АСТМА- тема 29

• 80 478
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Klem4e това, което описваш - ръст 124 и 28 кг, не е ли добре? Аз познавам едно дете с муковисцидоза, което не наддаваше на кг, а и на ръст, тъй като не усвоява храната. Ходи ли на някакъв спорт детето?

Ние не можем да се отървем от хремата, имам чувството, че е постоянна. За спазмите вече дори и не ми се мисли - има ги, но тъй като е постоянно на пулмикорт не ги задълбочава.

Последна редакция: вт, 20 яну 2015, 09:52 от hmhm

# 511
Здравейте момичета. Не знам дали точно тук е мястото да питам това, което ме интересува, не все пак ще ви моля ако можете и на мен да ми помогнете със съвет, дали имаме право на връщане със задна дата на някакви пари от решение от Телк. Случаят е следният: синът ми е с бронхопулмонална дисплазия и неалергична астма, вследствие тежко раждане. Подадохме документи за Телк през февруари месец 2013 година. Дадоха ни 30 % като ни казаха, че ще ни изпратят и на очен Телк, за да ни дадат още проценти, за да достигнем до 50 %. Телка се забави безумно много във времети и накрая получих писмо за явяване на нов Телк за преосвидетелстване за астмата и бронхуполмуналната дисплазия. Новият ни процент е 58 %. Датата на преосвидетелстването е 01.12.2014 година. Датата на инвалидизацията е от 08.02.2013година. Първото решение с 30% процента аз никога не съм виждала и получавала, просто по служебен път нещата се бавиха във времето, докато ни извикаха за ново преосвидетелстване. На самото Телк решение пише, че лицето е преосвидетелствано и процентът е променен от 30 - на 58 %, пише също, че забавянето не е по вина на лицето. Та въпросът ми е ако някой може да ми обясни имаме ли право на праи със задна дата или не. Благодаря предварително.

# 512
Здравейте момичета. Не знам дали точно тук е мястото да питам това, което ме интересува, не все пак ще ви моля ако можете и на мен да ми помогнете със съвет, дали имаме право на връщане със задна дата на някакви пари от решение от Телк. Случаят е следният: синът ми е с бронхопулмонална дисплазия и неалергична астма, вследствие тежко раждане. Подадохме документи за Телк през февруари месец 2013 година. Дадоха ни 30 % като ни казаха, че ще ни изпратят и на очен Телк, за да ни дадат още проценти, за да достигнем до 50 %. Телка се забави безумно много във времети и накрая получих писмо за явяване на нов Телк за преосвидетелстване за астмата и бронхуполмуналната дисплазия. Новият ни процент е 58 %. Датата на преосвидетелстването е 01.12.2014 година. Датата на инвалидизацията е от 08.02.2013година. Първото решение с 30% процента аз никога не съм виждала и получавала, просто по служебен път нещата се бавиха във времето, докато ни извикаха за ново преосвидетелстване. На самото Телк решение пише, че лицето е преосвидетелствано и процентът е променен от 30 - на 58 %, пише също, че забавянето не е по вина на лицето. Та въпросът ми е ако някой може да ми обясни имаме ли право на праи със задна дата или не. Благодаря предварително.
има тема, където ще ти отговорят компетентно - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=819394.30;topicrefid=20   Peace

# 513
  • Ловеч

Вчера вечерта бях на косъм да се шашна и аз, след вентолина и пулмикорта такова представление ми спретна(а хем знам, че трябва да изкашля ама Crazy)-една чудничка кашлица, свирене, хъркане....абе красота.

megan@, това означава ли,  че е нормално след инхалация с пулмикорт да кашли повече? Не го разбрах съвсем,  а ме интересува,  защото понякога след инхалациите моето дете се закашля повече..

# 514
Вчера вечерта бях на косъм да се шашна и аз, след вентолина и пулмикорта такова представление ми спретна(а хем знам, че трябва да изкашля ама Crazy)-една чудничка кашлица, свирене, хъркане....абе красота.
megan@, това означава ли,  че е нормално след инхалация с пулмикорт да кашли повече? Не го разбрах съвсем,  а ме интересува,  защото понякога след инхалациите моето дете се закашля повече..

Не винаги, и аз не знам съвсем честно казано Blush, но като е в пика на болестта го прави, явно като има какво да изкашля се случва да кашля повече  Peace
Днес или утре все пак ще посетим докторката, страха ми е да не пропускам нещо  Rolling Eyes

# 515
  • Ловеч
Дано всичко е наред,  успех!

# 516
Момичета днес ни изписаха,и познайте каква е била драмата-Стрептококус Пнеумоние-масово в носа! #2gunfire
Аз имах съмнения,че може би е нещо подобно,предвид това че аз го имах в храчката преди месец....
Утре отивам да си пускам и аз,и на каката.
Изписаха ни Панцеф-никога не съм го давала,някой има ли наблюдения за този АБ и приемам идеи как да изтребем бацила доживот( хомеопатия или нещо друго)  newsm78

# 517
  • Sofia
И на моят в болницата му откриха същата бактерия в носа, не са ни казвали само дали е масово. Всички лекари след това се изредиха да питат от какъв зор е пуснато изследването, след като било ясно, че няма начин да не се изолира нещо. Една седмица питах за резултата, накрая казаха, че това няма нужда да се лекува. След време пак изолирахме стрептококите, този път УНГ ни каза, че няма нужда от лечение , дори не поиска да види две последователни изследвания с изолирания стрептокок. Големият все има го има в носа. Отдавна спрях да го боря.

# 518
Сега говорих с педиатърката, обади ми се, Коки е зле, въпреки пулмикорта и вентолина вече 3-ти ден доста свири, кашля непрестанно през деня и гърлото е червено. Каза, че цялата детска градина е болна, много гаден тоя вирус. Чак се учуди, че няма температура, но можело да вдигне   Tired
Изписала е Аугментин, пулмикорта и вентолина го продължаваме, но има и сърцебиене-дали е от вентолина, досега не се е случвало от него да има странична реакция Thinking
Да почва да действа антибиотика, че кашля чак до повръщане.....

# 519
На мен ми казаха,че е много упорита гад и трябва да се лекува.На моя приятелка детенцето беше с много тежка бактериална пневмония,точно от същия бацил.И на мен ми беше странно,че за първи път ми вдига темп от спазъм,но явно от бактерията.Откакто сме с инхалатор,винаги съм овладявала спазмите сама вкъщи.Като лятото пък изобщо не ми е правил 5 месеца.

# 520
  • София

[/quote]
Изписала е Аугментин, пулмикорта и вентолина го продължаваме, но има и сърцебиене-дали е от вентолина, досега не се е случвало от него да има странична реакция Thinking
Да почва да действа антибиотика, че кашля чак до повръщане.....

Ако вентолина е на сироп е много вероятно да е от него сърцебиенето.
За Панцеф- аз съм давала и не съм доволна, въпреки че съм давала два пъти. За мен той е прекалено силен антибиотик. Първият път, когато го давах, детето се влоши, а вече беше резистентен към всички други антибиотици, че едвам се оправихме. Сега като го изпишат, прибирам рецептата и взимам Клацид (на моето дете добре понася).
Бързо излекуване на болните дечица  Hug

# 521
megan@, бързо да се оправя момченцето ти! Praynig
Аз съм давала Панцеф отдавна и май помогна. Поне не е навредил... То зависи и дали е предписан адекватно или напосоки. Rolling Eyes

# 522
От 10 АБ в Антибиограмата-гадината е чувствителна само на три- само Панцеф става за деца...избор нямам..дано се повлияе
Ако сте имали такава,вие с какво я изтребихте?

# 523
Колкото и да се трепят бактериите, след една седмица в градината пак са там. На моето дете добре му понася Клацид. От 2 месеца влачеше задни сополи, от някаква бактерия. ЛЛ каза, като се разболее, тогава Аб. Сега се разболя, пие си Клацид и ще изчисти всичко. Това го правим на за първи път. Докато ходи на дГ, ще има бактерии явно. Още малко остана.
Когато пиеше сироп вентолин, и моя получаваше сърцебиене. От както е на инхалации, няма. Но ако има спазъм може и да е от него сърцебиенето, мисля

# 524
  • ...на безопасно
Момичета, има ли без сливици дечица?
Уж ни е неалергична астмата, ама ще ги вадим.

Общи условия

Активация на акаунт