АСТМА- тема 29

• 80 518
  • 733
  •   1
Отговори
# 405
Не съм много опитна да давам съвети, но да споделя - когато аз се разкашлям, много ме облекчава топъл и горещ чай с мед. Ако нещо ми дразни на гърлото като легна, единственото, което ме спасява, е да дъвча прополис. Така си заспивам с него. Може да ви звучи странно, но прополисът облекчава веднага гърлото като се дъвче - има локално антибактериално действие.
Оздравявайте!  Hug

# 406
Някой има ли впечатления от проф. Шмилев в Пловдив?
Искам да ви кажа, че след 1 ден на градина, нослето леко подхърква и напипах леко уголемен лимфен възел Sad Направо ще се гръмна

# 407
Аз водя каката при него. Доволна съм. Изписва и Сингюлера. Веднъж или два пъти болна съм я водила. Тукашния лекар искаше да ни хоспитализира (и аз бях на косъм да се съглася), но той дума не отвори за болница. Преслуша я, чу изписаната терапия и каза да продължим да се лекуваме. Така, че нямам толкова впечатления, но пък има много деца винаги когато сме ходили. А и все хубави неща съм чувала за него. Peace
А, да, и малката водих, но тогава каза, че за него детето е здраво и да му я заведа като е със спазъм. Лошото е, че на мен ми е много трудно да стигам до Пловдимед и не мога да заведа малката от днес за утре. Tired
Аз на мен си направих инх вентолин снощи и ми олекна веднага. Сутринта пак направих една. Пих и Бронхикум Еликсир. Дано помогне.
На Гери вчера сутринта дадох последно бромхексин сироп. Не е кашляла през целия ден. Снощи я карах да се изкашля след пулмикорта, но няма какво. Сутринта днес и направих пулмикорт и се изкашля 1-2 пъти влажно като че се прочисти и това беше. Сега я карам да се изкашля и пак няма. Дали го спрях на време сиропа или прибързах? Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 06 яну 2015, 12:48 от enigmata

# 408
enigmata, благодаря ти! Записала съм му час за другия понеделник при него, защото трябваше да ходим на контролен преглед при Филчев в София, но не ми се разкарва детето в студа.

# 409
  • софия
Трябва ли да мажа с нещо пъпките от варицела вече са паднали коричките. Чудя се дали да я пускам на градина, сборни групи са а след шарката им пада много имунитета. Започнахме със Сингулер има увеличен ЕСР (еозинофилен катионен протеин) 26 при норма 11 Sad

# 410
Трябва ли да мажа с нещо пъпките от варицела вече са паднали коричките. Чудя се дали да я пускам на градина, сборни групи са а след шарката им пада много имунитета. Започнахме със Сингулер има увеличен ЕСР (еозинофилен катионен протеин) 26 при норма 11 Sad
След варицелата , ако можеш я задръж малко, доста им пада имунитета, с каката пихме някакви витамини и изопринозин по препоръка на педито, противовирусно за всеки случай по схема; също Имунобора го дават след варицела Hug
Не помня да съм мазала, ще си минат, добра хигиена само  Peace
А това ЕСР не беше ли , че има склонност към алергии> Нещо противоалергично изписаха ли ви?  Hug

# 411
  • софия
megan@ Hug, пие Изопринозин, ЕСР е някакъв маркер за алергии, но не съм наясно точно, докторката от Токуда, Стойчева, много любезна пулмоложка е, не можах да я хвана по празниците и тези дни ще я посетя да ми обясни точно.

# 412
  • София
megan@ Hug, пие Изопринозин, ЕСР е някакъв маркер за алергии, но не съм наясно точно, докторката от Токуда, Стойчева, много любезна пулмоложка е, не можах да я хвана по празниците и тези дни ще я посетя да ми обясни точно.
И аз знам, че това е признак за алергия и че повечето деца с астма имат повишен брой еозинофили.
Самият Сингулар е вид противоалергично.
Моето детенце сега се е закрепил, но на няколко пъти прави леки спазми, които си минават без Вентолин. За съжаление студеният въздух се оказа, че го дразни и не можахме да се порадваме на снега.

# 413
За много години и от нас  Simple Smile.Не съм писала отдавна ,и ние от 1-ви сме болни ,то толкова сополи не бях виждала ,естествено след два дни почна и кашлицата ,за сега ни изписаха само едни капки за нос ,не свири ,пресипнал глас ,но пък гърлото е добре ,инхалации с пулмикорт прява всяка вечер и ефира давам  .Двата дена и вентолин правих 3 пъти на ден ,снощи му дадох сироп вентолин ,към 4 сутринта като се разкашля ,половин час кашлюка ,днес по малко кашля .
Пожелавам на всички болни деца скорошно оздравяване . Praynig

# 414
Малката се размина с два дена влажна кашлица. Този път слагах коларгол в носа и веднага се повлия. От плуването няма спасение от тези задни секрети, но на фона на предишните спазми изобщо не ги броя .
Обаче аз съм с пневмония. Ужасен вирус. За един ден и се подредих с хрипове.

# 415
  • Sofia
Моите боледуват от 27 декември. Първо големият изкара с температура 4 дни с малко кашлица. После бебето пое щафетата само с кашлица и малко сополи, но без спазъм Praynig От вчера се треса цялата, пия ефералган и днес ми просветна да си премеря температурата- 38,3  ooooh! Нищо не разбирам, през празниците нито сме ходили някъде, нито сме имали контакти с външни хора освен свекърите, които само вкъщи си седят.

Този еозинофилен катионен протеин показва дали човек е алергичен доколкото знам. На Деян го правиха като беше на 6 месеца и беше около 12. Когато съм си пускала ПКК през лятото еозинофилите ми са били много над норма, аз съм със сенна хрема.

# 416
Честита Нова Година на всички и по-малко болни!
Чета ви от известно време, тъй като едногодишният ми син е с диагноза Астма от месец и половина и от тогава е на профилактично лечение с прахчета Ефира и инхалации с Пулмикорт два пъти дневно по 1мл. Алерголожката каза от Нова Година да намалим инхалациите на една дневно по 1мл. Въпросът ми е дали трябва да изхвърлям остатъка всеки ден от ампулата или е годен за употреба 24 часа след отварянето и мога да го инхалирам на другия ден?
Също така се интвресувам и за това колко време може да се съхранява в хладилника Вентолина за инхалиране след първоначалното отваряне на шишенцето?

# 417
Здравейте, детето ми е с бронхиална астма с алергичен компонент и е на пулмикорт за 3 месеца. Вече правим инхалации от почти 2 месеца, но ми се струва, че има леко увеличено окосмяване по гръбчето. Може и да си внушавам, защото знам, че от кортикостероидите се увеличва окосмяването. Забелязали ли сте увеличено окосмяване при вашите деца от пулмикорта?

# 418
  • София
Пулмикорта аз съхранявам до 12 часа, т.е. мисля, че трябва да изхвърляш остатъка. Но пък Вентолина си го пазя месеци наред и нищо му няма, т.е. действа. Аз се старая винаги да имам вкъщи Вентолин, не мога да го изхвърлям след няколко инхалации.

П.П. аз при моето дете не съм забелязала странични реакции от пулмикорта, а е вече 3 или 4-та зима на Пулмикорт.

# 419
  • Sofia
Пулмикортът е изхвърля след 12 ч. За годността на вентолина преди време стана подробно дума и помня, че някои майки го изхвърляха още на 20 и някой си ден. На листовката пише, че може да се използва до 30 дни. Аз също го държа толкова и винаги имам нов неотворен. Педиатърът ми каза, че много лесно изветрява да го държа в хладилник. Попитах и в аптеката за това и ми реагираха много остро- не се държал в хладилник, на опаковката си пишело.
Малкият е на пулмикорт от 10 месеца близо, в началото само при спазъм, но не съм забелязала повишено окосмяване, ако имаше щях да видя, той е много светъл и няма едно косъмче по тялото, за разлика от брат си, който от бебе е много космат.
Един път питах, но никой не ми отговори. Как се преценява, че астмата е с алергичен компонент newsm78 На нас никога не са ни казвали каква е.

Общи условия

Активация на акаунт