АСТМА- тема 29

• 80 521
  • 733
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте,
Имам следния въпрос и моля за съвет.
На връх Коледа детето ми имаше проблем, водихме го на лекар и ни изписаха Пулмикорт 1мл. на 12 часа 2мл. физ. разтвор три пъти на ден и вентолин 0.30мл. три пъти на ден. Това лечение докато го види педиатъра му. След като го видя педиатъра му намали вентолина на 0.20мл.

За мен детето вече е здраво, няма кашлица, няма хрипове....Дали да махна обедната инхалация или да изчакам като го заведа в понвдвлник да го види - тя да прецени!?

Иначе сме на Пулмикорт за 8месеца. Можете ли да ли дадете някаква насока за него....какво да внимавам, как да правя правилно инхалацията..... сутрин или вечер.... на гладно или след храна.....

Благодаря предварително!

Здрава и ползотворна 2015 на всички!

# 391
  • Бургас
Момичета, какво давате при много упорита и честа ларингитна кашлица...отива нещата към пристъп.
От 2 дена кашля лаещо , но не беше толкова често, давах пулмикорд по 2 ампули -разделени на 4 инхалции, но от тази сутрин кашля много на често, направих цяла ампула, не се успокоява....

# 392
За много години, момичета!Пожелавам Ви по-малко боледуване през тази година на дечицата!
Утре ще ходим пак на лекар.Тази кашлица няма подобрение от 18.12.
Давам Стодал, защото Проспан и Димекс не помагат.Спрях Назонекса, остана Ксизал.
ММ изгуби търпение и започна да ми нарежда да спирам всички лекарства. Tired
Казаха, че е алергична кашлица и да не давам Вентолин и Медрол.

Последна редакция: нд, 04 яну 2015, 14:26 от n_alex76

# 393
MuMka, като кашля така правя по цяла респула няколко пъти, поне 2-3, докато почне да се успокоява  Hug Понякога на 8 часа.

n_alex76, доктора трябва да каже, но ксизала на мен ми се струва, че е добре да се смени с Ериус, ако е алергична кашлица,може да се повлияе по-добре,Но това е просто моемнение, питай си доктора  Peace Hug Hug

# 394
megan@, от 18.12 до 22.12 бяхме на Ериус, както ми каза педито.След като посетихме пулмолога, го сменихме с Ксизал. Ще видим утре какво ще каже педито.На 30.12 ме посъветва да се обадя на пулмолога, но преди време се опитах да се свържа и не си вдигна телефона.Иначе чак м.03 трябва да отидем пак при него. 

# 395
megan@, от 18.12 до 22.12 бяхме на Ериус, както ми каза педито.След като посетихме пулмолога, го сменихме с Ксизал. Ще видим утре какво ще каже педито.На 30.12 ме посъветва да се обадя на пулмолога, но преди време се опитах да се свържа и не си вдигна телефона.Иначе чак м.03 трябва да отидем пак при него. 
Peace извинявай, пропуснала съм това,ами не знам просто на мен ми се струва, че щом не действа толкова време може би не е правилното противоалергично  Rolling Eyes дано намерите правилното лечение и да е здравичка вече малката принцеса  Hug Hug

# 396
Права си,  megan@!
Може ли на 6-годишно дете да се прегледа щитовидната жлеза и от кой специалист? newsm78
Продължителната кашлица не е безобидно състояние
Цитат
А когато кашлицата е само нощем или в легнало положение?
Нощем или по вечерно време обикновено са спастичните кашлици.

При хора, които кашлят само в легнало положение, трябва да се прегледа задължително щитовидната жлеза, защото при уголемяване тя може механично да влияе на трахеята и да предизвиква кашлица.

Гастрорефлуксната болест също може да доведе до кашлица през нощта, когато част от стомашното съдържимо се връща нагоре по хранопровода обратно към устната кухина. Стените на хранопровода и на трахеята се намират една до друга, затова връщането на храна може да доведе до дразнене и кашлица.

# 397
  • софия
Здравейте , пуснахме изследване на дъщеря ми и резултата е ЕСР (еозинофилен катионен протеин) 25.9, моля ви да ми кажете какво е това изследване и резултата видимо е завишен, пулмоложката ни изписа Сингюлер.
 n_alex76 сина ми точно на 6 г му прегледаха щитовидната жлеза в детската поликлиника, която е близо до Военна болница.

# 398
tzvetihc, питах ги. Отговориха ми, че не можело на дете да се преглежда ЩЖ.
Препоръчаха ми инхалации с Вентолин веднъж дневно.В края на седмицата ако не се подобри пак да отида. Tired   

# 399
Ако няма спазъм вентолинът повече ще я разкашля Peace.
А без никакви сиропи и инхалации влошава ли се кашлицата?

# 400
От снощи кашлям ужасно. Сухо, все едно имам нещо в гърлото. Като влезна в серия и едвам спирам. ooooh! Сега седя и се чудя какво да правя. Дали да пия синекод (капки имам), някакъв друг сироп (имам отхрачващи един куп) или да си направя вентолин. Rolling Eyes Честно казано хич не ми се ходи до джипито, защото пред кабинета и е пенсионерска сбирка, а и днес е първия работен ден. ooooh!

# 401
  • Пловдив
Защо Вентолина да разкашля повече,той не успокоява ли,да отпуска бронхите?

Темата е за дечица ,но да ви питам нещо -мъжът ми беше болен декември -имаше бронхит(имаше и свирене тогава),изпи 2 АБ,но му остана  ежедневно свирене,при физическо усилие вече 2 пъти едвам си взима въздух.Днес мина през личния,пратил го на пулмолог-той го преслушал и му предписал Ксизал и Флудитек,имал удължено издишване и пръснати сухи свиркащи хрипове двустранно.И при тези сухи хрипове този Флудитек newsm78Не е назначена снимка,според пулмолога няма находка в дробовете,всичко от трахеята,на алергична основа,но трябва ли тогава отхрачващо средсвто.
От това което знам ме притеснява този сироп.Ако детето беше с тези симптоми съм сигурна че щеше да му предпише Вентолин.

# 402
  • BG
Моя мъж като е бил болен, пулмолог  му е изписвал нофилин при кашлица, че и той е малко особен случай на тази тема, а друга лекарка ми е казвала, че вентолина не се приемал толкова добре от възрастни, но доколко е вярно не знам.

# 403
И аз знам, че вентолинът отпуска бронхите.
Значи да си направя инхалация ли? Rolling Eyes Утре ще се ходи до джипито, то е ясно. Само, че какво да направя тази вечер, за да облекча тази гадна кашлица? Tired

# 404
.

Последна редакция: вт, 06 яну 2015, 10:53 от enigmata

Общи условия

Активация на акаунт