ясла само като си помисля и ми настръхва косата ooooh!

# 678
Мерси момичета за споделения опит  Hug

За стойка имах предвид, шезлонг (такова дет се слага в коритцето и слагаш бебето на него да лежи), подариха ми го, та затова го имам.
Иначе в болницата те така или иначе ще ми покажат как се къпе бебче на рака. Е аз съм къпела де, ама преди 10 години, та надали нещо си спомням  Laughing (Че нали ние в македонско сме голяма рода, та гледахме децата на братята и на чичовците  Mr. Green )
Иначе коритцето ще го слагам във ваната в банята, (при нас навсякъде е топло в апартамента) и така или на рака или ще ползвам този шезлонг, ще видя кое ще ми е удобно.
Иначе позната ми каза в ИКЕА да потърся обикновено коритце, там имало от тези тип български, та и там трябва да ида сега.

Значи ще си купя и един обикновен термометър тогава, че да си имам резервен и за проверка на първия ако се налага.

Грийни уж гнездя  Laughing ама съм шило и не седя много на едно място, уж приключих със семестъра ама пак не съм се спряла де, разни обучения лекции, на басейн-водна гимнастика по два пъти в седмица, до магазина да отидеш, да купиш още нещо дет липсва и то почти всеки ден излизане си имам, ее влача се кат мравка, ама няма кой да свърши нещата место мен.

Перу ако ми беше голяма мивката, хич нямаше да се мисля в какво да го къпя.
Тя майка ти голя образ  Mr. Green

Аз пък със сънливостта, май кат се замисля не съм имала почти никакъв проблем през цялата бременност, рядко да ми се е приспивало много. Еее и аз нямам друго дете де, дет да ми изсмуква силичките  Mr. Green

Глухарчето да се яви на отчет  Hug
Светлето също  Hug

# 679
хубаво че си говорите за ваничките.като се роди мъника смятам да взема ваничка и в банята да къпя до зимата.а пък зимата в стаята ваничката смятам да сложа върху една дървена маса.нямам ламинат.а балатум ще дърпаме само килима и така.иначе както Перу казва за мивката  ще е удобно да се къпе щом е голяма.не само да се мият дупетата там.казвате в дупето ли е най-сигурно мереното на температура,ама с дигитален или галиев ?

# 680
  • до едно тепе
Най сигурно е меренето в дупето, но пък сестрата на нашата лична още в началото ми каза, че не го препоръчва. Каза малък е и да не го нараните нещо. Мъжо също нямаше да се съгласи Laughing
Маре аз взех доста евтин термометър за глава. Имам позната мама, която е много доволна от техния. Явно си е до изработка. Напълно е възможно твоя да е дооста по-качествен от това, което се продава тук  Peace

# 681
Противно да всеобщото мнение, ние сме мн доволни от анатомичната вана със стойка. До месец я къпахме в 1 голям леген, на ръка, после от мерак я преместихме във ваничката. Никакви проблеми не сме имали. Първо къпахме в стаята, като се стопли я преместихме в банята. Около годинката, по-скоро след - баща ѝ я къпе права, тя се държи за седалото на тоалетната.
За термометър - ползвам галиев, под мишницата, доволна съм и проблеми не съм имала. Рядко ми се е налагало и да го ползвам, дано така да продължи.
И аз съм от сънливите, заспивам преди детето, но всяка сутрин изпращам таткото за работа, значи - преди 7. Просто тогава се будя, да не си помислите, че ме гони някакъв ентусиазъм, на обед задължително заспивам с детето.
Сега нямам търпение да се отправя към спалнята... Simple Smile

# 682
  • В къщурката на хълма на феите
Поспалане като каза за съвета на вашата сестра, не знам що се сетих за тия подострените сапуни при запек дето са ги ползвали .. Много са интересни асоциациите, дето ми ги ражда главата Mr. Green

# 683
Момичета, тук съм. Бях много изморена след болницата и не съм влизала. В четвъртък бях от обяд на прегледи, минах следобеда и решиха да ме оставят за 1 вечер под наблюдение. Всичко е наред- тонове, води, кръвни изследвания. Понеделник съм пак за прегледи, вече си ходя с раницата за болница, че не се знае  Mr. Green
Снощи пак имаше изтичане, ама по принцип казват, че е нормално, стига да е с прозрачен цвят. Снощи след изтичането, викам да проверя дали мърдат. Ей, голямо спане, не мога да ги събудя и се изнервих. Ядох сладолед и лежах настрани на земята и се събудиха, та се успокоих. Днес не са много активни пак, голям сън. Все нещо има за мислене, ще казвам в 36та да ги вадят ( лекарите май сами ще предлагат, да видим), че не издържам по тия болници с безсънието и да се чудя добре ли са. Та такива неща при мен. Питахте ме защо се дърпам за естествено раждане- защото няма гаранция, че 2-рото ще се обърне, сега е напречно разположено. Може да се наложи 1-вото нормално, 2-рото с операция, ако избера нормално. За това решихме с ММ по-добре направо операция.

Радвам се за миналите прегледи, все така да ви радват малките мишленца  Hug

И аз мисля да мия на чешмата или с коритцето пак в банята.
За спането- спете, че после не се знае. Аз не мога да спя нормално с месеци вече, не ми се мисли после  ooooh!

Маре, както ти писах на ЛС, случката ти е била някакъв ужас, но браво че сте добре  Hug Да се пазиш. И стига и ти кат мен се мъкни по магазините, пази се  Hug Аз не знам дали от много търчане си причиних главоболията сега  Shocked

Прегръдки на всички  Hug Hug Hug

# 684
mother bear, радвам се, че си добре! Да ти кажа, по едно време реших, че сигурно вече си ги гушкаш - така се бяха стекли при теб обстоятелствата последно, че го очаквах всеки момент. Почивай си повече, и без шашкане - не остана.

На мен така ми дотегна това чакане до 12та седмица, че нито на работа ми се стъпва, нито имам нерви за треперене и притесняване. Представям си като стигна до последния месец пък какво въртене и чудене ще е за раждането. Трябва да се науча на търпение.

Междудругото някой помни ли в началните седмици къде е било разположено бебето? При мен не е в средата, а в ляво.  newsm78 Докторите не го коментират изобщо, за тях е без значение и било нормално, обаче на мен ми е чудно кога ще се намести в средата.  Thinking Отвреме навреме като съм с повече газове или друг вид подуване на корема и все ме подпира чак до сгъвката на крака, а отдясно почти нямам такива неразположения. Сигурно звуча нелепо и матката си е където трябва да бъде, но забелязвам, че като търсят бебо с ехографа, го откриват много ниско вляво.

# 685
Бубинка, първите 3 месеца най-бавно минават според мен. Особено докато минат прегледите си е ужасно чакане, разбирам те. А това за разположението на бебо не го мисли, след като лекарите не ти казват нищо и всичко е наред, не се притеснявай излишно  Hug

# 686
  • shumen
Мама Мече,радвам се,че си добре.Още малко и ще се гушкате.

# 687
Бубинка а що бебето викаш трябва да е в средата?! моето също се беше имплантирало в лявата част на матката, вероятно защото О. ми е била от левия яйчник ..

# 688
Моята О пък беше от десния  Laughing И затова ми е интересно как се е закачило чак отляво. Ама природа.

# 689
най-вероятно лигавицата там е била най-подходяща за имплантация и вероятността да се износи бременността е най-голяма ..

Общи условия

Активация на акаунт