Книги, свързани с ислямския /или мюсюлманския/ свят - 2

• 171 425
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • София
То въпросът не е само религиозен, а и на влияния. Това е освен всичко друго И вид съпротива срещу налагането на "западния" модел на живот. На "Запада" му е изгодно да се трепят, защото в края на краищата те са големия победител.

Иначе влезнах да споделя, че прочетох "Щастие" на Ливанели. Хареса ми, както ми хареса и филма. Носят различно чувство, различна е и развръзката. Тук съм писала повече.

# 121
Имам три нови книги на Шафак и една на О. Памук, но всъщност се колебая само между тия на Шафак"Дворецът на бълхите","Светецът на неизбежната лудост" или "Черно мляко"? Чудя се от коя да започна, по някоя дум да кажете ? Hug

Последна редакция: ср, 11 мар 2015, 18:44 от gundie

# 122
Имам три нови книги на Шафак и една на О. Памук, но всъщност се колебая само между тия на Шафак"Дворецът на бълхите","Светецът на неизбежната" или "Черно мляко"? Чудя се от коя да започна, по някоя дум да кажете ? Hug

Дворецът на бълхите - за мен беше много странна, нетипична за Шафак. Няколко пъти я оставях, накрая я прочетох, но не изпитах удоволствието от четенето на другите й книги. Разпокъсано действие, през цялото време се чудех какво точно иска да каже с този роман, търсех смисъла, който на мен така и ми убягна.

Светецът - Чете се бързо и е увлекателна. На мен ми остави тягостно чувство накрая.

Черно мляко - чета я в момента. Прочела съм около половината. Интересна ми е, но не мога нищо повече да кажа за нея в момента.

# 123
Благодаря,Сема ,вероятно ще започна" Светецът..."

# 124
От трите изброени определено най-много ми хареса "Светецът на неизбежната лудост". "Дворецът на бълхите" беше книгата на Шафак, която прочетох най-бавно, вървеше ми трудно, но все пак ми хареса, макар и не както другите. "Черно мляко" не е точно роман (поне за мен), по скоро е автобиографична книга, но ми беше много приятна за четене, докато майка ми не можа да я довърши.

# 125
Започнах вчера "Светецът..." за сега ми харесва. Аз така или иначе нямам много съмнения в авторката, мисля,че и трите ще ми харесат. Grinning

# 126
  • София
Прочетох "Любов и брак в Косово", хареса ми, сега чета Родена в харем - първа част, взела съм и Любов на Шафак.

# 127
  • Пловдив
Последно четох "Али и Нино"...не схванах замисъла на книгата, не е моето четиво. Дори и в размените я пуснах.

# 128
  • София
Прочетох "Любов и брак в Косово".

Никъде в онлайн антикварните книжарници не мога да я намеря тази книга.
Моля ви, ако някои я има в електронен вариант да ми я прати.
Не обичам да чета електронни книги, но тази много ме заинтригува.
Надявам се все пак да успея да я открия  и на хартия.
Кофтито е, че като отида на Славейков  при книжарите да търся нещо, което не е изложено на сергиите и е малко по-трудно намираемо, го намират, но такива цени ми обявяват #Crazy ooooh!, че ме отказаха да ходя.

# 129
  • Пловдив
Биоли , от година и нещо използвам градската библиотека и за таксата от 6лв. получавам достъп до огромен обем от книга, а и спестявам някой и друг лев.

# 130
  • София
Биоли , от година и нещо използвам градската библиотека и за таксата от 6лв. получавам достъп до огромен обем от книга, а и спестявам някой и друг лев.

Да, това е много добра идея. За съжаление е неприложима за мен. От една страна защото , нямам време да ходя до библиотека. А от друга страна освен, че чета много  , книгите са ми и колекционерска слабост. Купувам много книги и "правя библиотека". Не мога да си представя, че ще прочета книга, която ще ми хареса и няма да я притежавам. Купувам и книги, които съм чела и са ме докоснали и зная, че може и да не ги прочета втори път, но трябва да ги имам.  Бъг в системата ooooh!

# 131

Да, това е много добра идея. За съжаление е неприложима за мен. От една страна защото , нямам време да ходя до библиотека. А от друга страна освен, че чета много  , книгите са ми и колекционерска слабост. Купувам много книги и "правя библиотека". Не мога да си представя, че ще прочета книга, която ще ми хареса и няма да я притежавам. Купувам и книги, които съм чела и са ме докоснали и зная, че може и да не ги прочета втори път, но трябва да ги имам.  Бъг в системата ooooh!

Това все едно е писано от мен и аз не мога да си представя да харесам книга и да я нямам, затова имам максима- не вземам назаем книга, която искам да притежавам и затова не се записвам в библиотека, въпреки че там има и книги, които няма къде другаде да се намерят.

# 132
  • София
За мен, момичета, библиотеката е чудесен вариант, в Бургас за година плащам 15 лв. Тази "Любов и брак в Косово" я взех точно от там, доста е четена, старичка си е. Уважавам много хората, които купуват книги, но за мен не е вариант, поради ред причини.

# 133
mamasvetla, малко вън от темата, но защо не се запишеш на общинската? Библиотеката на Богориди е най-пълната в града. Аз не мога, защото като дете още съм забравила да върна книги и още пазят архивите. И мноооого ме е яд. Но и без това чета повече електронни, така се успокоявам Grinning
По темата последно четох Аз съм Малала, не ми се чакаше да излезе някъде на български и я почнах на английски. Наистина чудесна книга.

# 134
Много искам да прочета Аз съм Малла, но не мисля, че английският ми е достатъчно добър. Трудна ли е за четене на английски?

Общи условия

Активация на акаунт